ciasto dokładnie ważone ze śliwkami

Kromek
Kromek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kromek z Masłem
Knedle z Truskawkami

Knedle z Truskawkami 81

0
ziemniaki nożem ,tak żeby powstały małe kawałeczki ,jak przy kruchym cieście. Zrób dołek i wbij tam jaja. Posiekaj ,tyle żeby nie wypływały i szybko wyrób rękoma ! Im dłużej ,tym ciasto robi się Zobacz więcej
Hej :) W końcu trochę chłodniej :) Jak dla mnie idealnie, ale od jutra znowu ma być gorąco. Dzisiaj podaję przepis na pyszne ciasto Ewy Wachowicz. Nazywa się dokładnie zważone, bo ważymy jajka całe w Zobacz więcej
dokładnie wymieszaj. 6. Przelej zawartość rondla do miski i wszystko dokładnie wymieszaj, tak by masa utworzyła coś na kształt ciasta. Tym razem ciasto będzie gęstsze niż w przypadku TYCH CIASTEK. 7. Zobacz więcej
suszoną żurawinę i znów dokładnie wymieszać - nie trzeba robotem, czy mikserem, wystarczy łyżka :) Następnie białka ubić ze szczyptą soli na sztywno dodać do masy i delikatnie wymieszać. Foremki Zobacz więcej
Kromek
Kromek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kromek z Masłem
Knedle ze Śliwkami

Knedle ze Śliwkami 124

0
[PL#7*] Kolejny przepis PL ,idzie trochę wolno i ślamazarnie, ale za to z wielkim powodzeniem. Knedle są dla mnie czymś ,czym są dla mnie pierogi. Niebem. Jada się je niezbyt często ,niestety. Zobacz więcej
Crème Caramel (Crème Renversèe) to klasyka wśród francuskich deserów. Delikatny, mleczno-waniliowy smak, wzbogacony bursztynowym karmelem pozwala na mniej lub bardziej kontrastowe łączenie aromatów. Zobacz więcej
Ale nakombinowałam! Samo nazwanie ciasta zajęło mi więcej czasu niż jego upieczenie. Nazwa długa jak październik a słodka jak lipiec. Na szczęście czas poświęcony na upieczenie jest odwrotnie Zobacz więcej
Dwie rozpływające się w ustach czekoladowe warstwy, a do tego suszona śliwka, z delikatnym posmakiem miodu pitnego. Brzmi kusząco? Dodatek śliwki wzbogaca smak sernika, nie od dziś wiadomo, że śliwka Zobacz więcej
Dutch Baby czyli naleśnik z pieca. Ze świeżymi figami. Więcej informacji o pochodzeniu nazwy Dutch Baby znajdziesz w jednym z moich wcześniejszych przepisów na naleśniki Dutch Baby – ZOBACZ. Tym razem Zobacz więcej
/2 łyżeczki soli 2 i 1/4 łyżeczki suchych drożdży (9 g) lub 18 g drożdży świeżych Wykonanie: Zaczynamy od wykonania rozczynu. Drożdże mieszamy z cukrem i ciepłym (nie gorącym!) mlekiem. Odstawiamy, aż Zobacz więcej
Shortbread – wersja trzecia. Tym razem ze słonecznikiem i suszonymi śliwkami. Wegański i bezglutenowy. Klasyczny szkocki shortbread to rodzaj deseru (w postaci kruchego ciasta lub ciastek), który Zobacz więcej
suszoną żurawinę i znów dokładnie wymieszaj – nie trzeba robotem, czy mikserem, wystarczy łyżka Białka ubij ze szczyptą soli na sztywno, dodaj do masy i delikatnie wymieszaj. Foremki lekko natłuść Zobacz więcej
suszoną żurawinę i znów dokładnie wymieszaj – nie trzeba robotem, czy mikserem, wystarczy łyżka Białka ubij ze szczyptą soli na sztywno, dodaj do masy i delikatnie wymieszaj. Foremki lekko natłuść Zobacz więcej
Sezon na śliwki w pełni! Przepis na Śmietanowe ciasto ze śliwkami bez miksera podpatrzyłam na blogu Szczypta Słodyczy. Uwielbiam receptury, gdzie masę ciastową przygotowuje się w kilka minut, bez Zobacz więcej
na sztywno białka, które dodatkowo odpowiednio zwiążą masę. Pracę możecie sobie oczywiście jeszcze ułatwić, kupując mielony suszony mak, wtedy omijacie oczywiście jego mielenie. A już jutro zapraszam Zobacz więcej
ważył dokładnie kilo ;-) English verison Whole grain onion breadFor the leaven: 150 g of plain wheat flour 130 ml of warm water 5 g of fresh yeast For the bread 400 g wholemeal wheat flour 150 g Zobacz więcej
Tak, to było pierwsze ciasto, jakie upiekłam w życiu. W dodatku zrobiłam to przy użyciu przenośnego retro-piekarnika z grzałką-sprężynką, grzejącą tylko od góry i przy zupełnym braku skali Zobacz więcej
Powidła śliwkowe w trzech odsłonach - Dżemy i konfitury - W kuchni i ogrodzie - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU W kuchni i ogrodzie Powidła śliwkowe w trzech odsłonach Zobacz więcej
eksperymenty i szukasz fajnego przepisu na pyszny bezglutenowy chleb z orzechów, nasion i bakalii – ten wpis jest właśnie dla Ciebie. Chleb jest przepyszny. Bogactwo składników sprawia, że spokojnie Zobacz więcej
rozmiary: jej średnica wynosi 26-27 cm, a cała po upieczeniu waży ok. 3 kg. Dzięki pracochłonnemu ręcznemu wałkowaniu i starannemu zwijaniu pieroga, w przekroju widać cieniutkie warstwy ciasta Zobacz więcej