ciasto mambo

W poprzednim wpisie " Piernik " ( jedno ciasto dwa pomysly ) wyjasnialam dokladnie przepis na ciasto czekoladowe ze sliwka,oraz przepis na mus czekoladowy. To ciasto wlasnie posluzylo mi za baze Zobacz więcej
Jedno z moich ulubionych ciast, które ma bardzo ciekawy smak i konsystencję. Nie powiem żeby w zrobieniu było ekspresowe, ale warto poświęcić na niego czas. Polecam :) Biszkopt*: 4 jajka 1 szklanki Zobacz więcej
#1 Cisza,ja i czas #2 Moja oko pyta kto to? #3 Pobudka #4 Runmageddon classic, dałam radę :) #5 Inauguracja sezonu na ice-coffee #6 Gościniec husarski #7 Niezły kasztan #8 Mamba, strażniczka ciasta #9 Zobacz więcej
imam
imam Obserwuj blogaObserwujesz bloga
teraz-tarta.blogspot.com
Czarna mamba

Czarna mamba 350

1
Czarna mamba Jak często robisz coś tylko dla siebie?? Odnajdź spokój i harmonię w prostych i minimalistycznych czynnościach...W smaku herbaty, dobrej lekturze; wyłącz telefon i bądź tylko dla siebie. Zobacz więcej
Agata gotuje
Agata gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Agata gotuje
Kokosanki

Kokosanki 53

0
Zima to czas, kiedy w moich żyłach więcej jest kofeiny niż czerwonych krwinek. A w tym roku to już szczególnie – we Wrocławiu nie ma mrozu, który spowodowałby otrzeźwienie zimnem, a zakatarzone dzieci Zobacz więcej
Gary Barbary
Gary Barbary Obserwuj blogaObserwujesz bloga
gary barbary
tarta malinowa

tarta malinowa 412

0
. Na szczęście ciasto piecze się krótko i szybko można przejść do pałaszowania. Przepis nie należy do dietetycznych - wręcz przeciwnie, ale myślę, że raz na jakiś czas można sobie pozwolić na takie Zobacz więcej
musem czekoladowym,drugi to pucharek "mambo". W podobny sposob mozemy wykorzystac resztki innych ciast,biszkoptow,kruchych ciasteczek,babeczek,co nam wpadnie w rece-powodzenia! Teraz zajmiemy sie Zobacz więcej
Naprawdę cudowny krem. Robiłam go już trzy razy. Za każdym razem wyszedł świetny. Choć, jego gęstość zależy od wielkości użytych cytryny. Zmniejszyłam o połowę ilość cukru. Jeśli ktoś - tak jak ja - Zobacz więcej
pieczona owsianka nie ma sobie równych! Gęsta, lepka niczym mordoklejka *.* Z wierzchu idealna skórka <3 I smak, a właściwie smaki nie do opisania. Smakowała jak ciasto, a tak naprawdę jak 3 Zobacz więcej
... A tarty robiłem tak: Gotowe ciasto francuskie podzieliłem na cztery prostokąty. Ułożyłem je na papierze do pieczenia, zawinąłem brzegi, po nakłuwałem widelcem, i na kilka minut do piecyka. Kiedy Zobacz więcej
w 180 stopniach. Natalia uwielbia jabłkowe ciasta, a ja cieszę się gdy mogę jej dać coś naprawdę dobrego - bez mąki, cukru i zbędnego, dodatkowego tłuszczu. Moi znajomi są często pod wrażeniem gdy Zobacz więcej
, że (prawie) nikogo nie było w pobliżu. Grymaśna aura musiała być nie do zniesienia. Normalnie cierpię jak Maria Peszek w Bangkoku. Nigdy nie lubiłam cytryn. Nie zjadałam cytrynowej galaretki z Zobacz więcej
od czekoladowego. Pachnie delikatnie jak klasyczna czekolada, albo jak polewa do ciasta. W smaku bardziej przypomina wyrób czekoladopodobny, no ale w końcu ta polewa to po prostu masa czekoladowa. Zobacz więcej
marchewkowe, które kupował mi tata - lubiłam je do tego stopnia, że po pewnym czasie zżółkłam - ręce miałam jak u osoby z hiperbilirubinemią, przez co wprowadzono mi limity :D Poza nimi to Kinderki, Zobacz więcej