ciasto ferro

Pichcąc słuchałam:Tiziano Ferro"PER DIRTI CIAO!" Składniki: Rozczyn: 25g świeżych drożdży 1 łyżka cukru 3 łyżki mąki 1/4 szklanki letniego mleka Drożdżówki: 2,5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki Zobacz więcej
Pichcąc słuchałam: Tiziano Ferro"DESDE MANANA NO LO SE" Składniki: Ciasto drożdżowe: 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 1 kostka masła (200g) 50g świeżych drożdży 4 jajka 800g mąki pszennej masło do Zobacz więcej
No tak ...faworki ... musztarda po obiedzie :-) Przepis jest polsko-polski. Najtypowszy z najtradycyjniejszych. Z dodatkiem smietany do ciasta. We Wloszech chrusty smazy sie jak Italia dluga i Zobacz więcej
Ali
Ali Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Myszki in cucina
Pains aux raisins

Pains aux raisins 128

0
raffreddare su una grata di ferro (tipo quella del forno). Spalmiamo sopra la glassa ottenuta dal rum rimasto e lo zucchero a velo mescolati energicamente. Azzannarle subito prima che si raffreddino! Zobacz więcej
- zagniataj. Trzeba w to będzie włożyć sporo siły. Ciasto ma być twarde. Gnieć do momentu, aż zrobi się elastyczne i gładkie. To będzie znaczyło, że gluten dał z siebie wszystko. Formy wałkowane Do Zobacz więcej
danie 2-3 razy w tygodniu. Owoce zaś jadali po posiłku jako codzienny deser, były to sezonowe świeże owoce lub w formie suszonej. Sławne greckie ciasta nasączone słodkim syropem piekli raczej od Zobacz więcej