ciasto jogurtowe na drożdżach

Uwielbiam placuszki, naleśniki, bliny. Są one naprawdę szybki w wykonaniu a sporządzone na drożdżach wcale nie wymagają wyrastania. Składniki: 2 łyżki serka jogurtowego Almette 12 g drożdży 2 jajka Zobacz więcej
Pyszne bułki, które mimo dość dużej zawartości mąki pełnoziarnistej są, dzięki dodatkowi jogurtu, mięciutkie i wilgotne. Polecam :) Jogurtowe bułki razowe 9 bułek 250 g mąki pszennej razowej 250 g Zobacz więcej
Pyszne bułki, które mimo dość dużej zawartości mąki pełnoziarnistej są, dzięki dodatkowi jogurtu, mięciutkie i wilgotne. Polecam :) Jogurtowe bułki razowe 9 bułek 250 g mąki pszennej razowej 250 g Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poezja-smaku
Bułeczki jogurtowe

Bułeczki jogurtowe 554

2
naturalnego 1/2 szklanki mleka 60 g miękkiego masła 7 g suchych drożdży (1 opakowanie) 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 1 jajko opcjonalnie: rozmącone jajko i sezam lub mak do posypania Wszystkie Zobacz więcej
Jogurtowa charlotta z ... » Pszenny chleb bialy Przepis zapozyczylam z bloga arabeski http://arabeskawaniliowa.blogspot.com/- jest w nim jeszcze nie jeden przepis na pyszny chleb. Ten na pewno jest Zobacz więcej
Składniki: jogurt naturalny (200g) cukier (30g) drożdże (15g) mąka pszenna (150g+30g) 1 jajko łyżeczki sody 1 łyżka octu borówki, jeżyny (200g) Przygotowanie: Do miski wlewamy jogurt naturalny, Zobacz więcej
Jogurtowe ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką Ciasto drożdżowe z truskawkami w sezonie musi pojawić się przynajmniej raz. Ponieważ podstawowy przepis na blogu już mam tym razem prezentuję Zobacz więcej
Smak Zdrowia
Smak Zdrowia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak Zdrowia
Gofry pełnoziarniste

Gofry pełnoziarniste 486

1
wyrośnięcia. W misce miksujemy jajko, powoli wlewamy wyrośnięty rozczyn i dodajemy mąkę (150g). Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce, przykrywamy ściereczką i czekamy aż urośnie, ok. 45-60 minut. Gofry Zobacz więcej
jajko, powoli wlewamy wyrośnięty rozczyn idodajemy mąkę (150g). Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce, przykrywamy ściereczką i czekamy aż urośnie, ok. 45-60 minut. Gofry pieczemy w formie na złoty Zobacz więcej
Od czasu do czasu trzeba urozmaicić pieczywo podawane rodzince, więc ulubione bułeczki moich Robaczków przyjmują zakręcone kształty - wczoraj wieczorem powstały jogurtowe zawijaski :) Składniki: 50g Zobacz więcej
(Proporcje na 12 - 15 sztuk) SKŁADNIKI: - 250g mąki pszennej, - 20g świeżych drożdży, - ok. 80ml mleka, - 1 duże jajko, - 2 łyżki cukru pudru, - 20g masła, - szczypta soli, - 1 łyżeczka przyprawy Zobacz więcej
Megg
Megg Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia i podróże
Jogurtowe bułeczki

Jogurtowe bułeczki 92

1
Jogurtowe bułeczki z pysznymi ziarenkami na wierzchu to moja dzisiejsza propozycja na pyszne śniadańko. Bułeczki po upieczeniu są chrupiące i pysznie smakują np. z dżemem lub miodem. 50 dag mąki Zobacz więcej
Glowika
Glowika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Saganek
Domowy jogurt

Domowy jogurt 165

2
ok. 40-50 stopni (ma być lekko cieplejsze od tego, które podgrzewamy do rozpuszczenia drożdży do ciasta, czyli ciepłe nie gorące). Jogurt mieszam z niewielką ilością podgrzanego mleka, a następnie Zobacz więcej
Dzisiaj przepis na pyszne pierogi drożdżowe z farszem z kurczaka. Idealne z porcją sosu czosnkowo- jogurtowego. Polecam Ciasto: mąka pszenna 800g woda ciepła 2 szklanki masło 1/4 kostki drożdże 60g Zobacz więcej
łyżeczka soli opakowanie suszonych drożdży ok 100 g czarnych oliwek garść suszonych pomidorów w oliwie łyżeczka suszonej mięty garść listków mięty (niekoniecznie) tymianek pieprz Przygotowanie Mąkę Zobacz więcej
! Składniki: 500g mąki pszennej typ 650 8g drożdży instant 1 łyżka cukru 1,5 łyżeczki soli 120ml mleka 60g roztopionego masła 2 jajka (1 do przygotowania ciasta i 1 do posmarowania bułeczek) 200g Zobacz więcej
Niezwykle smakowity bochen. Idealnie wilgotny i aromatyczny. Brzmi sexy? No, to do piekarników, NieAlergicy! Alergicy też do piekarników, bo przecież macie swój własny chleb z czarnuszką. Dodajcie Zobacz więcej
widelcem i dodajemy do ciasta. Dokładnie mieszamy. Placuszki smażymy na dobrze rozgrzanym oleju rzepakowym. Przekładamy na ręcznik papierowy, żeby pozbawić je nadmiaru tłuszczu. Podajemy z sosem Zobacz więcej