Przepis na ciasto luksusowe z masa orzechowa

Wspaniałe ciasto pochodzące z książki 103 ciasta Siostry Anastazji Składniki: 40 dag margaryny 40 dag cukru pudru 8 jajek 14 dag mąki ziemniaczanej (ok 3 łyżki płaskie) 14 dag mąki pszennej (ok 3 Zobacz więcej
Ten placek to dzieło mojej koleżanki Janki. A ona wzięła przepis z książki Siostry Anastazji. Wykonanie i zdjęcie to już jej robota. 40 dkg margaryny 40 dkg cukru pudru 8 jajek 14 dkg mąki Zobacz więcej
Składniki: Składniki na ciasto orzechowe: 8 jajek 3/4 szklanki cukru pudru 1 kopiata łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki mąki pszennej 100 g zmielonych orzechów włoskich 100 g posiekanych śliwek Zobacz więcej
patusia
patusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak mojej kuchni
Ciasto orzechowe

Ciasto orzechowe 9281

Fantastyczne ciasto miodowo- orzechowe. Do tej pory jadałam je tylko u mamy, bo wydawało mi się trudne i czasochłonne. Nic bardziej mylnego! Ciasto szybko się zarabia, jeszcze szybciej piecze. A Zobacz więcej
Ciasto drożdżowe to smak mojego dzieciństwa. Moja mama zawsze je przyrządzała w jesienne, chłodne dni. Cieplutkie, świeże bułeczki i szklanka gorącego kakao rozgrzewały bardziej niż najgrubsza kołdra. Zobacz więcej
Gdybym oznaczała każdy przepis „ czapkami kucharza ” lub gwiazdkami to dla ciasta trójkolorowego przyznałabym 3 gwiazdki lub 3 czapki . A wszystko za sprawą biszkoptów z dodatkami, tzn. makiem , Zobacz więcej
Przygotowanie ciasta z masą kawowo-orzechową musiałam wcześniej zaplanować, ponieważ chcąc ułatwić sobie pracę chciałam zacząć od wylania galaretki z kawałkami brzoskwiń na brytfannę. I tak też Zobacz więcej
Ciasto - tort z masą orzechową i sezamową Ponad miesiąc przerwy... Nie żebym w tym czasie nie upiekła żadnego ciasta czy nie ugotowała nic konkretnego do jedzenia, ale nie miałam weny na publikację na Zobacz więcej
Przepis na to ciasto dostała od sąsiadki moja mama. Od pierwszego spróbowania przyjęło się w naszym domu na stałe. Czy to urodziny, imieniny czy święta, przez jakiś czas zawsze przy tej okazji na Zobacz więcej
\Na weekend polecam Wam bardzo szybkie i pyszne ciasto miodowe z karmelową warstwą orzechową, przełożone masą budyniową. Ciasto miodowe po upieczeniu jest twarde, najlepiej jest je więc przygotować Zobacz więcej
Dziś ciasto, które znikło szybciutko. Bardzo smaczne i pięknie się prezentuje :) Przepis znaleziony i prawdopodobnie jest Pani Ewy Wachowicz. CIASTO CIEMNE: 6 jaj 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 Zobacz więcej
Ciasto kakaowo - orzechowe z pyszną masą :) Taki mój mały wymysł ;) Miałam na święta ochotę na placka z orzechami i kakao. Nie chciało mi się robić 2 placków więc połączyłam je, dałam masę, do Zobacz więcej
Lubię łączyć różne smaki, dlatego połączyłam ser, jabłka i orzechy. To takie ciasto trzy w jednym - sernik w cieście orzechowym z masą jabłkową. Ciasto jest pracochłonne, jednak warto się pokusić, Zobacz więcej
Zanim przejdę do przepisu chcemy serdecznie podziękować wszystkim którzy przekazali dla Lili swój 1% z podatku. Dziękujemy bardzo i prosimy o pamięć w przyszłym roku;) Więcej szczegółów tutaj (klik) Zobacz więcej
Szybciutki przepis na ślimaczki z masą orzechową. Jeśli tylko mamy zamrożone ciasto francuskie przygotowanie ciastek nie zajmie nam wiele czasu. Przepis znalazłamTUTAJi od razu wiedziałam, że muszę go Zobacz więcej
Gonia
Gonia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Modern Taste
Ciasto orzechowe bez mąki

Ciasto orzechowe bez mąki 6639

Początek długiego majowego weekendu to chyba dobry czas na wypróbowanie nowych przepisów. Czeka mnie aż 9 dni wolnego i niezliczona ilość rzeczy, które chciałabym ugotować. Na pierwszy ogień poszło Zobacz więcej
Bardzo prosty pomysł, gdy nie wiadomo co zrobić, a mamy w domu ciasto francuskie. Jeszcze nie nauczyłam się go robić, więc kupuję gotowe. Jest to dość wygodne i niedrogie, dlatego zawsze mam je w Zobacz więcej
Lubię łączyć różne smaki, dlatego połączyłam ser, jabłka i orzechy. To takie ciasto trzy w jednym - sernik w cieście orzechowym z masą jabłkową. Ciasto jest pracochłonne, jednak warto się pokusić, Zobacz więcej
Dziś coś w jesiennym temacie;) Lubię jesień za to, że daje nam tyle cudownych zapachów, widoków i smaków. Nieustannie kojarzy mi się z nią smak korzennych przypraw, „dobrzejących” w piwnicy dopiero co Zobacz więcej
To ciasto drożdżowe, które dłużej niż zwykłe zachowuje świeżość, jest bardzo lekkie i puszyste. By takie powstało, Japończycy używają do tego dwóch sztuczek. Sztuczka pierwsza - mleko w proszku. Nie Zobacz więcej