ciasto mrożone z bezą w środku udekorowane malinami

Kazik45
Kazik45 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czar kuchni i rymu
Tarta "ROZETA"

Tarta "ROZETA" 168

0
. Odsączonymi owocami udekoruj powierzchnię deseru (w środek możesz włożyć truskawkę, nawet mrożoną), wstaw do ochłodzenia, najlepiej na klika godzin. Możesz podawać na „pierzynce” z bitej śmietany Zobacz więcej
i tu. Składniki: 100 drobno zmielonych płatków migdałowych lub zmielonych migdałów bez skórek 200 g mąki 2 budynie śmietankowe 2/3 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru migdałowego 2 łyżeczki proszku do Zobacz więcej
Tarta z okazji Dnia Mamy :) Przygotowałam ją w bardzo krótkim czasie jak na ciasto kruche. Spód jest idealnie chrupiący, nie za słodki. Nadzienie to delikatny krem budyniowy, bez masła i śmietany. Zobacz więcej
Dziś ponownie przepis mojego ulubionego cukiernika - Michel'a Roux. Suflet naprawdę wspaniały. Chrupiąca skórka otulająca płynną czekoladę. Idealnie komponuje się z lodami waniliowymi, udekorowany Zobacz więcej
. 500 g jagód (mogą być mrożone)/borówek amerykańskich/truskawek szczypta soli 1 łyżka cukru wanilinowego (opcjonalnie) A oto jak to zobić: 1. Jeżeli używamy mrożonych owoców, to pamiętajmy o wyjęciu Zobacz więcej
jest pieczenie ciast. To dzięki założeniu tego bloga zaczęłam więcej piec, poznawać tajniki pieczenia poszczególnych ciast, ich dekorowania, co stało się moja wielka pasja. Wiem, że jeszcze muszę się Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wiem co jem
Tort czekoladowo-wiśniowy

Tort czekoladowo-wiśniowy 1618

2
łyżka kakao 50 ml mleka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego Warstwa wiśniowa: 500g wiśni bez pestek (u mnie mrożone) 65g cukru 50g skrobi kukurydzianej Zobacz więcej
Agnieszka_Smakiem
Agnieszka_Smakiem Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakiem
Zimowa Pavlova

Zimowa Pavlova 141

0
do śmietanki, część do truskawek – do smaku) Na standardowej płaskiej blasze umieścić prostokąt z papieru do pieczenia. Odrysować na nim koło o średnicy około 18 cm (najlepiej od okrągłej formy do Zobacz więcej
ischłodzonegodo temp. pokojowej) 125 ml śmietany 12% Sernik z ricottą - składniki na sos: 300 g mrożonych owoców (dowolne czerwone: maliny, truskawki, porzeczki, wiśnie)- oczywiście w sezonie można Zobacz więcej
Dodatkowo: 400 g mrożonych wiśni bez pestek cukier do smaku kardamon 100 ml wina czerwonego 2 łyżeczki żelatyny Nasączenie: ok 700 ml wody cukier sok z cytryny Wykonanie: Biszkopt jasny. Białka Zobacz więcej
Składniki: Ciasto czekoladowe: 170 gram masła 150 gram cukru białego drobnego 6 jaj 100 gram gorzkiej czekolady 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego/aromatu 150 gram mąki pszennej 50 gram mąki Zobacz więcej
Wiem, że bezy albo się kocha albo nienawidzi. Ja zdecydowanie należę do tej pierwszej grupy, więc takie ciacho dla moich kubków smakowych, to czysta przyjemność. Dziwnym przypadkiem jest mój Ł., który Zobacz więcej
bitą śmietaną ( miałam otwartą gotowa ale radzę zrobić samemu, bo w wyższej temperaturze śmietana robi się płynna ), posypać posypką ale nie koniecznie i w środek nałożyć borówkę ( użyłam mrożonej ). Zobacz więcej
, bułgarską konfiturę z płatków róż. Niektóre z nich nadziałam, a inne są bez dżemu, za to można zjeść je z miodem, nutellą lub z czym tylko się chce. Pączki są chrupiące z zewnątrz i puszyste w Zobacz więcej
Madame Edith
Madame Edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
madameedith.com
SERNIK Z RICOTTĄ

SERNIK Z RICOTTĄ 213

0
To jeden z najlepszych i najdelikatniejszych serników, jakie jadłam. Podobny prezentowałam na blogu wiosną (sernik z ricottą z Sardynii), ale ten dla odmiany nieco "odchudziłam" - nie dodałam do niego Zobacz więcej
śmietaną. Środek tortu, posypać wiórkami czekolady (najlepiej to zrobić obierakiem do jarzyn, gdyż powstaną ładne loczki). Obrzeże udekorować masą jagodową (jeśli pozostała). Tort przechowywać w Zobacz więcej
rodziców, i mi nie smakowały. Były zawsze za słodkie (bo najczęściej kajmakowe) i ciasto nie takie... A przecież dobre kruche uwielbiam. I mazurek nie musi być przesłodki. Innymi słowy, chciałam Zobacz więcej
Do przygotowania tortu wykorzystałam bardzo popularne ciasto Leśny mech. Bardzo podoba mi się kolor tego ciasta taka soczysta zieleń uzyskana naturalnie bez dodatku barwników. Jeśli znacie to ciasto Zobacz więcej
Sezon truskawkowy co prawda dobiega już końca, ale póki można jeszcze nabyć te wyśmienite letnie owoce, warto korzystać i smakować ich w różnorakich postaciach. Bez wątpienia jedną z nich jest taki Zobacz więcej
To jedno z moich ulubionych ciast - bardzo proste i szybkie w wykonaniu (bez polewy przygotujesz je w max 35 minut) a na dodatek nieziemsko czekoladowe. Mocno wilgotne, wręcz ciągliwe w środku, przez Zobacz więcej