ciasto jeżyk od delecty

Dziś Krówka i to nie byle jaka, bo łaciata. Przyszła do mnie od Delecty, zainteresowana opakowaniem i zdjęciem na nim szybko zakupiłam potrzebne składniki. Do zrobienia ciasta potrzebowałam: 400 ml Zobacz więcej
najsmaczniejsze
najsmaczniejsze Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
najsmaczniejsze.pl
Krówka od Delecty

Krówka od Delecty 603

Miałam ochotę na dobre ciasto, najlepiej z kremem. A że na krówki zawsze mam ochotę postanowiłam wypróbować ciasto Krówka od Delecty. W pudełku znajduje się kilka woreczków z proszkiem, które Zobacz więcej
Dziś Dzień Walentego. Ja już wczoraj dostałam pyszną paczuszkę z nowymi na rynku produktami od firmy Delecta a w niej 4 opakowania Babeczek Nadziane budyniem waniliowym lub czekoladowym. Jeśli nie Zobacz więcej
Kilka dni temu otrzymałam do testowania produkty odDan Cake, w tym baranek wielkanocny, babki i ciasta idealne na świąteczny stół. O firmie Dan Cake. Dan Caketo duńska firma założona w 1931 roku przez Zobacz więcej
sylka_rafcio
sylka_rafcio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje kuchcikowo
Owocowy kubek od Delecty

Owocowy kubek od Delecty 36

Moja rodzinka lubi różnego rodzaju desery. Zarówno na ciepło jak i na zimno. Galaretki, budyń czy kisiel przygotowuję kilka razy w tygodniu. Jeśli już mowa o kisielu,to kilka dni temu całą naszą Zobacz więcej
Justyna Dragan
Justyna Dragan Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nastoletnie Wypiekanie
Tarta Jeżyk

Tarta Jeżyk 135

Tarta o smaku ciastek Jeżyków. Po przeanalizowaniu wszystkich warstw, jakie znajdują się w tych popularnych ciasteczkach, przygotowałam tartę na ich bazie. Jest kruchy spód, na nim słodka masa Zobacz więcej
Ostatnio otrzymałam do testów takie oto owocowe przekąski od marki Snact. Są to produkty stworzone wyłącznie z owoców i nic innego w składzie nie znajdziemy. W ofercie dostępne są trzy smaki, widoczne Zobacz więcej
U mnie mgła i zimno a ja zajadam się kisielem poziomkowym. Eh, przypomniał mi się sam środek lata. Jakiś czas temu dostałam paczuszkę, a w niej siedem małych kolorowych torebeczek, na których zza Zobacz więcej
PyszneWege
PyszneWege Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyszne Wege
Historia od kuchni: Jarmuż

Historia od kuchni: Jarmuż 128

Sezon na arcysmaczne i zdrowe warzywo jakim jest jarmuż zbliża się do nas wielkimi krokami. Właściwie już we wrześniu pojawiają się pierwsze, wczesne zbiory. Warto zatem przy końcu sierpnia wspomnieć Zobacz więcej
PyszneWege
PyszneWege Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyszne Wege
Historia od kuchni: Jabłko

Historia od kuchni: Jabłko 12

Owoc ten w historii i kulturze świata zajmuje miejsce poczesne. Nie sposób w krótkim felietonie zarysować bodaj najważniejszych aspektów z nim związanych, ale mimo wszystko w tym tygodniu postawiłem Zobacz więcej
PyszneWege
PyszneWege Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyszne Wege
Historia od kuchni: Tempeh

Historia od kuchni: Tempeh 53

Tempeh, produkt bardzo charakterystyczny dla kuchni regionów południowowschodniej Azji, jest w istocie poddaną fermentacji soją. Swój charakter zawdzięcza więc sympatycznym grzybkom o tajemniczej Zobacz więcej
Dzisiejszy post skierowany jest przede wszystkim do bezglutenowców, a szczególnie do bezglutenowych wielbicieli ciast czekoladowych ;). Na rynku produktów gluten free jest cała masa, a ciągle pojawia Zobacz więcej
najsmaczniejsze
najsmaczniejsze Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
najsmaczniejsze.pl
Ciasto Jeżyk

Ciasto Jeżyk 999

Zimno się zrobiło, a wszystkie jeże chyba pochowały się liściach, ale nie mój. Ten Jeżyk przywędrował do mnie jeszcze we wrześniu i nie było okazji aby go przedstawić. A warto. Jeżyk od Delecty to Zobacz więcej
Ola in the kitchen
Ola in the kitchen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ola in the kitchen
Tarta Jeżyk

Tarta Jeżyk 90

Tarta Jeżyk do jej przygotowania zainspirowałam się bardzo popularnymi ciastkami. Kruchy spód tarty posmarowałam warstwą kajmaku, na to duża ilość bakali i ryżu preparowanego. Całość oblana Zobacz więcej
PyszneWege
PyszneWege Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyszne Wege
Historia od kuchni: Brokuł

Historia od kuchni: Brokuł 187

Dziś opowiem Wam o warzywie kontrowersyjnym. Może nie tak bardzo jak gorzka brukselka, ale również dzielącym smakoszy na tych, którzy go kochają bądź nienawidzą, bo w dzieciństwie był im na siłę Zobacz więcej
pao77
pao77 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W mojej kuchni
CIASTO "JEŻYK"

CIASTO "JEŻYK" 312

-Skąd ta nazwa?- A dlatego, że ciasto jest wręcz ''najeżone'' smakołykami. Na biszkoptowym, kakaowym spodzie znajdziemy grubo tarte jabłka w galaretce wiśniowej z dodatkiem likieru wiśniowego, do tego Zobacz więcej
PyszneWege
PyszneWege Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyszne Wege
Historia od kuchni: cebula

Historia od kuchni: cebula 15

W odróżnieniu od „nowoświatowego” pomidora, bohaterka dzisiejszego felietonu już w starożytności była znana i ochoczo uprawiana. Uważa się, że pierwszymi, którzy wyhodowali jadalną odmianę cebuli byli Zobacz więcej
Już na pewno słyszeliście o nowych babeczkach od marki Delecta, a kto jeszcze nie wie, to już opowiadam, marka Delectaostatnio wprowadziła na rynek dużo nowości, my, w ramach akcji testowania w Zobacz więcej
PyszneWege
PyszneWege Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyszne Wege
Historia od kuchni: miód

Historia od kuchni: miód 29

Miód jest substancją niezwykłą. Nie dość, że posiada wiele walorów odżywczych i przecudowny słodki smak, to jeszcze sprawia wrażenie odpornego na upływ czasu. Jest to bowiem jedna z niewielu rzeczy Zobacz więcej
Dzisiaj wpis o czymś zupełnie innym. Niestety nie mam czasu, żeby odpowiadać na każdy email osobno, będę co jakiś czas odpowiadać wam na blogu. Dzisiaj będzie o języku fińskim, ponieważ często mnie Zobacz więcej