ciasto japońskie

Betti Blue
Betti Blue Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Betti
Ciasto japońskie

Ciasto japońskie 2234

2
{{headerMessage}}
Ciasto jest mocno makowe, wilgotne i bez mąki. Dlaczego japońskie? nie ma pojęcia. Przepis pochodzi z już legendarnej gazety Magazyn Tygodnia. Składniki: 200 g masła 300 g cukru pudru 9 jajek 300 g Zobacz więcej
1985angel
1985angel Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MyCookBook.pl
Ciasto japońskie

Ciasto japońskie 5396

4
{{headerMessage}}
MyCookBook.pl - Ciasto japońskie Toggle navigation MyCookBook.pl Name You must enable Javascript on your browser for the site to work optimally and display sections completely. Home O nas Kontakt Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszne ciasto z dodatkiem japońskiej herbaty matcha. Matcha – japońska, sproszkowana zielona herbata, używana w ceremonii picia herbaty ch-no yu (dosł. "gorąca woda na herbatę") oraz jako dodatek do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To jeden z najłatwiejszych do przygotowania makowców, zwłaszcza jeśli mamy gotową już masę makową. Moim zdaniem to również jeden z najsmaczniejszych, bo któż nie lubi kiedy w makowcu jest mnóstwo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kasutera to popularne w Japonii ciasto miodowe o strukturze przypominającej gąbkę, dość podobne do naszego biszkoptu. Ciasto to często spożywane jest podczas oyatsu, czyli lekkiego posiłku między Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Makowiec z jabłkami, czyli makowiec japoński to prawdziwa gratka dla fanów ciast makowych. Ja, jako dziecko zawsze wyjadałam sam mak z ciasta – w tym przypadku nie muszę tego robić, maku jest mnóstwo. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się zachwycam! Bo nie ważne czy jesteśmy dziećmi czy dorosłymi, ważne żeby poczuć ten klimat, cieszyć się błachostkami, migocącymi świecidełkami, oklepaną muzyką :) ... a tą świecką kolendę uwielbiam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Klasyk z polskiego świątecznego stołu, który prawdopodobnie jest tak japoński, jak grecka jest ryba po grecku :) W książkach z przepisami z lat 90 przepis ten pojawia się aż 3 razy, różniąc się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Narodzenia. Polecam. składniki: 200 g maku suchego mielonego lub puszka gotowej masy makowej 250 ml mleka 4 łyżki mąki pszennej 100 g masła 2 szklanki cukru 2 łyżki miodu naturalnego 2 łyżeczki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnio piekłam bardzo stary przepis mojej mamy makowiec na kruchym cieszcie z jabłkami... W internecie natknęłam się na nazwę "po japońsku" może to ten. Jest to bardzo szybkie ciasto, i odskocznia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gdy mamy ochotę na rybkę bardziej wyrazistą w smaku niż ryba po grecku, przygotujmy rybę po japońsku. Z Japonią ma zapewne tyle samo wspólnego co ta pierwsza z Grecją, ale przecież nie chodzi o nazwę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Moją pasja jest wyszukiwanie i tworzenie niecodziennych receptur na niecodzienne ciasta. Były już u mnie ciasto cukiniowe, burakowe, pietruszkowe, bananowo - kawowe, ale herbacianego jeszcze nie było. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciasto z trzech składników. Sernik japoński w niczym nie przypomina klasycznego polskiego czy nowojorskiego sernika – jest lekki i bardzo, bardzo delikatny. Mało w nim sera, brak w nim jakiejkolwiek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To ostatni dzwonek na świeże śliwki- w sklepie zauważyłam że w skrzynce leżą piękne, okrągłe, duże śliwy o bordowo-fioletowej barwie, poszukałam w necie i znalazłam informacje iż jest to japońska Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Za typowymi struclami makowym nie przepadam z racji tego, iż ciasto drożdżowe bazie którego są zrobione szybko wysycha. Gdy spróbowałam w pracy ciasta koleżanki zwanego japońskim – przepadłam. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mochi to tradycyjne japońskie ciasto lub ciastka na bazie mąki ryżowej z ryżu kleistego mochiko. Przygotowuje się je na różne święta m.in. z okazji Nowego Roku, Dnia Dziecka czy święta kwitnącej wiśni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To ciasto drożdżowe, które dłużej niż zwykłe zachowuje świeżość, jest bardzo lekkie i puszyste. By takie powstało, Japończycy używają do tego dwóch sztuczek. Sztuczka pierwsza - mleko w proszku. Nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
papryki konserwowej 1 słoik ogórków konserwowych 2 duże cebule Składniki ciasto naleśnikowe: 1 szkl. mąki 1/2 szkl. wody 1 łyżka wegety lub soli 1 jajko Składniki sos: 1 szkl. wody 1/2 szkl oleju (ja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Każdy chyba zna to ciasto, ale w połaczeniu z dużą ilością żurawiny jego smak staje się bardziej wyrazisty, i egzotyczny. Zapraszam dziś na przepyszne ciasto japoński z żurawiną. Czytaj więcej » Zobacz więcej
Ladyessex
Ladyessex Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jedzenie z Pasją
Shu

Shu 548

0
{{headerMessage}}
Shu to japoński deser zrobiony z ciasta parzonego i domowego budyniu, który smakiem przypomina naszą rodzimą karpatkę. To nic innego jak ciasto ptysiowe przełożone smakowitym, słodkim kremem, które Zobacz więcej