ciasto drożdżowe pełnoziarniste

Obiecałam przepis na dość zmodyfikowaną wersję ciasta drożdżowego, tym razem z marchewką, więc wrzucam. Jest chrupiące z wierzchu, wilgotne w środku, marchewka jest wyczuwalna, ale zawsze możecie ją Zobacz więcej
Ciasto wyszło mistrzowskie! Robiłam je pierwszy raz, ponieważ ostatnio mój współlokator pokazał klasę i zrobił pyszne, ale niestety pszenne drożdżowe. Chciałam wykonać całkiem podobne, ale zdrowszą Zobacz więcej
. Niesamowicie dumna jestem z tego ciasta. Gdy je wkładałam do piekarnika miało może 1,5cm wysokości, a po wyciągnięciu... : ))) Ciasto drożdżowe to jeden ze smaków, kojarzących się cudownie z Zobacz więcej
Jee! Wchodzę do Biedronki i widzę śliweczki, samych tak to nie lubię, suszonych tez nie bardzo, ale jesli chodzi o ciastodrożdżowetośliwkimi tam bardzo pasują... Niestety taksięskłada, ze na to ciasto Zobacz więcej
One smakują nieziemsko, a do tego jeszcze tak fajnie wyglądają! Przygotowałam je pierwszy raz, nigdzie nie mogłam znaleźć nawet podobnego przepisu z ciastem pełnoziarnistym, żeby zobaczyć jak to Zobacz więcej
Nigdy wcześniej nie robiłam drożdżowego z marchewką, ale postanowiłam zaryzykować i zdecydowanie się opłaciło. Co prawda ciasto trochę opadło po upieczeniu, ale mimo tego pozostało puszyste i zaczęło Zobacz więcej
Pourlopie wracam do gotowania/ pichcenia ze zdwojoną siłą! Odzyskałam energię, także od razu zaczynam blogowanie słodkim akcentem, a mianowicie ciastem drożdżowym ze śliwkami. To nie byle jakie ciasto Zobacz więcej
zapomniałam dosypać cukru ... tak więc jeśli lubicie słodsze drożdżówki po prostu spróbujcie ciasta i ew. dosypcie cukru podczas wyrabiania:). PEŁNOZIARNISTE CIASTO DROŻDŻOWE Z RABARBAREM I Zobacz więcej
Ostatni tydzień spędziłam jedząc ciężko, smacznie i niezdrowo. Po kilku dniach miałam dosyć. Dlatego dziś ciasto drożdżowe z pełnoziarnistej mąki (w połowie). Nie jest tak puszyste i lekkie jak z Zobacz więcej
w przyszłym roku będzie gorąco:). Dzisiaj prezentuję nieco „zdrowszą” – o ile ciasto w ogóle można nazwać zdrowszym – wersję ciasta z owocami. Jest to ciasto drożdżowe z dodatkiem mąki razowej i Zobacz więcej
wolicie ciasta drożdżowe na grubszym spodzie (ja wolę cieńsze, czasami piekę nawet takie ekstremalne, jak pizza :D). Orkiszowe, pełnoziarniste ciasto drożdżowe z kruszonką Ciasto: 600g mąki Zobacz więcej
Pełnoziarniste ciasto drożdżowe z czarnymi porzeczkami, wiórkami kokosowymi i chałwą /kwadratowa blaszka o boku 21cm/ ciasto: 400g mąki pszennej pełnoziarnistej 30g świeżych drożdży + 1 łyżeczka cukru Zobacz więcej
Pełnoziarniste, drożdżowe, zdrowe i pyszne. Z serem i dżemem, idealne do mleka. Chrupiące od razu po upieczeniu, a kiedy postoją cudownie mięciutkie, rozpływające się w ustach. Polecam :) Przepis na Zobacz więcej
Kiedy przychodzi czas bardziej zimowy jakoś bierze mnie na słodkości i pieczenie różnych głupot...Bardzo ciasto drożdżowe lubię, zwłaszcza zowocami ajeślimożnaje troszeczkęzrobićzdrowsze to tym Zobacz więcej
Odchudzone drożdżowe ciasto z kawałkami gorzkiej czekolady. Gdyby zrobić je bez czekolady - śmiało można nazwać je pełnoziarnistym chlebkiem. W sam raz na podwieczorek do kawy :-) Składniki: 2 Zobacz więcej
Pierwszy raz czekoladowe ciasto drożdżowe zobaczyłam u Dorotuś. Od razu wiedziałam, że zagości i u mnie, ale... "jeszcze nie teraz", bo przecież "wszystko ma swoją kolejność". Skrupulatnie przepis Zobacz więcej
z tego ciasta absolutnie mnie urzekła- od teraz na zawsze zamieniam w niej biały cukier na demerara. Samo ciasto natomiast przypomina trochę w smaku słodki chlebek. Nie można odmówić mu pewnego Zobacz więcej
Obecnie mamy sezon na rabarbar więc aż żal nie wykorzystać go do zrobienia ciasta. W dzisiejszej propozycji pyszne ciasto drożdżowe w trochę innej odsłonie. Po pierwsze z dodatkiem mąki Zobacz więcej
Amarantusowo-drożdżowe ciasto pełnoziarniste słodzone daktylami i fruktozą na mleczku kokosowym w trzech wersjach- mini z truskawkami, duże z truskawkami i keksowe z samymi daktylami. Prawdziwie Zobacz więcej
Składniki (na 10 porcji) 250g rabarbaru 200g jabłka 8 łyżeczek cukru muscovado 30g drożdży 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1/4 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 1/2 szklanki mąki orkiszowej Zobacz więcej