ciasto do uszek najlepsze jest zaparzane

Przedstawiam Wam przepis na rewelacyjne ciasto do pizzy, wg przepisu mojej Siostry, której jestem ogromnie wdzięczna, że podzieliła się nim ze mną i że pozwoliła udostępnić go dalej ;) Bo choć Zobacz więcej
• Jaki mid jest najlepszy do kiszenia lub fermentowania Zdrowe-Kiszonki.pl - Blog Kulinarny o Kiszeniu i Fermentowaniu Spis Treci > Jaki mid jest najlepszy do kiszenia lub fermentowania Jaki mid Zobacz więcej
Ja do niedawna używałem chlebaków wykonanych z drewna, ale przy dłuższym użytkowaniu atakowała mi je pleśń. Obecnie używam chlebaka ceramicznego. Taki chlebak nigdy nam nie będzie pleśniał i łatwo go Zobacz więcej
Odkąd zobaczyłam tę babę na blogu Danusi (klik!), a właściwie przeczytałam sugestywny opis jej walorów - tylko ta króluje na moim wielkanocnym stole. Słusznie prawi mistrzyni i jej oddaję głos, bo Zobacz więcej
mintmilkewa
mintmilkewa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ciastka z kremem
NAJLEPSZE ciasto do tortu

NAJLEPSZE ciasto do tortu 235

Torty są super. Uważam, że urodziny bez tortu się nie liczą. Można być na diecie, można nie jeść glutenu, można być super fit, ale raz na jakiś czas tort po prostu musi być. I to taki prawdziwy, z Zobacz więcej
Jest to jeden z najlepszych i najprostszych biszkoptów jaki istnieje. Zapewniam Was, że zawsze się udaje, pięknie wyrasta i nie opada! Jest delikatny, puszysty, po prostu idealny. Polecam! (Tortownica Zobacz więcej
Nawet nie wiecie jaka to przyjemność obserwować jak azjatyckie kuchnie zdobywają podniebienia Polaków za sprawą…. nas samych! Kiedy mieszkający w kraju nad Wisłą przybysze z Azji biją się z myślami Zobacz więcej
Pierogi wywodzą się przypuszczalnie z dawnej kuchni słowiańskiej, ludowej. Było to ciasto obrzędowe, świąteczne, jadane tylko na specjalne okazje i najważniejsze święta. Na ziemiach polskich od wieków Zobacz więcej
Groszek ptysiowy z ciasta zaparzanego to drobny wypiek z ciasta parzonego w kształcie dużych „groszków”. Groszek ptysiowy robię od lat i przeważnie podaję go do zupy, zastępuję nim grzanki do Zobacz więcej
FARSZ do USZEK - TRADYCYJNE POTRAWY INACZEJ - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU TRADYCYJNE POTRAWY INACZEJ FARSZ do USZEK (23.12.2016)WIGILIJNY BARSZCZ CZERWONY (22.12.2016)RYBA W Zobacz więcej
Jak co roku na Wigilię, zajadamy się barszczem i pysznymi uszkami z farszem grzybowym. Uszka są dość pracochłonne, ale przygotowuje się tylko raz w roku, więc można się poświęcić ;) To jest też fajne Zobacz więcej
Najbardziej grzybowy jaki tylko może być. 90% pysznych grzybów. Reszta to cebulka i przyprawy. Idealnie komponuje się barszczem. Potrzeba: – duży słój suszonych grzybów (najlepiej samemu suszyć w Zobacz więcej
Nie wyobrażam sobie wigilijnej kolacji bez czerwonego barszczu z uszkami. A cała kwintesencja smaku tkwi właśnie w uszkach. Wg. mnie uszka muszą być mocno grzybowe, grubaśne od farszu, bogato nadziane Zobacz więcej
emenemka1802
emenemka1802 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarna Przygoda
Uszka do barszczu

Uszka do barszczu 16

Uszka do barszczu – Kulinarna przygoda Kulinarna przygoda blog kulinarny Home Wstęp O mnie Skontaktuj się ze mną! Menu Boże Narodzenie Uszka do barszczu 4 grudnia 2016 Brak komentarzy Przyszedł czas i Zobacz więcej
Przepis, którego zawsze używam i do uszek i do pierogów. Wałkuje się dobrze, cienko a po ugotowaniu mięciutkie i elastyczne Potrzebujemy: – 2 szklanki mąki pszennej – 1 żółtko – 1 łyżka masła – 2 Zobacz więcej
agawa
agawa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak chwili
Najlepsze ciasto na uszka i pierogi

Najlepsze ciasto na uszka i pierogi 508

Jeśli szukacie ciasta które bardzo łatwo się robi, które jest elastyczne, rozciągliwe, miękkie, puszyste, szybkie w sklejaniu, wilgotne, nie przerywające się to polecam ten najprostszy przepis. Nadaje Zobacz więcej
Uszka z szynką - do barszczu Ciasto 300 g mąki, 200 ml wody, 1 łyżeczka soli, Farsz 300 g wędzonej szynki, Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól i podlewamy ciepłą wodą. Zgniatamy ciasto. Szynkę Zobacz więcej
Do przygotowania uszek potrzebujemy: farsz: – grzyby – cebulę – sól, pieprz Grzyby moczymy przez noc. Cebulę siekamy i podsmażamy na patelni po czym dodajemy odcedzone, posiekane grzyby dalej smażymy Zobacz więcej
W moim menu na Kolację Wigilijną obowiązkową pozycją jest barszcz z uszkami. Czy ich przygotowanie jest trudne? Zdecydowanie nie. Wymaga trochę cierpliwości i jest pracochłonne ale warto poświęcić Zobacz więcej
Wieczór wigilijny w polskiej tradycji to najbardziej uroczysty i najbardziej wzruszający moment w roku. Zwyczajowo w dzień Wigilii obowiązywał ścisły post. Także w czasie wieczerzy wigilijnej podawano Zobacz więcej