ciasto franc

Proste, smaczne, idealne jako dodatek do sałatek lub jako samodzielnie podana przystawka. Potrzebujemy na 8-10 sztuk: - ciasto francuskie - ser z niebieską pleśnią ok. 50 g - kozi ser ok 50 g - kilka Zobacz więcej
pieczenia 1/2 łyżeczki fleur de sel 60 g masła jajko 1-2 łyżki mleka jajko rozbebłane z łyżką wody Połączyć ze sobą mąkę, cukier, proszek i sól. Dodać masło, jajko i mleko- szybko zmiksować. Ciasto Zobacz więcej
Taka dość nietypowa tarta, na którą znalazłam przepis w ostatnim numerze «Cuisine et vins de France». Warta wypróbowania ze względu na ciekawe i oryginalne połączenie składników. I na smak… wyjątkowy Zobacz więcej
“This is my invariable advice to people: Learn how to cook- try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all have fun!” Julia Child, My Life in France Moja ulubiona tarta a Zobacz więcej
Sernik gotowany - klik. Chciałabym zaprezentować Wam paterę do ciast, ciastek, a nawet przekąsek firmy EMAKO.PL. Bardzo elegancko prezentuje się na stole, patera jest 2-stopniowa i łatwo się składa Zobacz więcej
Profiterolki to danie kuchni francuskiej, u nas powiedzielibyśmy miniptysie. Moje ciasteczka są wielkości orzecha włoskiego, nadziewam je advocatem i polewam czekoladą. Wspaniale nadają się na Zobacz więcej
Najlepsza pizza na świecie, to ta, na cienkim cieście. Bardzo często robimy pizze. Wychodzi nam coraz cieńsza, tak jak ta w tym poście. Chyba jesteśmy w tym coraz lepsi, Niedługo dojdę to takiej Zobacz więcej
France, France , France...<3 Jeśli i Wy jesteście tak samo zakochani we Francji jak ja koniecznie spróbujcie tego fantastycznego francuskiego ciasta cytrynowego, a z pewnością ten smak przeniesie Zobacz więcej
1 duży filet z kurczaka 2 opakowania ciasta francuskiego (ja tyle potrzebowałam, ale innym wystarcza 1 opak.) 250 g pieczarek 1 cebula 100 g startego, żółtego sera 1 jajko Marynata: 1 łyżeczka Zobacz więcej
na bazie białego wina, zamieszony w zeszłym roku na blogu: „Kasia S w kuchni…” Ponieważ jednak w przepisie tym nie było nic o proszku do pieczenia a w każdym innym korzystano ze spulchniaczy, Zobacz więcej
France w kuchni (i nie tylko): Tak na "Dzień dobry". France w kuchni (i nie tylko) piątek, 12 grudnia 2014 Tak na "Dzień dobry". Blog poświęcony gotowaniu (i nie tylko). "France w kuchni" to ja i moja Zobacz więcej
Składniki: rulon ciasta francuskiego mrożonego 1 opakowanie mrożonego szpinaku (mogą być także świeże liście) rozmaryn suszony lub świeży 4 ząbki czosnku pokrojone na cienkie plasterki 1 śmietana 12% Zobacz więcej
Francewkuchni
Francewkuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
France w kuchni
Lukier kakowy

Lukier kakowy 53

0
France w kuchni (i nie tylko): Lukier kakowy France w kuchni (i nie tylko) środa, 28 stycznia 2015 Lukier kakowy Składniki: 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao (ja użyłam tego do picia w ilości 3 łyżek) Zobacz więcej
To już dziś … ostatni dzień roku i szykujemy się do ekskluzywnej Sylwestrowej Kolacji. Ja kleję ciasto, Ela pisze, że mięso marynuje. W kwestii jednak szczegółów to okazuje się, że wyprawiamy kolacje Zobacz więcej
Lady Laura.
Lady Laura. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lady Laura
Sezonowe ciacho.

Sezonowe ciacho. 58

0
Na blogu Est–Questwidziałamtruskawki made in France. W moim miasteczkuwłaśniejest na nie sezon ,zrobiłamwiecdziś orzeźwiająceciastoz truskawkami z krzaczka. Jeszcze mi ich szkodażebyprzetwarzać je na Zobacz więcej
Jesień to czas zapiekanek. Gorące obiady z pieca teraz smakują wybornie. Jeśli są do tego tak pyszne jak dzisiejszy quiche, po naszemu pyszna tarta, to już po prostu bajka. Bardzo kruchy spód zrobiłam Zobacz więcej
Tytuł wpisu został zaczerpnięty wprost od zespołu Franz Ferdinand. W utworze "Fresh Strawberries" śpiewają i grają o wszelakich cudownościach czerwonego, soczystego owocu. Jeśli nie lubisz "francy" to Zobacz więcej
Ciasto wyjatkowo proste choc mi sie nie udalo wystarczajaco skaramelizowac rabarbaru a nie chcialam go trzymac dluzej na gazie by sie nie rozlecial na purée. Lubie miec kawalki. Tym niemniej jest Zobacz więcej
z nazwy nie jestjednak Franciszkiem (Jak Franz Beckenbauer, albo cesarz Franciszek Jozef), lecz skrotem od slowa Franzose (Francuz). Buleczki mozna by zatem tez przetlumaczyc jako Francuzy? Skoro sa Zobacz więcej
smak... Mirabelkowe konfitury, mirabelkowe tarty, mirabelkowy alkohol i wreszcie sosy towarzyszące wytrawnym daniom. Bo we Francji mówiąc mirabelle od razu przychodzi na myśli Lorraine... To domowe, Zobacz więcej