ciasto mięsne

{{headerMessage}}
Ponieważ zapas ciasta francuskiego jeszcze się nie skończył postanowiłam zrobić paszteciki z mięsem, które w połączeniu z czerwonym barszczykiem w filiżance mogą stanowić ozdobę każdego przyjęcia lub Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. DODATKOWO - tłuszcz do smażenia, - ręcznik papierowy, - 235g ciasta francuskiego. PANIERKA - 200g płatków kukurydzianych - CORN FLAKES, - 1 łyżka kurkumy, - 1 łyżeczka ostrej papryki, - 1 łyżeczka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wszystkich nie-mięsożernych przepraszam, że z mięsnym pasztetem się wpraszam. Ale jego fenomen był tak wielki, że musiałam się nim pochwalić. To, że sama nie jem mięsa nie zwalnia mnie z roli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nasze lenistwo ma czasami dobre skutki... Ciasto na pizzę powstało z tego, co miałam w zapasach. Okazało się jednym z najlepszych jakie jadłam, zrobiłam je kilka razy aby dokładnie sprawdzić ilości. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszne, dekoracyjne i jednocześnie sycące danie mięsne :) Składniki na ciasto: 20 dag mąki 12 dag masła 1 łyżka smalcu 2 żółtka sól do smaku 1 jajko do smarowania Składniki na nadzienie: 30 dag Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Roladki z mięsa mielonego z dodatkiem kapusty zapieczone w cieście francuskim sprawdzą się zarówno jako danie główne jak również przekąska. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: 3 duże Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis ten to zarówno pomysł na szybki obiad, lub też propozycja na imprezowe danie na ciepło. Soczyste mięsne pulpeciki maczane w lekkim jogurtowym sosie z dodatkiem pasty tahini. A do tego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciasto francuskie to mały pomocnik, gdy czas rodzica się skurczył, a przekąska jest oczekiwana. Czasami można się na niego skusić, zwłaszcza, gdy uda wWam się znaleźć taki o dobrym składzie. 250 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Fantastyczna mięsna rolada z ciasta francuskiego! Pomysł na roladę znalazłam kiedyś w gazecie. Gazeta przepadła, a przepisu nie zdążyłam zapisać. O ile dobrze pamiętam, tamta rolada była z różnymi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis na meatzze czyli pizze bez ciasta znalazłam w książce Nigelli Lawson - Włoskie inspiracje. Jest to fajna alternatywa zarówno dla pizzy, jak i dla kotletów mięsnych czy pulpetów. Będąc totalnym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Proste w przygotowaniu, zdrowe, a przede wszystkim przepyszne – oto mój nowy kulinarny pomysł, czyli paszteciki warzywno-mięsne w cieście francuskim. Nadadzą się idealnie zarówno na przekąskę w ciągu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pieczone mięsne kuleczki z niespodzianką w środku w postaci brukselki otulone ciastem francuskim. Są bardzo smaczne i bardzo fajnie prezentują się na talerzu. Można podać je na ciepło ale równie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chociaż niespecjalnie się dzisiaj czułam, powoli, tempem może żółwim, ale skutecznym, zachęcona wczorajszym telewizyjnym maratonem, dzięki któremu przetrwałam niedzielę, załatwiłam parę spraw, w tym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zrobiłam na obiad moją ratunkową zupę, najszybszą chyba na świecie - zupę pomidorową z kulkami mięsnymi i lanym ciastem. Kulki mięsne miałam zamrożone. Kiedyś zostałam zarzucona ogromną ilością Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Oto propozycja na błyskawiczną przekąskę karnawałową. Mini paszteciki można zrobić ze wszystkim – z pieczarkami; ze szpinakiem, mozzarellą i suszonymi pomidorami; ze smażoną kapustą i grzybami (jako Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1 op ciast francuskiego 300 g mięsa mielonego 2 łyżki groszku z puszki 2 łyżki kukurydzy z puszki 2 łyżki natki pietruszki 1 mała cebula 3 łyżki bułki tartej 1 jajko sól pieprz pół łyżeczki tymianku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mielonego z indyka -2 małe korniszony -1 mała cebula -1 jajko -pęczek koperku -płat gotowego ciasta francuskiego -pieprz, sól Do wypełnienia cienkie paski : -czerwonej papryki -sera żółtego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
linku 1 jajko do pomalowania pasztecików na farsz 500g mięsa ugotowanego ( wieprzowe , cielęce lub wołowe ) 1 czerstwa bułka 1 jajko 1 cebula 2 gałązki natki pietruszki 1 gałązki koperku 1 łyżka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To danie do jedzenia pod kocem, do ogrzewania rąk ciepłą miseczką pełną aromatycznej zapiekanki. To równocześnie zmodyfikowana wersja anglosaskiego klasyka-Shepherd’s pie, której moją wersję Zobacz więcej