Przepis na ciasto mięsne

Fantastyczna mięsna rolada z ciasta francuskiego! Pomysł na roladę znalazłam kiedyś w gazecie. Gazeta przepadła, a przepisu nie zdążyłam zapisać. O ile dobrze pamiętam, tamta rolada była z różnymi Zobacz więcej
Ponieważ zapas ciasta francuskiego jeszcze się nie skończył postanowiłam zrobić paszteciki z mięsem, które w połączeniu z czerwonym barszczykiem w filiżance mogą stanowić ozdobę każdego przyjęcia lub Zobacz więcej
Wszystkich nie-mięsożernych przepraszam, że z mięsnym pasztetem się wpraszam. Ale jego fenomen był tak wielki, że musiałam się nim pochwalić. To, że sama nie jem mięsa nie zwalnia mnie z roli Zobacz więcej
Roladki z mięsa mielonego z dodatkiem kapusty zapieczone w cieście francuskim sprawdzą się zarówno jako danie główne jak również przekąska. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: 3 duże Zobacz więcej
Pyszne, dekoracyjne i jednocześnie sycące danie mięsne :) Składniki na ciasto: 20 dag mąki 12 dag masła 1 łyżka smalcu 2 żółtka sól do smaku 1 jajko do smarowania Składniki na nadzienie: 30 dag Zobacz więcej
Nasze lenistwo ma czasami dobre skutki... Ciasto na pizzę powstało z tego, co miałam w zapasach. Okazało się jednym z najlepszych jakie jadłam, zrobiłam je kilka razy aby dokładnie sprawdzić ilości. Zobacz więcej
Proste w przygotowaniu, zdrowe, a przede wszystkim przepyszne – oto mój nowy kulinarny pomysł, czyli paszteciki warzywno-mięsne w cieście francuskim. Nadadzą się idealnie zarówno na przekąskę w ciągu Zobacz więcej
Ciasto francuskie to mały pomocnik, gdy czas rodzica się skurczył, a przekąska jest oczekiwana. Czasami można się na niego skusić, zwłaszcza, gdy uda wWam się znaleźć taki o dobrym składzie. 250 g Zobacz więcej
...czyli leniwa niedziela Na weekend przyjechała do mnie moja najlepsza koleżanka ze studiów. Dawno się nie widziałyśmy, więc od piątku dość intensywnie spędzałyśmy czas. Warto wspomnieć, że Zobacz więcej
Przepis na meatzze czyli pizze bez ciasta znalazłam w książce Nigelli Lawson - Włoskie inspiracje. Jest to fajna alternatywa zarówno dla pizzy, jak i dla kotletów mięsnych czy pulpetów. Będąc totalnym Zobacz więcej
Witam Serdecznie Podzielę się przepisem na wykonanie pasztecików z ciasta francuskiego . Jeżeli mamy już wcześniej przygotowane ciasto francuskie to zrobienie samych pasztecików nie zajmuje dużo czasu Zobacz więcej
Pieczone mięsne kuleczki z niespodzianką w środku w postaci brukselki otulone ciastem francuskim. Są bardzo smaczne i bardzo fajnie prezentują się na talerzu. Można podać je na ciepło ale równie Zobacz więcej
(Proporcje na ok. 12 sztuk) SKŁADNIKI: - 550g mięsa wołowo - wieprzowego, - 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, - 1 małe jajko, - natka pietruszki, - 2 łyżki świeżo startej bułki, - 1 łyżeczka Zobacz więcej
Oto propozycja na błyskawiczną przekąskę karnawałową. Mini paszteciki można zrobić ze wszystkim – z pieczarkami; ze szpinakiem, mozzarellą i suszonymi pomidorami; ze smażoną kapustą i grzybami (jako Zobacz więcej
1 op ciast francuskiego 300 g mięsa mielonego 2 łyżki groszku z puszki 2 łyżki kukurydzy z puszki 2 łyżki natki pietruszki 1 mała cebula 3 łyżki bułki tartej 1 jajko sól pieprz pół łyżeczki tymianku Zobacz więcej
Przepis ten to zarówno pomysł na szybki obiad, lub też propozycja na imprezowe danie na ciepło. Soczyste mięsne pulpeciki maczane w lekkim jogurtowym sosie z dodatkiem pasty tahini. A do tego Zobacz więcej
SKŁADNIKI: ciasto francuskie 500g mięsa mielonego 150g oliwek zielonych wydrylowanych 1 mały koncentrat pomidorowy 300g startej mozzarelli przyprawy : suszone zioła- bazylia, oregano, rozmaryn, Zobacz więcej
W przerwie miedzy robieniem przetworów znalazłam czas na zrobienie malej przekąski. Pyszniechrupiąceroladki, któremożnapodaćna wiele sposobów. Znakomiciebędąpasować doczystego, czerwonego barszczyku. Zobacz więcej
Chociaż niespecjalnie się dzisiaj czułam, powoli, tempem może żółwim, ale skutecznym, zachęcona wczorajszym telewizyjnym maratonem, dzięki któremu przetrwałam niedzielę, załatwiłam parę spraw, w tym Zobacz więcej
Składniki: ciasto francuskie mięso mielone grzyby (u mnie podpieńki) cebula czosnek świeże zioła sól, pieprz tarty ser Ciasto wykładamy na blaszy. Smażymy farsz: cebulkę z czosnkiem, ugotowanymi Zobacz więcej