ciasto francuskie z serem i ziołami

Pomysł na szybką i prostą przekąskę na każdą imprezę – paluchy z ciasta francuskiego z dodatkiem pesto i sera. Pycha Składniki/na ok. 18 sztuk: – 1 opakowanie ciasta francuskiego – 3-4 łyżki pesto Zobacz więcej
Skład: 1 op. gotowego ciasta francuskiego 10 plasterków szerokiego salami 20 kostek (3x3cm) żółtego sera 1 jajko przyprawa do złotego kurczaka Knorr biały sezam Przygotowanie: Ciasto rozkładamy i Zobacz więcej
Tarta to rodzaj okrągłego placka przygotowywanego z ciasta kruchego, francuskiego, rzadziej drożdżowego, wypełnionego nadzieniem słodkim lub wytrawnym. Odmianą tarty na słono na kruchym cieście, Zobacz więcej
Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego pęczek botwinki 100 g sera koziego dojrzewającego 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka miodu (u mnie ze spadzi iglastej) sól morska świeżo mielony pieprz Zobacz więcej
Dziś bardzo, ale to bardzo szybka propozycja na obiad lub kolację. Sprawdzi się jako przekąska dla niespodziewanych gości czy lunch do pracy. To połączenie smaków jest ostatnio jednym z moich Zobacz więcej
Szpinak i feta to zawsze dobre połączenie – w naleśnikach, w cieście kruchym, nawet w cieście drożdżowym, a już nad wyraz dobrze smakuje otulone delikatnymi listkami ciasta francuskiego. Wciąż przede Zobacz więcej
Kiedy znudziły się już zwykłe zapiekanki, polecam spróbować zrobić je w taki sposób :D Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 duża cebula 250 g pieczarek 100 g żółtego sera sól pieprz słodka Zobacz więcej
Ciasto francuskie sprawdza się zawsze czy to w formie słodkiej czy wytrawnej. U mnie dziś goszczą roladki na wytrawnie z serem i szynką. Prosta przekąska a jaka smaczna :) Idealne na różnego rodzaju Zobacz więcej
Szybka, prosta i smaczna przekąska dla lubicieli ciasta francuskiego i sera o ciągnącej lub płynnej konsystencji. Raptem trzy składniki, a jakie pyszne! Polecam. Składniki: 1 płat ciasta Zobacz więcej
Błyskawiczna w wykonaniu i bardzo smaczna przekąska z ciasta francuskiego. Świetna na imprezy, spotkania rodzinne jak i na co dzień. Fajnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno, doskonale nadają Zobacz więcej
Przepis na tartę z ciasta francuskiego z serem i szpinakiem Filter your search by Category : Tag : Date Category Kulinaria śniadania mistrzów coś na ząb smaczny obiad na dobry humor Podróże Paryż Zobacz więcej
Sylwester lada dzień. Pora pomyśleć o menu na Sylwestra. Najlepiej sprawdzają się przekąski z ciasta francuskiego – np. ślimaczki z ciasta francuskiego z... The post Ślimaczki z ciasta francuskiego z Zobacz więcej
Przepis na tartę z ciasta francuskiego z serem i szpinakiem Filter your search by Category : Tag : Date Category Kulinaria śniadania mistrzów coś na ząb smaczny obiad na dobry humor Podróże Paryż Zobacz więcej
Szybka, ciepła przekąska z ciasta francuskiego, salami, chilli i sera mozarella. Będzie idealna na przyjęcie karnawałowe jak też na kolację z niespodziewanymi gośćmi. Wystarczy gotowe ciasto Zobacz więcej
Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 g sera z wiaderka 100 g rodzynek 3 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 jajko+ jedno żółtko 2 łyżki mleka Wykonanie: 1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Ser Zobacz więcej
Przekąska idealna do domowych dipów. Do tego smaczna na ciepło lub na zimno. Jak kto woli. Już mówię czemu tyle tych pyszności;) Weekendowo spotkaliśmy się z naszymi znajomymi z Kampinosu - tego typu Zobacz więcej
1 arkusz ciasta francuskiego 100 g sera pleśniowego Lazur Błękitny 1 gruszka 1 łyżeczka rozmarynu świeżo zmielony pieprz Gruszkę obrać, przekroić na ćwiartki, usunąć gniazdo nasienne. Ćwiartki Zobacz więcej
Ser kozi i buraczki to zgrany duet, a kiedy dodatkowo ułożymy ten zestaw na cieście francuskim to otrzymamy coś zupełnie wyjątkowego. Takie małe tarty idealnie sprawdzą się jako przystawka czy Zobacz więcej
Kolejne przekąski sylwestrowe z ciasta francuskiego – moje ulubiona forma przekąsek na sylwestra. Szybkie i pyszne na ciepło i na zimno. Czego chcieć... The post Przekąski sylwestrowe – ciasto Zobacz więcej
Moje autorskie pierogi rybne z dodatkiem żółtego sera, marchewki i świeżych ziół - koperku i natki pietruszki. Może i nic specjalnego, ale połączenie smaków okazało się trafne, a pierogi naprawdę są Zobacz więcej