ciasto francuskie nadziewane mięsem

Pyszny kalafior nadziany mięsem mielonym, podany z pieczonymi ziemniakami i ulubioną surówką to znakomite danie obiadowe Czytaj więcej » Zobacz więcej
Pierogi robię zawsze w ilościach hurtowych, a następnie je mrożę, a część rozdaję ;) . Dziś przepis na genialne ciasto pierogowe na bazie puree z dyni. W sezonie puree polecam zrobić z dyni Hokkaido, Zobacz więcej
Pyszny makaron nadziewany farszem mięsno - pieczarkowym zapiekany w sosie pomidorowym Czytaj więcej » Zobacz więcej
Bułki nadziewane dodatkami mają tę zaletę, że są kompletnym posiłkiem i już żadnych dodatków nie potrzebują ;) Dokładnie cztery lata temu przygotowałam pierwsze bułki faszerowane. Wówczas nadzieniem Zobacz więcej
Papryki nadziewane mięsem mielonym - BettyPisze.pl O mnie Księga gości Polityka prywatności Kontakt Współpraca Regulaminy Dzień Matki Dzień Ojca Sexi Bielizna Dzień chłopaka Sexi Bielizna II Konkurs Zobacz więcej
Drób..mozzarella..pomidory i ciasto francuskie. Tyle wystarczy, aby przygotować pyszny obiad w kilka chwil. Jeśli jeszcze nie próbowaliście takiego połączenia, to koniecznie zróbcie. Palce lizać ! Zobacz więcej
Pyszny makaron nadziewany farszem mięsno - pieczarkowym zapiekany w sosie pomidorowym Czytaj więcej » Zobacz więcej
Muszelki nadziewane mięsem drobiowym i szpinakiem. Składniki: ( 8 muszelek ) 250 g piersi z kurczaka Makaron - muszelki ( żytni z pełnego ziarna ) 200 g szpinaku mrożonego - Hortex 1 pomidor 2 ząbki Zobacz więcej
Sezon na kabaczki trwa krótko, a szkoda. Są łatwe w przygotowaniu i smaczne. Mogą zastąpić wiele innych składników używanych na codzień lub stworzyć pełne danie obiadowe. Tym razem kabaczek nadziewany Zobacz więcej
Trójkąciki z ciasta francuskiego to szybka i smaczna przekąska, odpowiednia zarówno na zimowe wieczory w domu, jak i na przyjęcia np. Andrzejkowe czy Sylwestrowe. Spokojnie można je potraktować też, Zobacz więcej
Jeśli nie zaopatrzyliście się jeszcze w foremki do rurek koniecznie to zróbcie. :-) Dotychczas przygotowywałam je w wersji na słodko, z kruchego ciasta i dopiero niedawno wpadłam na pomysł wytrawnej Zobacz więcej
kasiaole
kasiaole Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie Ole
Ciasto francuskie z miesem

Ciasto francuskie z miesem 489

- prostokatne ciasto francuskie - 0,5 kg miesa mielonego (najlepiej wieprzowina i wolowina) - pol cebuli - 3 zabki czosnku - sol, pieprz, majeranek - pietruszka - pol szklanki gestego sosu Zobacz więcej
Ostatnio naszła mnie ochota na rurki ze śmietaną. Wyszły świetne, kruche, a co najważniejsze ich przygotowanie zajmuje naprawdę niewiele czasu. W sam raz na niespodziewane przybycie gości. Takie rurki Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
rozowakuchnia
Rurki nadziewane mięsem

Rurki nadziewane mięsem 186

Tak dawno nie robiłam Cannelloni z mięskiem, posypane parmezanem.Wykorzystałam okazję kiedy przechodziłam w sklepie i moje oczy spoczęły na makaronie. Dziś raczę się tym prostym pysznym daniem . Zobacz więcej
Przepis wywodzący się z hiszpańskiej kuchni, a konkretnie z rejonu Andaluzji. Świetne jako przekąska, do kieliszka czerwonego wina. Z mięsno pomidorowym nadzieniem. Proste i szybkie od przygotowania. Zobacz więcej
Macie ochotę na spaghetti bolognese w trochę innej formie? Łatwizna. A wygląda obłędnie i mam wrażenie, że to będzie jeden z naszych obiadowo kolacjowych hitów. Muszle nadziewane mięsem mielonym Zobacz więcej
Składniki: 1. Mięso mielone wieprzowo-wołowe 2. Żółty ser 3. Sos słodko-kwaśny z ananasem 4. Oliwa z oliwek 5. Ciasto francuskie 6. Jajo kurze 7. Przyprawy: sól, pieprz, czosnek, oregano, 8. Cebula 9. Zobacz więcej
Składniki: - opakowanie ciasta francuskiego - 500 gram mielonego mięsa - 10 pieczarek - pół kapusty pekińskiej - cebula - 3 łyżki ketchup - sól, pieprz - jajko Przygotowanie: Farsz: Mięso, pieczarki i Zobacz więcej
Chciałabym być kiedykolwiek i gdziekolwiek tak wyczekiwana jak Wiosna w tej chwili. Czekam na nią bardziej niż na przedświąteczną wypłatę, opaloną wakacyjną skórę czy możliwość założenia ulubionej Zobacz więcej
Dynie hokkaido doskonale nadają się do nadziewania - są odpowiedniej wielkości, by pojedyncza dynia była daniem akurat dla jednej osoby (odpowiednio głodnej), po upieczeniu ich skórka jest jadalna, Zobacz więcej