ciasto jogurtowe przełożone masą budyniową

, skrzydła przekładamy masa budyniową jak i również długą babkę - zdjęcia pomocnicze powyżej. Przełożone babki składamy, obkładamy je masą jogurtowo-kremówkową, układamy na niej nasze szyby i wkładamy Zobacz więcej
, skrzydła przekładamy masa budyniową jak i również długą babkę - zdjęcia pomocnicze powyżej. Przełożone babki składamy, obkładamy je masą jogurtowo-kremówkową, układamy na niej nasze szyby i wkładamy Zobacz więcej
Czekoladowe ciasto jaglane przypomina zakalcowate brownie. Jest miękkie, niezbyt wyrośnięte i mokre, kremowo - budyniowe. Daje się łatwo przekroić na dwie warstwy, ale gdyby ktoś nie chciał trudzić Zobacz więcej
Smaczne lekkie ciasto z herbatników przełożonych masą jogurtowo-owocową i śmietankowym kremem budyniowym, udekorowane owocami i galaretką. Przygotowane odpowiednio wcześniej jest mięciutkie i Zobacz więcej
czekoladkami lub wafelkami wystającymi ponad tort. Wierzch należy polać polewą czekoladową, ganache lub posmarować kremem orzechowo- czekoladowym. Na takim „błocie” układamy ulepione świnki z lukru Zobacz więcej
wszystkim łatwy i szybki w wykonaniu. Możną ją jeść z różnymi dodatkami; karmelem, czekoladą, świeżymi owocami, przełożoną galaretką, sosem truskawkowym, jagodowym, malinowym etc. Składniki: - 200ml Zobacz więcej
Zapraszam Was na ciasto ze śliwkami. Kruchy spód, masa jogurtowo-budyniowa i zatopione w niej śliwki. Całość oprószona płatkami migdałowymi. Składniki na formę o średnicy 28 cm: 250g mąki pszennej 8 Zobacz więcej
maminek61
maminek61 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Kokosanka

Kokosanka 692

1
Proste, szybkie i ciekawe w smaku ciasto jogurtowe z wiórkami kokosowymi. Składniki na ciasto: -3 szklanki mąki -0,5 szklanki cukru -20 dkg masła lub margaryny -4 żółtka -2 płaskie łyżeczki proszku Zobacz więcej
sweet cherimoya
sweet cherimoya Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sweet cherimoya
Karpatkowy tort

Karpatkowy tort 191

0
Tydzień do Świąt, a mi się zachciało ptysiów. Ale nie takich klasycznych z bitą śmietaną. Dziś miałam ochotę na takie w formie tortu przełożonego masą budyniowo-kajmakową i dżemem porzeczkowym. Dla Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
Tort czołg

Tort czołg 69

0
rozlozyl mnie na lopatki :)) Naprawde rewelacja Nie dziwie sie, ze wszyscy byli zachwyceni. Najlepsze zyczenia dla Synka Reply zauberi 8 marca 2011 at 9:50 pm świetny Reply piegusek 8 marca 2011 at Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
Tort czołg

Tort czołg 11

0
9 marca 2011 at 11:11 am wow świetnie wykonany! Reply majka 9 marca 2011 at 6:32 am Ale "zaczepisty" tort ! :)) Swietny pomysl Reniu. Jestem pod ogromnym wrazeniem Twoich zdolnosci. A ten czolgista Zobacz więcej
g roztopionego masła Wszystkie składniki ,poza białkami zmiksować krótko na jednolitą masę .Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do masy serowej . Na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę Zobacz więcej
ibelieveinfood
ibelieveinfood Obserwuj blogaObserwujesz bloga
IBelieveinfood
Ciasto malinowe

Ciasto malinowe 134

0
Ciasto z malinami w środku grudnia? Czemu nie! Istny eksperyment wyszedł zaskakująco dobrze :) Masa śmietanowo-budyniowa w idealnym połączeniu z malinami sprawia, że ciasto nie jest ani za słodkie, Zobacz więcej
Słodkości kuszą mnie z każdej strony i ciężko jest się oprzeć :)Zrobiłam moją wersję ciasta toffi, w okrągłej foremce. Ma odrobinę mniej kalorii ponieważ słodką śmietankę zastąpiłam gęstym, jogurtem Zobacz więcej
minut. W tym czasie przygotuj masę jogurtową. Białka przelej do misy miksera, dodaj cukier i sól, a następnie ubij pianę sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodaj powoli jogurty greckie. Na koniec Zobacz więcej
Jednym z ulubionych ciast mojej córki jest rolada z pianką . W końcu namówiła mnie żebym ponownie upiekła taką roladkę. Jednak tym razem zmodyfikowałam ją a raczej jej środek. Zamiast masy jogurtowej Zobacz więcej
1/3 i 2/3. Schłodzić w lodówce co najmniej 30 min. Większą częścią ciasta wylepić dno formy 2125. Ciasto można podpiec w piekarniku nagrzanym do 190*C przez 10 min, ale nie jest to konieczne. Białka Zobacz więcej
- przepis Śmietanowiec - klasyczne ciasto na zimno z ubitej śmietany, z kolorowymi galaretkami, biszkopcie - któż go nie zna? Pamiętam zdzieciństwa jeszcze jak Ciasteczka brownie Lubię mieć w Zobacz więcej
śliwki. Lubię wszystkie jej odmiany, ale chyba węgierki i renklody najbardziej. Już troszkę zapasów sobie zamroziłam:)),więc będzie więcej inspiracji śliwkowych. Póki co proponuję biszkopt makowy Zobacz więcej
2 kopiaste łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 kopiaste łyżki żelatyny (do rozpuszczenia we wrzątku) 1/3 szklanki wrzącej wody 1 galaretka brzoskwiniowa na górę poncz: sok z połowy cytryny+ 1/3 Zobacz więcej