ciasto na paszteciki czy może stać w lodówce

lusiem
lusiem Obserwuj blogaObserwujesz bloga
obiadkiideserki
rogaliki z jabłkami.

rogaliki z jabłkami. 199

0
Przepis na pyszne,lekkie i delikatne rogaliki z jabłkami od koleżanki z pracy. Robi je się szybko i jeszcze szybciej zjada. Ciasto nie jest słodkie, więc jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta to musicie Zobacz więcej
szczypta chilli 100 g żółtego sera Dodatkowo: 1 jajko 2 łyżki oleju 2 arkusze papieru do pieczenia Przygotowanie: Po kupieniu gotowego ciasta, wkładamy je do lodówki na przynajmniej godzinę, by po Zobacz więcej
effien
effien Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Od kuchni
Naleśniki z farszem

Naleśniki z farszem 437

0
No, więc jednak na słono. Wróciłam z zajęć piekielnie głodna i stwierdziłam, że nie najem się wersją słodką, bo co to jest... Dżem? Może i się napcham, ale po godzinie zacznę buszować po lodówce. Zobacz więcej
kiedyś zapewne przerzucę się na dzieci... mam nadzieje. W zamrażarce i lodówce wylądowały wegetariańskie burgery, pierogi z soczewicą i paszteciki ze szpinakiem i porem. Natomiast w puszce z Zobacz więcej
Krucho-drożdżowe paszteciki, nadziane pieczarkami i cebulką. Rewelacyjne na każdą okazję, nie tylko na Święta. Ciasto robi się błyskawicznie i bez żadnych komplikacji. Z barszczykiem smakują wybornie. Zobacz więcej
” gwarantowane. TARTALETKI Z CZEKOLADOWYMI KREMAMI Ciasto: 300 g mąki pszennej tortowej 100 g masła (schłodzonego, pokrojonego w małe kostki) 150g cukru pudru (np. trzcinowego) szczypta soli 3 żółtka Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Limonkowy
KRUCHE CIASTO

KRUCHE CIASTO 617

4
Charakteryzuje się kruchością, którą zawdzięcza dużej ilości zastosowanego tłuszczu (proporcje tłuszczu do mąki - 1:2).Najbardziej uniwersalne ciasto. Podstawa każdej udanej tarty, tartaletki, czy Zobacz więcej
jajkiem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 180C przez około 15-20 minut, aż staną się złociste z wierzchu. Podajemy na ciepło lub na zimno. Smacznego! Moja rada: Paszteciki można Zobacz więcej
. Moja ocena: 9/10. Polecamy Wam do wypróbowania nasze poprzednie świąteczne przepisy: Na słodko: trufle czekoladowe-kokosowe ciasteczka cytrynowo-migdałowe świąteczne ciasto marchewkowe tort makowy Zobacz więcej
Dzisiejsza propozycja pasztecików idealnie sprawdzi się podczas imprezy sylwestrowej jako ciepła przystawka z kubkiem gorącego barszczyku czy na powitanie nowego roku po alkoholowej nocy. Bardzo Zobacz więcej
Ciasto francuskie jest niesamowite. Można z niego zrobić niemal wszystko - od pizzy po paszteciki, płynnie przechodząc przez wszelkiego rodzaju tarty czy ciastka. Nie wspomnę o łososiu w cieście Zobacz więcej
Od pewnego czasu jarmuż pojawił się na półkach sklepowych właściwie jako stały element asortymentu. Jednak nadal jakoś tak nie bardzo wiadomo co z nim zrobić. Postanowiłam więc nieco oswoić tą Zobacz więcej
pragnienie lub na jego bazie przygotować różne barszcze, w tym ukraiński oraz chłodniki. Barszcz, który jedliśmy w czasie świąt był zrobiony z bulionu i kwasu. Nie ma żadnego porównania ze smakiem Zobacz więcej
Podlasie ma najlepszą kuchnię w całej Polsce. Jestem otwarta na dyskusję na ten temat, ale zdania nigdy nie zmienię. Zbyt dobrze gotują wszystkie mamy, babcie i ciocie, które znam by zwykłe słowa były Zobacz więcej
Makaron ze szpinakiem, pomidorami i mozzarellą Kategorie ARABSKIE SMAKI (3) BEZY (4) CHLEBY (4) CIASTA I WYPIEKI (25) DANIA JEDNOGARNKOWE (2) DESERY (36) DROŻDŻOWE (5) INDYJSKIE INSPIRACJE (7) KREMY Zobacz więcej
grillowej. Pozostało mi przyrządzić prostą, ryżową sałatkę z papryką, pomidorami i oliwkami. Smaczne danie gotowe, a olej rzepakowy, który jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 po raz kolejny mnie Zobacz więcej
i wyrabiać krótką chwilę aż stanie się gładkie. Uformować z niego kulę: zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto z lodówki, odkroić połowę kuli (resztę zawinąć w Zobacz więcej
na czarną godzinę). Czarna godzina nadeszła w trybie natychmiastowym. Dodałam kilka nowych składników, włożyłam do ulubionego ciasta francuskiego i wyszły piękne pierożki, które w smaku są Zobacz więcej
Tydzień Weganizmu trwa. Po niedzielnym pokazie gotowania zostało mi sporo cebuli i soczewicy, oraz trochę pieczarek. Szkoda było to zmarnować. W lodówce łypały na mnie dwa opakowania ciasta Zobacz więcej