ciasto francuskie z porem

w średniej grubości talarki, solimy, pieprzymy i podsmażamy na oliwie, W połowie smażenia dodajemy Camembert pokrojony w drobną kostkę. Śmietankę mieszamy z jajkiem i gałką muszkatałową i dodajemy do Zobacz więcej
wygląda. Połączenie delikatnej ryby z aromatycznym porem w chrupiącym cieście może być propozycją nie tylko na codzienny obiad ale również na świąteczny stół… Zapraszam, oto pyszny dorsz w porach w Zobacz więcej
Szybki i efektowny obiad, w sam raz dla niezapowiedzianych gości:) VN:F [1.9.22_1171] Rating: 10.0/10 (1 vote cast) Pierś z kurczaka z porami w cieście francuskim , 10.0 out of 10 based on 1 rating Zobacz więcej
Pyszne, zdrowe i szybkie danie obiadowe. Polecam! Łosoś w cieście francuskim z porami Składniki: · ładny filet z łososia · cytryna · sól · pieprz · por · odrobina oliwy · płat ciasta francuskiego · Zobacz więcej
Składniki: ciasto francuskie 2 pory- jasne części pokrojone w talarki 2 ząbki czosnku drobno posiekane 1 pierś z kurczaka 1/2 łyżki ziół prowanslaskich 4 jajka 3 łyżki śmietany 100g żółtego sera Zobacz więcej
Łosoś - delikatna ryba, którą można przygotować na wiele sposobów. To nie pierwszy i nie ostatni raz kiedy ją przyrządzałam, ponieważ należy do moich ulubionych ryb. Potrzebujemy (na 2 porcje): 350 g Zobacz więcej
Witam na moim blogu w poniedziałkowy, chłodny poranek :) Dzisiaj przepis, który kojarzy mi się bezspornie z wakacjami we Francji. A oto powód: tarta – , ciasto francuskie – masa serowo-jajeczana – …a Zobacz więcej
) 2 łyżki masła klarowanego duży por korzeń pietruszki sól, pieprz czarny suszona natka pietruszki cytryny płat ciasta francuskiego żółtko jajka płatki papryki/mak/siemię lniane do posypania Zobacz więcej
Poniżej prezentuję przepis, który często, ba nawet bardzo często towarzyszy mi w ostatnim czasie. Bardzo przypadło mi do gustu takie połączenie smakowe, więc tartę z poniższego przepisu przygotowuję Zobacz więcej
Rozsmakowaliśmy się w przekąskach ;) Mąż odgraża się, że kupi nowy zestaw ciężarków do ćwiczenia przez te przekąski. ;) Tym razem coś na ostro w delikatnym połączeniu: ciasta francuskiego i pora Zobacz więcej
Danie przygotowane przeze mnie na wielkanocny obiad. Podałam z warzywami z patelni - mieszanka fasolki, ziemniaczków i suszonych pomidorów. Dla mnie pycha! Soczysty łosoś, maślane pory i Zobacz więcej
Poleca: Ewa Źródło: Roti n Rice Fot. Ewa Lubię ciasto francuskie, ale takiego jego wykorzystania jeszcze nie widziałam. Jest w tym daniu "pokrywką" :) Obiad prosty, smaczny, a bardzo efektowny - Zobacz więcej
Mam dziś dla Was pomysł na prosty, a efektowny i pyszny obiad. Bardzo lubię to danie(nic dziwnego,skoro jest w nim por - mój faworyt) i co jakiś czas do niego wracam. Popatrzcie, jakie to łatwe: Zobacz więcej
ok. 700 g porów (najlepiej odmiana Jolant) ok. 200 g kiełbasy lisieckiej porcja ciasta francuskiego 1/2 kieliszka białego wytrawnego wina sól, pieprz mieszanka ziół organicznych (Hambleden) Jeśli nie Zobacz więcej
marnuje! Czego potrzebujemy? (4 porcje) 2 opakowania ciasta francuskiego 500 g górnej części udek z kurczaka 500 ml mleka 4 suszone grzybki (można pominąć) 2 liście laurowe 1 duży por 1 łyżka masła 1 Zobacz więcej
Łosoś z porami w cieście francuskim Śniadania Obiady Kolacje Przekąski Desery Wielkanoc Boże Narodzenie O mnie Cookie Policy Łosoś z porami w cieście francuskim Inna wersja ryby na wigilijną kolację Zobacz więcej
Wyśmienita tarta z szynką i porem, szybka i sycąca. Przyznam szczerze, iż jest to moja pierwsza tarta nie "na słodko" i jestem nią zachwycona! Polecam! Tarta z szynką i porem na francuskim cieście Zobacz więcej
Pyszny, soczysty kawałek łososia z dodatkiem aromatycznego pora i sera żółtego, otulony chrupiącym ciastem francuskim. Smaczna przekąska, gorąca kolacja a nawet obiad - polecam :) SKŁADNIKI: (na 4 Zobacz więcej
gotowe ciasto francuskie sól, pieprz, zioła do smaku Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy. Pory myjemy, kroimy w talarki i podsmażamy na patelni. Następnie pory mieszamy z ziemniakami Zobacz więcej
Dzisiejszy przepis powstał dzięki koleżance, która zainspirowała mnie wczoraj do kolejnego już w mojej kuchni eksperymentu :) Potrzebujemy: - 500 g mięsa mielonego (użyłam wieprzowo-wołowe) - 20 dkg Zobacz więcej