ciasto drożdżowe sypane

{{headerMessage}}
Jakiś czas temu postanowiłam wypróbować przepis, który znalazłam na DeserekTV. Ciasto drożdżowe wyszło bardzo smaczne, a zapach który unosił się w mieszkaniu podczas pieczenia, uznaję za bezcenny. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak zrobić Sypane Ciasto Drożdżowe- Film HD Kliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronie Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie Ciasto Zobacz więcej
{{headerMessage}}
05 kwi 2013 Ciasto drożdżowesypane Ciasto drożdżowe – sypane, to wersja „bezobsługowa” idealne dla zapracowanych. Można przygotować je przed pójściem do pracy, wystarczy składniki na ciasto wsypać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Co tydzień piekę ciasto drożdżowe z owocami w celach służbowych ...:) Każde ciasto wychodzi inaczej , dziś wypróbowałam ciasto sypane i jestem pod wielkim wrażeniem . Fantastycznie proste, smaczne , Zobacz więcej
{{headerMessage}}
... ten sposób robienia ciasta drożdżowego polecam osobom, które nie lubią z różnych przyczyn wyrabiać go, i tym co drożdżowe nie zawsze wychodzi. Ja nazywam to ciasto, ciastem dla leniwych, ponieważ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sypane ciasto drożdżowe to idealna alternatywa dla ludzi nie mających czasu na stanie przy tzw. garach, nie lubiących prac kuchennych, a lubiących domowe ciasta drożdżowe. Bo to ciasto nie wymaga Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sypane ciasto drożdżowe to idealna alternatywa dla ludzi zapracowanych, którzy lubią domowe wypieki i ten ciepły klimat, który towarzyszy przy ich przygotowaniu... Wystarczy włożyć w kolejności Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Początkowo z niedowierzaniem podchodziłam do tego przepisu, bo czy ciasto drożdżowe może się udać bez wyrabiania? Ano to jest dowód na to ze może. Tydzień temu przedstawiałyśmy sypaną szarlotkę a dziś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejna propozycja na sezon śliwkowy. Ciasto nie wymaga zbyt wiele pracy, a efekt jest znakomity. Nie jest suche, tak jak typowe drożdżowe, tylko lekko wilgotne i mięciutkie, a śliwki idealnie się z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciasto idealne, gdy nie mamy czasu na długie bawienie się z masami, pieczeniem itd. Składniki wrzucamy do miski, zostawiamy na kilka godzin, potem mieszamy, owoce, kruszonka, pieczemy i tyle! Dla Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wilgotne i puszyste ciasto drożdżowe, na dodatek bez potrzeby przygotowania zaczynu. Składniki najlepiej jak będą miały temperaturę pokojową. Ciasto jest dobre nawet w kolejnym dniu. Polecam wszystkim Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Miałam w lodówce drożdże, które trzeba było już wykorzystać i kilka jabłek w misce na stole, za poradą mamy upiekłam to pyszne, mięciutkie ciasto. Jeszcze nie raz na pewno to ciasto zagości na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i schładzamy w lodówce po upływie czasu wszystkie składniki ciasta dokładnie mieszamy ze sobą lub wyrabiamy na gładkie ciasto za pomocą miksera ciasto przekładamy do dużej formy wysmarowanej masłem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Krucho-drożdżowaszarlotkakojarzy mi się z moją Babcią, czyli musi być pyszna tak jak wszystkie jej przysmaki: ) Ciasto nie jest mocno słodkie, dlatego warto wybrać słodszą odmianę jabłekoraz Zobacz więcej
malina137
malina137 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wypieki Maliny
Ciasto drożdżowe

Ciasto drożdżowe 1505

2
{{headerMessage}}
Ciasto drożdżowe Pyszne, szybkie ciasto. Mozne je jeść z masą szarlotkową (tzn. jabłka przygotowane do szarlotki) i wtedy smakuje wyśmienicie. Polecam! Składniki: - 1kg mąki - 10dag drożdży - szkl. Zobacz więcej
elatonie
elatonie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
HARRISA
DROŻDŻOWY MARMURKOWIEC

DROŻDŻOWY MARMURKOWIEC 107

6
{{headerMessage}}
Robiąc to ciasto drożdżowe myślałam że, efekt końcowy będzie wyglądał inaczej. Wyszło bardzo ciekawie a wygląd marmurkowy jest apetyczny. SKŁADNIKI: 1/2 kg mąki 70 g cukru 2 jajka 50 g masła ok 1 Zobacz więcej
kuchniazone
kuchniazone Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchniazone
drożdzówki

drożdzówki 128

0
{{headerMessage}}
Robiłam ciasto ze śliwkami, z proporcji które są poniżej. Wychodziło dość rzadkie, więc podsypywałam mąką.. sypałam i sypałam, aż z 500 g się zrobiło mniej więcej 750 i ciasto nie zmieściło się do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
autorka: Kinga M. | blog: Zjedz ze smakiem... A poniżej znajdziecie wpisy, które zgłoszone zostały na Mikserze, a nie ma ich w powyższym podsumowaniu: Miniszarlotki,autor: zufikz bloga Zufikowo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis podpatrzony u siostry na małym party. Wcześniej robiłam parówki w cieście, ale w drożdżowym (też bardzo dobre). W cieście francuskim o wiele lepiej się prezentują i świetnie smakują. Po raz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
O tzw. sypanym cieście drożdżowym czytałam już w listopadzie jednak dopiero w sobotę wypróbowałam przepis na własnej skórze, nie żałuję! Ciacho jest przepyszne i na pewno wejdzie do mojego Zobacz więcej