ciasto francuskie nadziewane mięsem

Jeśli nie zaopatrzyliście się jeszcze w foremki do rurek koniecznie to zróbcie. :-) Dotychczas przygotowywałam je w wersji na słodko, z kruchego ciasta i dopiero niedawno wpadłam na pomysł wytrawnej Zobacz więcej
alaaa
alaaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ala piecze i gotuje
Mięsa

Mięsa 421

3
z mięsem Piersi z żurawiną i chrzanem Pałki w marynacie z warzywami Piersi nadziewane porem, jabłkiem i żurawiną Polędwiczka z szpinakiem i suszonymi pomidorami Pierś w cieście francuskim Pulpety w Zobacz więcej
Lamma
Lamma Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ToSmakuje
Przepisy na szybki obiad

Przepisy na szybki obiad 264

2
Przepisy na szybki obiad Pomysły na szybki obiad Kliknij w napis by przejść do wybranego przepisu Spaghetti z tuńczykiem Kofty z indyka Spaghetti z kiełbasą Pizza z ciasta francuskiego Kurczak ze Zobacz więcej
Uwielbiam te malutkie ,, pufki ,, z ciasta francuskiego . Ostatnio są gotowe w sprzedaży więc staram się mieć je zawsze w zapasie . Sprawdzają sie cudownie w razie niespodziewanych gości . Robię jakąś Zobacz więcej
Na blogu trochę zaległości, ale wbrew pozorom, pomimo wakacji, nie mam teraz wiele czasu na gotowanie i wstawianie przepisów. Jednak, zanim wyjadę na kilka dni, przedstawiam pomysł na pyszny i ciekawy Zobacz więcej
Kuanan
Kuanan Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchenne-czarymary
Danie w 5 minut

Danie w 5 minut 7567

0
... Jak jeszcze wykorzystujęmięskoz rosołu? najczęściej obieram i zamrażam, czekam, aż się nazbiera, i robię krokiety lub kluskiśląskienadziewane mięsemlub paszteciki z ciasta francuskiego Poniższy Zobacz więcej
Przepis wywodzący się z hiszpańskiej kuchni, a konkretnie z rejonu Andaluzji. Świetne jako przekąska, do kieliszka czerwonego wina. Z mięsno pomidorowym nadzieniem. Proste i szybkie od przygotowania. Zobacz więcej
Jutro Halloween. Nie wiecie co przygotować? Pokażemy wam kilka prostych potraw, które można szybko zrobić i przy tym zaskoczyć gości mrocznymi przekąskami :) po lewej curry z powycinaną pitą w ciekawe Zobacz więcej
Kulebiak - jak podają źródła internetowe to potrawa kuchni kresowej. Jest to zazwyczaj duży, pieczony pieróg z ciasta drożdżowego, francuskiego, nadziewany farszem z mięsa, ryby z dodatkiem jarzyn, Zobacz więcej
do głowy przyjdzie pomysł jak go wykorzystać i zrealizować go! Tak właśnie powstały te cudowne roladki z ciasta francuskiego ;) - kasza gryczana - orzechy włoskie - boczek - mięso z rosołu - marchew Zobacz więcej
Kilka dni temu zamieściłam zbiór naszych ulubionych przepisów wielkanocnych na mazurki, sernik, babki, torty ( kliknij TU). Dziś zebrane przepisy na wielkanocne specjały na słono. MIĘSA Polędwiczka w Zobacz więcej
Paczuszki zciasta francuskiego to bardzo szybka przekąska nadająca się zarówno na kolację jak na przyjęcie. Nie wymaga wiele pracy ani czasu anadzienie można skomponować wedle uznania izawartości Zobacz więcej
Kiedy zostaje mi jakieś mięso, na którym gotuję np. rosół, zawsze staram się je jakoś wykorzystać. Świetnym sposobem na jego wykorzystanie jest przygotowanie farszu mięsnego, który sprawdzi się nie Zobacz więcej
Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na świeże i orzeźwiające tzatziki, czyli popularny, grecki sos na bazie jogurtu. Tzatziki stanowią idealny dodatek do grillowanych, czy pieczonych mięs. Osobiście Zobacz więcej
Tutaj prezentuję dania obiadowe, które publikowałam na swoim blogu.Zapraszam , może znajdziemy coś dla siebie. Miszmasz w cieście francuskim Pierś kurczaka z warzywami Mięsne kwiaty z farszem Indyk z Zobacz więcej
Ciasto francuskie to bez wątpienia jeden z najwspanialszych wynalazków kulinarnych :) Wystarczy mieć w lodówce rulon ciasta francuskiego a dodatki zawsze się znajdą. Na słodko czy też w wersji Zobacz więcej
... ... nakryłam do stołu ... ;) ... podałam przystawkę ... [kalarepkę faszerowaną na dwa sposoby - z mięsem i duszonymi warzywami] ... później na stół wjechało danie główne ... [filet z Zobacz więcej
Szpinak i botwinka w muszelkach Botwinka i szpinak, czyli moja ulubiona para, szczególnie o tej porze roku! Łączę je jak tylko mam taką możliwość. W każdej muszelce znajduje się kawałeczek kurczaka, Zobacz więcej
Empanady to pieczone lub smażone pierożki popularne w wielu krajach Ameryki Południowej, ale spożywa się je także w Meksyku. Wykonuje się je z różnych rodzajów ciast i nadziewa rozmaitymi farszami, Zobacz więcej
Pyszny, prosty, błyskawiczny. I daje masę możliwości - nadziewania mięsem, warzywami, rybą. Czas przygotowania ok. 15min. Z pieczeniem 30min. Składniki na 4 porcje: - 250 g ciasta francuskiego w Zobacz więcej