ciasto drożdżowe light

Z rozsądku i ciekawości popełniłam to ciasto, może raczej słodkawy chlebek. Zaciekawiła mnie stevia w postaci płynu bez dodatku nielubianej przeze mnie wszędobylskiej chemii. Można ją gotować, piec, Zobacz więcej
aga34
aga34 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
All roads lead to kitchen
Razowe racuchy

Razowe racuchy 306

2
Można je nazwać wersją light klasycznych drożdżowych placków z jabłkami smażonych na oleju. Te są nawet pełnoziarniste i do jabłek dołączyła też węgierka, bardzo pyszne... porcja ok. 8 placków Zobacz więcej
(można masło rozpuścić i dodać ostudzone). Odstawić do wyrośnięcia. Ciasto nie może być zbyt gęste (gęstość regulujemy dodaniem mąki). Nakładamy łyżką na mocno rozgrzaną patelnie (bez dodatku Zobacz więcej
Tak! Dobrze czytacie brokułowy spód. Nie drożdżowy. Sama byłam zaskoczona czytając przepis, ale gdy ją zrobiłam byłam na prawdę pozytywnie zaskoczona. I myślę, że Wam też by posmakowała taka pizza. Zobacz więcej
Rogaliki z ciasta francuskiego z czekoladą to jeden z najprostszych sposobów na szybką, słodką przekąskę, gdy nagle dowiadujesz się, że goście pojawią się u Ciebie lada moment. Składniki na rogaliki z Zobacz więcej
Tradycyjne racuszki ,uwielbianedanie nie tylko milusińskich, tym razem "unowocześnione"serkiem granulowanym, pyszotka, polecam :) Słodkie placuszki z jabłkami i serkiem wiejskim, to przysmak dla Zobacz więcej
Zapraszam na błyskawiczne drożdżowe placuszki serowo-czekoladowe. Z wierzchu chrupiące, w środku puszyste z dodatkiem sosu jogurtowo-waniliowego stanowią idealny deser, śniadanie czy podwieczorek. Zobacz więcej
świeżych drożdży 2 jajka 2 łyżki śmietany cukier waniliowy, małe opakowanie nadzienie: powidła śliwkowe, połówki jabłka (lub mus jabłkowy) do posypania: cukier puder lub lukier (w wersji light bez Zobacz więcej
Te babeczki potrafią poprawić nastrój – sami popatrzcie – czy nie robi się Wam cieplej i milej od samego patrzenia na nie Gwarantuję, że nie zawiedziecie się również smakiem Moja teściowa dopytywała Zobacz więcej
Zauroczył mnie bardzo przepis na te cynamonowe chlebki, na który wciąż natykam się na różnych blogach przeglądając tastespotting. Niby typowe ciasto drożdżowe, ale fajnie się je tak "urywa" listkami. Zobacz więcej
Anulawkuchni
Anulawkuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anula w kuchni
Pierogi wileńskie

Pierogi wileńskie 723

0
Nazywane też wiedeńskimi. To bardzo smaczne pierogi z ciasta drożdżowego, nadziewane pieczarkami i smażone na głębokim oleju. W wersji light możnaupiecje w piekarniku, chociaż te smażone wbrew pozorom Zobacz więcej
Mam słabość do ciast. Cukierki i czekolada właściwie mogłyby nie istnieć, ale ciasto.. Najbardziej lubię drożdżowe, z owocami i.. seeernik! Serniczek pod każdą postacią jest pyszny i zdecydowanie to Zobacz więcej
Chałka z kruszonką to prostota w najlepszym wydaniu. Fantastyczny aromat unoszący się w powietrzu już podczas jej pieczenia, rewelacyjny smak i idealna puchatość. Kwintesencja domu i błogiej Zobacz więcej
Nie znam nikogo kto nie lubi pizzy. Danie to pochodzi z Włoch i robi furorę na całym świecie. Oryginalna pizza jest najczęściej na dość cienkim cieście, natomiast Polacy lubią jak dania są treściwe, Zobacz więcej
(03.01.2014)LECZO (22.07.2012)RACUCHY SEROWE ZE ŚLIWKAMI (21.07.2012)ZUPA WIŚNIOWA (17.07.2012)sos tzaziki (17.07.2012)ziemniaczki z piekarnika (17.07.2012)nowości na blogu (17.07.2012)piramidki Zobacz więcej
Składniki: mleko (100ml) drożdże (20g) cukier (10g) mąka (180g+20g) 1 jajko (60g) masło (20g) 1 łyżeczka soli ser typu feta light (150g) suszone pomidory (25g) papryka słodka lub chili do posypania Zobacz więcej
Ponieważ wolę wersję light pączków zrobiłam mini pączusie, pieczone, drożdżowe..pewnie powiecie, że to bardziej bułeczki niż pączusie, ale co tam;) pieczone, więc zdrowsze;)) Składniki: 500 g mąki Zobacz więcej
Bardzo lubię jeść pizzę i czasami zdarza misię, że nachodzi mniewielka ochota, żeby pizzę zrobić. Do zadania podchodzę ambitnie, ponieważ moja pizza musi być dietetyczna i zawierać przede wszystkim Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Bezglutenowe racuchy

Bezglutenowe racuchy 2978

3
podstawie "Kuchni w wersji light". Składniki: 50 g mąki kukurydzianej (ew. więcej, jeśli ciasto jest zbyt rzadkie) 70 g maki ryżowej 40 g płatków jaglanych (lub innych bezglutenowych) 12 g drożdży Zobacz więcej
Na Sylwestra przygotowałam razem z mężem drożdżowe placuszki z dowolnym nadzieniem, własnego autorstwa. Polecam, fajna i szybka przekąska ! Składniki na ciasto: 1 kg mąki pszennej 5 dag drożdży 2 Zobacz więcej