ciasto na pampuchy

zabciiia
zabciiia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
lubie jeść
Pampuchy ze śliwkami

Pampuchy ze śliwkami 43

0
Składniki: Pół kostki drożdży pół szklanki cukru szczypta soli mleko mąka 2 jajka masło do polania cukier do posypania po ugotowaniu śliwki Wykonanie: Z drożdży, mleka, soli i 3 łyżek cukru zrobić Zobacz więcej
Zrobiłam dużego gryza świeżo usmażonego racucha i wspomnienia uderzyły mnie niczym wściekła fala brzeg. Ale poetycko! W jednej sekundzie przypomniało mi się jak babcia albo mama mieszają i zagniatają Zobacz więcej
Pampuchy sa rodzajem bułek z ciasta drożdżowego ,gotowane na parze.Ja zawsze jadałam na słodko , ale słyszałam ,że można podawać też z mięsem i sosem .Najlepsze i najwieksze robi mój tata ,nigdy nie Zobacz więcej
Oto małe zestawienie świetnych przepisów z udziałem owych wspaniałych owoców, które wręcz uwielbiam - zwłaszcza przepis na nalewkę ;). Borówki na zimę Jagodowa kostka Ciasto drożdżowe z borówkami i Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zajadam.pl
Kluski na parze

Kluski na parze 479

3
Kluski na parze, buchty, pampuchy, kluchy na łachu, parowańce, parowce, parzaki czy pyzy drożdżowe…Co region to inna nazwa. U mnie w domu znane jako parzaki. To nic innego jak bułeczki z ciasta Zobacz więcej
Buchty znane są nie tylko w Polsce, a ich spotkać je można pod różnymi nazwami: parowańce, kluski na parze, pampuchy, parzaki, pyzy drożdżowe, pączki na parze, bułki na parze. Wszystkie oznaczają to Zobacz więcej
Cześć, Kolejny tydzień i dwunaste zestawienie Najpopularniejszych Przepisów. Polecamy przepisy prezentowane poniżej. Jeśli chcesz, aby i Twój przepis znalazł się w zestawieniu przeczytaj instrukcje Zobacz więcej
Kluski na parze (pampuchy, parowańce, buchty) Składniki: 25 dag mąki, 125 ml mleka, 1 jajko, 15 g świeżych drożdży, 1 łyżka cukru, 1 łyżka masła, sól. Przygotowanie: Masło roztopić, mleko podgrzać. Zobacz więcej
Dzisiaj na obiado-kolację wymyśliliśmy sobie pampuchy. :) Wyszły bardzo smaczne, więc polecam i dla was. Przepis (nam wyszło 6 bułeczek): 1/4 kg mąki pszennej pół szklanki mleka lekko ciepłego 15 g Zobacz więcej
Gdy zostają ugotowane ziemniaki nigdy ich nie wyrzucam. Zawsze można zrobić kopytka, śląskie lub właśnie takie pampuchy. To odmiana wytrawnych racuchów. 50 dag ziemniaków 3 jajka 3 łyżki mąki pół szkl Zobacz więcej
Kluski na parze, pampuchy, buchty to różne nazwy tych pysznych klusek. Podałam je polane truskawkami i śmietaną. Pychotka … pół kg mąki pszennej 250ml mleka 2 jajka 3 łyżki masła stopionego 50 g Zobacz więcej
Popularne w Wielkopolsce - pyzy , pampuchy na parze. Pyzy na parze z sosem grzybowym składniki 40 dag mąka 1 łyżeczka cukru Sól morska 3/4 szklanki mleka 2 jajka 3 łyżki olej 1 garść grzybów Zobacz więcej
Z racji, iż pieróg niejedno ma oblicze, kolejną propozycją są pierogi z dodatkiem drożdży ugotowane na parze. W smaku przypominają pampuchy/pyzy drożdżowe/kluchy na łachu/parowce i są zdecydowanie Zobacz więcej
Pampuchy. Idealne z powidłami, świeżymi owocami, musami czy jogurtem greckim. Można też raczyć się nimi w wersji na wytrawnie. Jednak proponuję wersję na słodko, póki jeszcze mamy pod ręką bogactwo Zobacz więcej
Dzisiaj chciałabym zaproponować Wam przepyszne parowańce z jagodami, zwane też pampuchami czy gałuszkami. Bardzo proste do przygotowania i bardzo smaczne. Idealne na letni obiad. Składniki: 1 kg mąki Zobacz więcej
Lubicie pampuchy? My tak mówimy na kluski na parze - ja je uwielbiam - zwłaszcza polane zimnym owocowym jogurtem !!!! Pampuchy źródło Składniki: 2 czubate szkl. pszennej mąki 2 żółtka 2 dag drożdży 2 Zobacz więcej
Dziś pampuchy w nieco odmiennej formie. Tradycyjnie przyrządza się je na parze. Ja dziś spróbowałam upiec je w piekarniku- wyszły równie pyszne. Składniki: 3 szklanki mąki 1 szklanka mleka szklanki Zobacz więcej
10 kwi Propozycja na jutrzejszy obiad. Moja rodzinka uwielbia pampuchy na parze. Składniki 1 kg. mąki 10 dkg drożdży 1 szklanka mleka pół szklanki cukru cukier waniliowy pół łyżeczki soli 2 jaja 3 Zobacz więcej
Pampuchy, pyzy, parowańce, kluski na parze... Wszystkie te nazwy określają jedno proste i pyszne danie - średniej wielkości puszyste drożdżowe bułeczki przygotowywane na parze i jedzone z sosem Zobacz więcej