Przepis na ciasto drożdżowe z zakalcem

Szczegóły Kategoria: Na słodko Opublikowano: poniedziałek, 24, czerwiec 2013 14:17 Lato w pełni, truskawkowy wysyp. Korzystamy póki można! Truskawkowe szaleństwo ogarnęło nas.... dziś mega proste, Zobacz więcej
anusia181
anusia181 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ania-gotuje
Ciasto drożdżowe z dyni

Ciasto drożdżowe z dyni 3020

Ach całe lato czekałam na dynię w końcu zaczął się sezon, no może już chwilę temu, ale ja teraz się w nią zaopatrzyłam. Propozycją na dziś jest moje ukochane ciasto drożdżowe, najlepsza drożdżówka Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Limonkowy
CIASTO DROŻDŻOWE

CIASTO DROŻDŻOWE 1061

Co prawda dość często na moim blogu pojawiają się wypieki z tego właśnie ciasta, ale jakoś nigdy nie poświęciłam mu zbyt wiele uwagi. Wiem, że niektórzy z Was omijają przepisy z jego wykorzystaniem Zobacz więcej
" Ciasto drożdżowe. Jednym nie sprawia problemu, zawsze wychodzi i łaskocze podniebieniem swoim smakiem. Drugim sprawia kłopoty, zmieniając się w zakalce. Oto parę wskazówek, które pomogą wyrosnąć Zobacz więcej
Pieczesz ciasto. W całej kuchni unosi się zapach pikantnych przypraw korzennych/cytrynowego aromatu/czekolady (co wolisz). Czekasz ze zniecierpliwieniem, bo najchętniej wyciągnąłbyś/wyciągnęłabyś je Zobacz więcej
Domowe ciasto drożdżowe z kruszonką przez dłuższy czas pozostawało poza moim zasięgiem. Wynikało to poniekąd z ogromu pracy i czasu jaki należy poświęcić, a także trochę z obawy przed zakalcem, bo Zobacz więcej
Podczas sezonu truskawkowego w moim domu nie mogłoby zabraknąć ciasta drożdżowego z truskawkami i kruszonką. Puszyste, delikatne i wilgotne w środku ciasto zachęca nie tylko smakiem, ale także Zobacz więcej
Szybkie ciasto drożdżowe Przekąski Zupy ikremy Naobiad Nasłodko Magazyn kuchenny Odkuchni Szybkie ciasto drożdżowe zkruszonką Prawdopodobnie najszybsze ciasto drożdżowe zkruszonką naświecie. Iz Zobacz więcej
Luki93sc
Luki93sc Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Full smaku
Ciasto zakalec - Czekoladowe Brownie

Ciasto zakalec - Czekoladowe Brownie 1701

Brownie jest to mocno czekoladowe ciasto pochodzące z kuchni amerykańskiej, nazwa powiązana jest z jego ciemno brązowym kolorem. Brownie po przekrojeniu wygląda jak zakalec i jest to jego cechą Zobacz więcej
Są smaki, które prześladują. Za mną chodzi zawsze i co dzień ciasto drożdżowe. A już ze śliwkami... to po prostu mój cień :) Tak pachniało moje dzieciństwo. Ciasto drożdżowe pojawiało się często w Zobacz więcej
gzik_i_pyry
gzik_i_pyry Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gzik i pyry
Ciasto drożdżowe z rabarbarem

Ciasto drożdżowe z rabarbarem 153

Smak ciasta drożdżowego to jest to co delikatniejsza połowa Gzik i pyry kocha najbardziej. Druga połowa śmie nazywać je czasem „suchą bułą” ale i tak sięga po kolejny kawałek. Dogodzić i przedobrzyć Zobacz więcej
Moje Święta nie mogą obyć się bez pachnącego, puszystego ciasta drożdżowego z kruszonką. Świetnie smakuje z masłem i szklanką mleka. Na dodatek jest bardzo proste w przygotowaniu - wyrabia się je Zobacz więcej
Chrrrupiące na wierzchu, mięciutkie niczym puch w środku... Piecze się równomiernie. Jeszcze nigdy nie wyszedł mi z tego przepisu zakalec. Mogę je zachwalać cały dzień, ale już chyba wystarczy... To Zobacz więcej
centka
centka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cooking & eating
Zakalec z rodowodem

Zakalec z rodowodem 271

Zakalec ma niezasłużoną opinię porażki kulinarnej, zmory gospodyń domowych i wisi niczym klątwa nad co niektórymi ciastami. Jednocześnie nie znam nikogo, kto nie lubiłby zakalca. Z Maleństwem wręcz Zobacz więcej
Długo zastanawiałam się jaki przepis wstawić jako pierwszy , każda kuchnia kojarzy się i zaczyna od najprostszych produktów dlatego moja pierwsza myśl to chleb, cudownie pachnący z chrupiącą skórką, Zobacz więcej
Prawdziwe ciasto drożdżowe lubię od zawsze. Prawdziwe to takie, które jest odpowiednio wilgotne. I pachnie masłem. I po naciśnięciu wnętrza ugina się i wraca w to samo miejsce. Nie da się go porównać Zobacz więcej
Lubię ciasta drożdżowe, ale nie mam cierpliwości do ich robienia. Dlatego odkąd odkryłam to ciasto drożdżowe, które nie wymaga rośnięcia, sięgam tylko po ten przepis:). Dziś w wersji z makiem i Zobacz więcej
Sekretem ciasta drożdżowego jest nie tylko jego pulchność, ale przede wszystkim charakterystyczny smak i zapach. Przepisów jest wiele, ciasta wyglądają jak z obrazka, ale czy smakują jak te pieczone Zobacz więcej
Kiedy przeczytacie, że do ciasta dodałam brzoskwinie z puszki w samym środku sezonu na cudne, kolorowe i soczyste owoce, pomyślicie, że to jakiś żart. Tłumaczę (się) więc :) To żaden żart, to życie. Zobacz więcej
Justyna Dragan
Justyna Dragan Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nastoletnie Wypiekanie
Zakalec-porady

Zakalec-porady 112

Nastoletnie Wypiekanie: Zakalec-porady expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'> Strony Strona główna Nagrody O mnie Konkursy Zdjęcia czytelników Przelicznik kulinarny Porady kulinarne Zobacz więcej