ciasto drozdzowe z makiem bez wyrabiania

Składniki: 4, 5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 4 roztrzepane jajka 1 szklanka oleju 3/4 szklanki letniego mleka 10 dkg. drożdży szczypta soli drobne owoce ( u mnie truskawki i jagody) Zobacz więcej
Bardzo łatwy przepis na drożdzowca,który nie wymaga wyrabiania.Mozna go zrobić dodając ulubione owoce, ser lub budyń.Pyszny jest także bez dodatków,ciasto drożdzowe z kruszonką najlepsze jest świeże Zobacz więcej
Na koniec sezonu truskawkowego polecam ciasto, boskie ciasto z blogu"Z cukrem pudrem" Składniki; 100 gramów świeżych drożdży 1 szklanka mleka w temperaturze pokojowej 4 jaja 3/4 szklanki cukru 2 Zobacz więcej
Pamiętam jak będąc dzieckiem moja babcia na każdą niedzielę przygotowywała najlepszą na świecie drożdżówkę . Smaki zapach tego ciasta na zawsze zostaną w mojej pamięci. Gdy dorosłam próbowałam Zobacz więcej
Pamiętam jak będąc dzieckiem moja babcia na każdą niedzielę przygotowywała najlepszą na świecie drożdżówkę . Smaki zapach tego ciasta na zawsze zostaną w mojej pamięci. Gdy dorosłam próbowałam Zobacz więcej
Bardzo łatwa, wilgotna i wyśmienita drożdżówka. Zawsze wychodzi, musimy tylko dodawać składniki za kolejnością jaka jest podana. Tym razem upiekłam z kruszonką, ale już marzy mi się takie ciasto ze Zobacz więcej
Na blogu jest już przepis na ciasto drożdżowe, wg przepisu mojej babci ale ten przepis na tą drożdżówkę jest genialny! Wsypujesz wszystkie składniki (Wg odpowiedniej kolejności) do miski i czekasz. Zobacz więcej
Ciasto drożdżowe – delikatne, mięciutkie, pachnące lekko drożdżami. Chyba każdy takie lubi. Niestety z takim ciastem wiąże się też mniej przyjemna strona. A mianowicie, długie i mozolne wyrabianie w Zobacz więcej
Jakie latwe! i jakie smaczne!- ciasto praktycznie robi sie samo,wystarczy polaczyc potrzebne skladniki,pozostawic do wyrastania potem upiec i juz! We wpisie stoi ,ze ciasto jest bez jajek- to Zobacz więcej
Lekkie, puszyste, mocno czekoladowe, rozpływające się w ustach ciasto. Świetna alternatywa dla sklepowych słodyczy. Bez użycia mąki, za to wykorzystując czerwoną fasolę. Kto by pomyślał ;) Zamiast Zobacz więcej
Miękkie i puszyste bułki drożdżowe wypełnione makiem, które szybko znikają z talerza. Jeżeli jako nadzienia do bułek użyjemy wcześniej przygotowanej i zamrożonej masy makowej, ewentualnie gotowej Zobacz więcej
Podobne ciasto możecie znaleźć w kuchni Jordani, z tymże tamto zawiera więcej cukru, wafelki waniliowe i zamiast połowy wiórek - orzechy pekan. Nie wiem jak tamta, ale moja wersja jest przepyszna, Zobacz więcej
Lubię ciasta drożdżowe, ale nie mam cierpliwości do ich robienia. Dlatego odkąd odkryłam to ciasto drożdżowe, które nie wymaga rośnięcia, sięgam tylko po ten przepis:). Dziś w wersji z makiem i Zobacz więcej
Fit ciasto czekoladowe z buraków, bez mąki Zainspirowani zdrowym stylem życia i oryginalnym składem produktów, które tworzą nasi koledzy z Whoopy Whey postanowiliśmy stworzyć przepis na dietetyczne Zobacz więcej
Ciasto drożdżowe bez zaczynu, bez wyrabiania, bez zbytniego nakładu pracy ! Czy drożdżówka uda się bez wcześniejszego zagniatania? Czy drożdże zaczną pracować bez rozrobienia zaczynu? Czy ciasto Zobacz więcej
ze śliwkami i cynamonem. W spożywczym obok, leżą kartki z przepisami promujące świeże, zdrowe, wielkopolskie wydawane przez Wielkopolską Gildię Rolno – Ogrodnicza S.A. Karteczki co jakiś czas się Zobacz więcej
Jeżeli smakowało Wam ciasto z ciecierzycy PRZEPISto i to będzie Wam smakowało. Zrobiłam je analogicznie, zamieniając ciecierzycę na białą fasolę. I to jest bardziej kokosowe, bo miejsce płatków Zobacz więcej
Przyszła pora na ciasto z fasoli. Dopóki go nie spróbowałam, nie sądziłam, że będzie takie smaczne, wilgotne i delikatne w smaku. Od razu mówię-fasoli naprawdę nie czułam. To ciasto w sam raz dla osób Zobacz więcej
Piękny dziś dzień. Piszę ten post, siedząc przy otwartym oknie i czuję zapach kwitnących truskawek. Nie wiem, czy one tak pachną, czy to tylko ja chcę już je czuć. Podmuchy wiatru lekko ogrzane Zobacz więcej