ciasto miodowe poncz

oczyszczonej smażone orzechy 30dag orzechów włoskich 10dag cukru 3 łyżki Książęce Chlebowo Miodowe 2łyżki miodu kurpiowskiego 12 dag masła dodatkowo 1 masa kajmakowa 1 polewa czekoladowa 1/2 szkl Zobacz więcej
Smaczne miodowe ciasto przełożone masą z dodatkiem kolorowych galaretek. Składniki 50 dkg mąki 20 dkg miodu prawdziwego 15 dkg cukru 2 żółtka 1 jajko 10 dkg margaryny ” Palmy z Murzynkiem „ przyprawa Zobacz więcej
Dusia
Dusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kluskowopl
Tort TIRAMISU

Tort TIRAMISU 192

0
składników na najmniejszych obrotach. Ostudzony biszkopt kroimy na 3 części. Ja odwracam go do góry nogami, aby góra była równa. Każdy blat biszkoptu nasączamy obficie kawowym ponczem , następnie Zobacz więcej
- potwierdzona opinia degustujących:) Składniki Biszkopt migdałowy: 4 jaja 2 łyżki zimnej wody sok z 1 cytryny 125 g płynnego miodu 150 g mąki gryczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 75 g Zobacz więcej
przepisu, który posiadam – takie same przepisy są na różnych blogach, wartość podaję na dole, jako ciekawostkę dla porównania. Składniki na placki miodowe: mąka pełnoziarnista pszenna (150g) 1 jajko Zobacz więcej
(np. cytrynowa) Krem budyniowy: 3 szklanki mleka 2 budynie waniliowe 6 łyżek cukru 200 g masła w temp. pokojowej 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki rumu Poncz: sok grejpfrutowy rum 1. Przygotowanie Zobacz więcej
(np. cytrynowa) Krem budyniowy: 3 szklanki mleka 2 budynie waniliowe 6 łyżek cukru 200 g masła w temp. pokojowej 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki rumu Poncz: sok grejpfrutowy rum 1. Przygotowanie Zobacz więcej
Mazurekjest najbardziej oczekiwanym ciastem, który obowiązkowo musi pojawić się w mojej rodzinie na wielkanocnym stole. Miodowe placki przełożone są maślaną masą grysikową, którą aromatyzuje się Zobacz więcej
pracochłonną rzeczą jest przygotowanie blatów ciasta. Polecam je Wam gorąco, bo na pewno będzie Wam smakowało :) Składniki: CIASTO: 100g miodu, 50g cukru, 50ml mleka, 2 łyżki rumu, 1 łyżka sody, 125g Zobacz więcej
idealne, kto lubi kremowe przekładańce myślę, że go wypróbuje- u mnie znajdzie się po raz kolejny na świątecznym stole. Polecam. Składniki: Ciasto krówka: Blaszka o wym 25/30 cm 4 jajka 1 duży budyń Zobacz więcej
Marlenkę jadłam kiedyś w jakimś słowackim schronisku górskim. Pamiętam to jak przez mgłę, jednak smakowała mi wtedy niezmiernie. Dawno chciałam wykonać ją w domu. Jako, że zbliżają się Święta, a jest Zobacz więcej
do zamrażarki aż czekolada dobrze zastygnie. Ostrożnie wyjąć z formy i wstawić do lodówki. ciastka miodowe: 50 g cukru 125 g mąki 2 łyżki miodu szczypta sody 2 jajka Miód, cukier oraz jajka umieścić Zobacz więcej
Pati252
Pati252 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
patricia-bakes.blogspot.com
Królewiec

Królewiec 576

1
: - 0,5l mleka - 200g masła - 0,5 szklanki cukru - 1 łyżeczka cukru waniliowego - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 łyżka mąki pszennej Na polewę czekoladową: - 100g margaryny, - 50g kakao, - 120 g cukru Zobacz więcej
owinięte folią lub szczelnie zawiązane w dużej reklamówce (najlepiej nałożyć dwie - z dwóch stron po jednej). Blaty można upiec również krótko przed przygotowaniem ciasta (ale najlepiej, żeby Zobacz więcej
dobrych, cieplych, z usmiechem, B i L choc zadna z nas nie ma w zylach ani kropli krwi Orłowskich, to od lat juz nastu na Swieta pieczemy tylko jeden jedyny tort, tort rumunski. Tort, ktory jest Zobacz więcej
Nashelly
Nashelly Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ginger Breath
Stefanka

Stefanka 393

0
herbaty korzennej, np. cynamonowej lub piernikowej 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao 50 g masła 3 łyżki mleka W formie ułożyć pierwszy placek. Nasączyć go 1/3 herbaty, na to wyłożyć połowę kremu. Zobacz więcej
śmietany kremówki 36% - 3 łyżki miodu lipowego - 10 łyżek cukru - sokz połowy cytryny - ok. 600 g truskawek - 5 łyżeczekżelatyny - 125 ml wrzątku - różowy barwnik spożywczy Składniki na poncz: - Zobacz więcej
Dla wielbicieli słodkości, domowych wypieków, dla początkujących i zaawansowanych… „Ciasta z blachy” Wyd. Dragon, to książka która powinna znaleźć się w każdej kuchni. Osobiście jestem nią zachwycona. Zobacz więcej
- ma słodkawy zapach i smak. Nadaje się do dań słodkich jak i pikantnych. Stosuje się go do jagnięciny, do dań z ryżu, kompotów (zwłaszcza z gruszek), deserów, kołaczy miodowych, szarlotek, ciast Zobacz więcej
łyżce wystudzonego budyniu. Chałwę kruszymy na kawałeczki i dodajemy do całości razem ze spirytusem - miksujemy dosłownie chwileczkę do uzyskania jednolitej konsystencji. Do nasączenia: 4 łyżki Zobacz więcej