ciasto mrożone z bezą w środku udekorowane malinami

Kazik45
Kazik45 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czar kuchni i rymu
Tarta "ROZETA"

Tarta "ROZETA" 175

0
{{headerMessage}}
. Odsączonymi owocami udekoruj powierzchnię deseru (w środek możesz włożyć truskawkę, nawet mrożoną), wstaw do ochłodzenia, najlepiej na klika godzin. Możesz podawać na „pierzynce” z bitej śmietany Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i tu. Składniki: 100 drobno zmielonych płatków migdałowych lub zmielonych migdałów bez skórek 200 g mąki 2 budynie śmietankowe 2/3 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru migdałowego 2 łyżeczki proszku do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tarta z okazji Dnia Mamy :) Przygotowałam ją w bardzo krótkim czasie jak na ciasto kruche. Spód jest idealnie chrupiący, nie za słodki. Nadzienie to delikatny krem budyniowy, bez masła i śmietany. Zobacz więcej
patuszek
patuszek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodki smak czekolady
Suflet czekoladowy

Suflet czekoladowy 225

2
{{headerMessage}}
Dziś ponownie przepis mojego ulubionego cukiernika - Michel'a Roux. Suflet naprawdę wspaniały. Chrupiąca skórka otulająca płynną czekoladę. Idealnie komponuje się z lodami waniliowymi, udekorowany Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chyba nie ma nic bardziej kuszącego na deser o tej porze roku, jak ubita śmietana z własnoręcznie upieczonymi bezami, serkiem mascarpone i owocami. Wysiłek włożony wcale nie jest spory, a efekt Zobacz więcej
zielono mi
zielono mi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zielono mi
Tort pavlova na jubileusz bloga.

Tort pavlova na jubileusz bloga. 118

0
{{headerMessage}}
jest pieczenie ciast. To dzięki założeniu tego bloga zaczęłam więcej piec, poznawać tajniki pieczenia poszczególnych ciast, ich dekorowania, co stało się moja wielka pasja. Wiem, że jeszcze muszę się Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wiem co jem
Tort czekoladowo-wiśniowy

Tort czekoladowo-wiśniowy 1738

2
{{headerMessage}}
łyżka kakao 50 ml mleka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego Warstwa wiśniowa: 500g wiśni bez pestek (u mnie mrożone) 65g cukru 50g skrobi kukurydzianej Zobacz więcej
Agnieszka_Smakiem
Agnieszka_Smakiem Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakiem
Zimowa Pavlova

Zimowa Pavlova 145

0
{{headerMessage}}
do śmietanki, część do truskawek – do smaku) Na standardowej płaskiej blasze umieścić prostokąt z papieru do pieczenia. Odrysować na nim koło o średnicy około 18 cm (najlepiej od okrągłej formy do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeszcze nie byłam na Sardynii, ale czuję przez skórę, że jest tam tak pięknie jak wspaniale smakuje ten sernik. Przepis znalazłam dawno temu na jakimś zagranicznym forum poświęconym gotowaniu. Podobno Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dodatkowo: 400 g mrożonych wiśni bez pestek cukier do smaku kardamon 100 ml wina czerwonego 2 łyżeczki żelatyny Nasączenie: ok 700 ml wody cukier sok z cytryny Wykonanie: Biszkopt jasny. Białka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: Ciasto czekoladowe: 170 gram masła 150 gram cukru białego drobnego 6 jaj 100 gram gorzkiej czekolady 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego/aromatu 150 gram mąki pszennej 50 gram mąki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wiem, że bezy albo się kocha albo nienawidzi. Ja zdecydowanie należę do tej pierwszej grupy, więc takie ciacho dla moich kubków smakowych, to czysta przyjemność. Dziwnym przypadkiem jest mój Ł., który Zobacz więcej
{{headerMessage}}
bitą śmietaną ( miałam otwartą gotowa ale radzę zrobić samemu, bo w wyższej temperaturze śmietana robi się płynna ), posypać posypką ale nie koniecznie i w środek nałożyć borówkę ( użyłam mrożonej ). Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, bułgarską konfiturę z płatków róż. Niektóre z nich nadziałam, a inne są bez dżemu, za to można zjeść je z miodem, nutellą lub z czym tylko się chce. Pączki są chrupiące z zewnątrz i puszyste w Zobacz więcej
Madame Edith
Madame Edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
madameedith.com
SERNIK Z RICOTTĄ

SERNIK Z RICOTTĄ 227

0
{{headerMessage}}
To jeden z najlepszych i najdelikatniejszych serników, jakie jadłam. Podobny prezentowałam na blogu wiosną (sernik z ricottą z Sardynii), ale ten dla odmiany nieco "odchudziłam" - nie dodałam do niego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tort jagodowy z kremem na bazie mascarpone i śmietany. Lekki, owocowy, mało słodki... złożeniem przypomina tort szwarcwaldzki. Osobiście wolę obrzydliwie ciężkie, koszmarnie słodkie i maślane torty Zobacz więcej
{{headerMessage}}
rodziców, i mi nie smakowały. Były zawsze za słodkie (bo najczęściej kajmakowe) i ciasto nie takie... A przecież dobre kruche uwielbiam. I mazurek nie musi być przesłodki. Innymi słowy, chciałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Do przygotowania tortu wykorzystałam bardzo popularne ciasto Leśny mech. Bardzo podoba mi się kolor tego ciasta taka soczysta zieleń uzyskana naturalnie bez dodatku barwników. Jeśli znacie to ciasto Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sezon truskawkowy co prawda dobiega już końca, ale póki można jeszcze nabyć te wyśmienite letnie owoce, warto korzystać i smakować ich w różnorakich postaciach. Bez wątpienia jedną z nich jest taki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To jedno z moich ulubionych ciast - bardzo proste i szybkie w wykonaniu (bez polewy przygotujesz je w max 35 minut) a na dodatek nieziemsko czekoladowe. Mocno wilgotne, wręcz ciągliwe w środku, przez Zobacz więcej