Przepis na ciasto francuskie z kapusta i grzybami

Boże!!! Żeby tak można było dogonić i złapać uciekający czas!!! A ja jak już się za coś wezmę, to zaraz się okazuje, że minęła cała wieczność, a tu dalej końca nie widać :-( albo taki natłok Zobacz więcej
paszteciki z ciasta francuskiego Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami Składniki: 1/2 kg kiszonej kapusty 1/2 kg pieczarek ok 60 g suszonych grzybów (można ciut mniej) 1-2 większe Zobacz więcej
Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami – to alternatywa dla spóźnialskich, co nie zdążyli wcześniej przygotować ciasta drożdżowego, a kolacja wigilijna już za parę minut ;-) Wtedy na Zobacz więcej
Kulebiak z kapustą i grzybami w cieście francuskim, to błyskawiczna wersja kulebiaka, dzięki zastąpieniu ciasta drożdżowego gotowym francuskim. Kapustę z grzybami, można przygotować dużo wcześniej, a Zobacz więcej
Kulebiaki z nadzieniem z kapusty z grzybami , w cieście francuskim to bardzo smaczne danie. Jeśli mamy nadzienie gotowe to nawet nie jest pracochłonny . Czas : 1 godzina 15 minut Składniki : 1 mrożone Zobacz więcej
Może jeszcze szukacie pomysłu na obiad na pierwszy dzień Bożego Narodzenia. Jeśli tak, to ten przepis nada się idealnie. Rolada z ciasta francuskiego z farszem z kapusty, mięsa i grzybów. Warto Zobacz więcej
Te efektowne paszteciki z ciasta francuskiego, z farszem z kapusty i grzybów, z całą pewnością pięknie będą się prezentować na wigilijnym stole. Farsz można zrobić nawet kilka dni wcześniej - wtedy Zobacz więcej
To bardzo uniwersalny przepis na przekąskę. Szybki w przygotowaniu, o ile farsz już mamy gotowy. Wystarczy ciasto francuskie, kwadrans oczekiwania, ukochana moja czarnuszka i gotowe, chrupiące rożki Zobacz więcej
Dziś danie pożywne i bardzo smakowite. Serdecznie zachęcam do gotowania. Ja dodałam do zapiekanki gąski szare duszone w maśle ale wybór grzybów jest dowolny. Składniki: 500 g kapusty kiszonej 1/4 Zobacz więcej
Pierożki z ciasta francuskiego to danie idealne dla leniwców, tym bardziej jeśli macie zamrożony farsz z poprzedniego pierogowania. Ja miałam w lodówce rulon ciasta francuskiego i zastanawiałam się co Zobacz więcej
Połączenie mięsa mielonego i kapusty z grzybami testowałam po raz pierwszy, ale muszę przyznać, że wyszło wyjątkowo smacznie. Danie dość pracochłonne, ale warte wykonania. SKŁADNIKI: 25 dkg kapusty Zobacz więcej
Dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na przepyszny kulebiak z ciasta francuskiego, który upiekła moja Mama. Udało mi się ukradkiem zrobić mu zdjęcie, chwilę przed tym jak został całkowicie Zobacz więcej
Propozycja na stół wigilijny, ale nie tylko. Składniki 400 g mrożonego ciasta francuskiego 500 g kiszonej kapusty 2 listki laurowe 2 goździki kilka ziaren ziela angielskiego skórka otarta z cytryny 60 Zobacz więcej
Gotowe ciasto francuskie, to deska ratunku w przypadku niespodziewanej wizyty znajomych, oraz wieczornego otwierania i zaglądania do lodówki z nadzieją, że zobaczymy w niej "coś" o czym nie wiemy, a Zobacz więcej
Wiem, że już po Świętach, ale choinki napewno nadal stoją dumnie w Waszych domach i przypominają o tym jak było pięknie i pysznie :) Możecie wykorzystać przepis a uformować cokolwiek się Wam zamarzy: Zobacz więcej
Nie ma nicprostszegoi szybszego jak przekąski i dania z gotowego ciasta francuskiego. Założęsię, że po Świętach zostało Wamtrochęfarszu na pierogi z kapustą i grzybami ....Jeśliniezbyt macie czas i Zobacz więcej
Francuskie pierogi z kapustą i grzybami. Ciasto francuskie ma to do siebie, że można je kupić bardzo tanio i użyć zarówno do potraw słodkich, jak i wytrawnych. Dzięki temu możemy zaoszczędzić sporo Zobacz więcej
Taki tam sobie dodatek do obiadu wymyśliłam.Trochę zapachniało świętami, bo znów użyłam suszonych grzybów. No i kapuchy. U nas w domu tak właśnie przyrządza się farsz do pierogów na Boże Narodzenie. Zobacz więcej
Tym razem proponuję Wam niezawodne francuskie ciasto, z którego zawsze można wyczarować coś smacznego. Smakowita przekąska w sam raz na Święta, pyszna i szybka alternatywa dla pierogów. Dzisiejsza Zobacz więcej
Tym razem proponuję Wam niezawodne francuskie ciasto, z którego zawsze można wyczarować coś smacznego. Smakowita przekąska w sam raz na Święta, pyszna i szybka alternatywa dla pierogów. Dzisiejsza Zobacz więcej