ciasto grylażowe

helawkuchni
helawkuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
helawkuchni
Ciasto piernikowe

Ciasto piernikowe 1001

0
roku. Zobaczymy się jeszcze raz w czasie świąt ale tylko na chwilę. Na to małe pożegnanie świąteczne umieszczam smakołyk, który wykonałam na wigilię uczelnianą. Piernik pieczony każdego roku w moim Zobacz więcej
nata
nata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
bon appétit !
Tort grylażowy

Tort grylażowy 986

0
Biszkopt migdałowo- grylażowy śr 22 cm 70 g marcepanu (albo 35 g cukru pudru + 36 g mielonego migdału) 80 g żółtka (4 duże, albo 5 małych) 17 g cukru (1 czubata łyżka) 30 g mielonego migdału 15 - 30 Zobacz więcej
Pisałam Wam kiedyś o mojej manii czytania. W czasach komuny ciężko było o książki z przepisami. Pamiętam że kiedyś byłam z mamą u lekarza w Kielcach - byłam niesamowicie chorowitym dzieckiem i mama Zobacz więcej
chrupiąca warstwa czekolady- prawdziwa rozpusta! Składniki: Ciasto ucierane: 125g masła 100g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 jajka 100g mąki pszennej 30g mąki lub skrobi ziemniaczanej 1,5 Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
TORT EGIPSKI

TORT EGIPSKI 473

1
Piękny i smaczny. Połączenie smaku prażonych orzechów laskowych i karmelu z delikatnymi masami. Tort naprawdę zachwyca i smakiem i wyglądem. Pierwszy raz zobaczyłam go na Moich Wypiekach. Potem kilka Zobacz więcej
piernik dla spóźnialskich. Oznacza to, że ciasto nie musi leżakować, ani przed pieczeniem, ani po. Wystarczy upiec, by po ostygnięciu delektować się pachnącym, mięciutkim piernikiem. Składniki: 1 Zobacz więcej
bon appétit !: Pierożki z mięsem czyli pielmieni uralskie 18.11.2013 Pierożki z mięsem czyli pielmieni uralskie Uralskie pielmieni mają korzenia chiński, a zawieźli ich na Ural - mongołowie. Słowo Zobacz więcej
nata
nata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
bon appétit !
(bez tytułu)

(bez tytułu) 60

0
bon appétit ! bon appétit ! 12.02.2016 autorNata G Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze FacebookUdostępnij w serwisie Pinterest Brak komentarzy: Prześlij Zobacz więcej