ciasto drożdżowe na speedcooka

Kiedy dostałam Speedcooka do testowania pierwszą rzeczą jaką postanowiłam zrobić były pyzy drożdżowe. Smak dzieciństwa! Uwielbiam je i niestety jadam bardzo rzadko. Być może jest to również powód Zobacz więcej
. Wielkanocne bułeczki – zajączki Przezagata, 16 marca 2013 SkładnikiSposób przygotowania Zaczyn drożdżowy:Mleko podgrzewamy do letniej temperatury, rozpuszczamy w nim drożdże i łyżkę cukru białego. Zobacz więcej
ciasta. Ma interesujący kolor i smak, warto go spróbować, nawet, jeśli sok pomidorowy w chlebie wydaje nam się dziwnym pomysłem. ;) Coraz bardziej skłaniam się także do upieczenia swojego pierwszego Zobacz więcej
drożdżowy:W miseczce łączymy ze sobą 1/2 szklanki letniej wody, rozkruszone drożdże i cukier. Mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia na około 15 minut. Ciasto:Mąkę, sól, zioła łączymy, dodajemy oliwę z Zobacz więcej
+ 3. podgrzewania 5 4. gotowania na parze 5+ 5. ubijania/ wyrabiania ciast 4 Jeśli chodzi o gotowanie, to jest to świetna opcja, ponieważ można ustawić czas, jednocześnie mieszać i mieć pewność że Zobacz więcej
drożdżowego ,ubijanie piany, po ważenie składników. Oznacza to jednocześnie oszczędność czasu, mniej zmywania, a co za tym idzie więcej czasu na obmyślanie nowych przepisów i pisanie bloga. Bez cenna Zobacz więcej