ciasto czekoladowe płynne

Większość ciast ma to do siebie, że aby je zrobić potrzebujemy całej listy różnych składników i długich minut spędzonych w kuchni. A są sytuacje, kiedy nie mamy czasu ani na zakupy, ani na Zobacz więcej
Czekoladowe ciasto, a w zasadzie bardziej ciastko nazywane popularnie lawa cake to zdecydowanie hit internetu. Ostatnio widzę je na każdym kroku i przez to strasznie mnie kusiło. Miałam je zrobić na Zobacz więcej
Przepis walentynkowy numer dwa. Póki co, mój faworyt. Głównie dlatego, że przepis opiera się na ulubionym deserze mojego chłopaka. Zmodyfikowałam czekoladowy pudding z płynnym środkiem i zrobiłam Zobacz więcej
Składniki: 100 g dobrej mlecznej czekolady 350 g markiz czekoladowych 200 g pianek marshmallow 3/4 szklanki tłustego mleka 350 ml śmietany 30 % 50 g masła opcjonalnie owoce Sposób przygotowania: Zobacz więcej
Ciąg dalszy nadrabiania zaległości a więc dodaję kolejne moje realizacje :) Babeczki na Pasowanie na Ucznia były w 3 różnych smakach : czekoladowe z płynną czekoladą w środku,jak ciasto zebra i Zobacz więcej
Moja Galeria Smaku
Moja Galeria Smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moja Galeria Smaku
Brownie

Brownie 7057

1
Intensywnie czekoladowe, tradycyjne amerykańskie ciasto. Składniki: z przepisu Olgi Smile 400 g czekolady gorzkiej, dobrej jakości 2/3 szklanki cukru 6 jajek 5 łyżek kakao 200 g masła 2 szklanki mąki Zobacz więcej
Co Gotuje Kasia
Co Gotuje Kasia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Co Gotuje Kasia
Kokosanki

Kokosanki 564

0
Kokosanki to absolutna klasyka gatunku, a już na pewno jeśli chodzi o czasy dzieciństwa młodych z Peerelu. Słodkie, wilgotne ciasto kakaowe (ewentualnie bez dodatku kakao, zależnie od preferencji i Zobacz więcej
Czekoladowe ciasto z chrupiącym wierzchem i nutą pomarańczy. U nas znika w zastraszającym tempie. Dobrze komponuje się z filiżanką espresso. Składniki: 200g gorzkiej czekolady 4 jaja 340g cukru 1/2 Zobacz więcej
Mięciutkie, wilgotne, kakaowe ciasto z dodatkiem rodzynek w czekoladzie, które potęgują swą otoczką czekoladowy smak. Ciasto: 120 g masła 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki 2 czubate łyżki kakao 1,5 Zobacz więcej
roztrzepać rózgą wsypać przesianą mąkę z proszkiem i sodą i wymieszać "byle jak" foremki silikonowe 4x7 cm - użyjemy połowę ciasta nałożyć po 1 łyżce ciasta i kawałki jabłek i posypać je ciut Zobacz więcej
Wspaniały kakaowy smak z lekko wyczuwalnymi drobinkami czekolady w środku... Składniki: 250 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczki sody 2 łyżki kakao 175 g cukru pudru 150 g drobinek Zobacz więcej
Muffiny czekoladowe z wiśniami Składniki : 100 g margaryny do pieczenia 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanki wydrylowanych wiśni Margarynę rozpuszczam w rondelku, kiedy jest już płynna dodaję Zobacz więcej
Przepyszne drożdżówki z czekoladą :) Składniki: 20 g drożdży świeżych lub 14 g suchych 4 szklanki mąki 200 g jogurtu naturalnego 2 jajka 1/2 szklanki cukru 120 g miękkiego masła szczypta soli 1 jajko Zobacz więcej
markizów czekoladowych ( Neo , Oreo..) Serki przekładam do miski, wbijam jajka , dodaję olej, mieszam dokładnie rózgą. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewam do osobnej miski i mieszam z cukrem, Zobacz więcej
Gruszki i czekolada to klasyka. Czekoladowe ciasto chrupiące z wierzchu i lekko płynne w środku, gorące gruszki i do tego lody waniliowe to idealne połączenie na nadchodzące jesienne wieczory.Deser Zobacz więcej
Do kawy najlepsze ciasto z nutą kawy :) Pysznie czekoladowe z małym owocowym akcentem. Z niewielką ilością cukru i bezglutenowe, polecam :) 180 g mąki gryczanej 40 g cukru dark muskovado 3 łyżki Zobacz więcej
Godna polecenia mocno czekoladowa babka, przepyszna, wilgotna i niesamowicie prosta w wykonaniu. Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka oleju 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 3 jaja 3 łyżki Zobacz więcej
Kiedy mamy ochotę na coś słodkiego lub kiedy "za 5 minut" będą goście ...s zybkie i proste do zrobienia pyszne ciasteczka, bez pieczenia. 2 opakowania herbatników, 1/2 kostki margaryny, 2 łyżki kakao, Zobacz więcej
. Mąkę, cukier, mleko w proszku i sodę mieszamy w oddzielnej misce. Dolewamy płynne składniki i mieszamy drewnianą łopatką do połączenia. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Ciasto Zobacz więcej
Oto kolejny przepis ze szwajcarskiej wyprawy. Karola upiekła pyszne ciasto czekoladowe, które odegrało rolę tortu urodzinowego Ammara. Ciasto ma intensywnie czekoladowe wnętrze i delikatną skorupkę na Zobacz więcej