ciasto na paszteciki czy może stać w lodówce

lusiem
lusiem Obserwuj blogaObserwujesz bloga
obiadkiideserki
rogaliki z jabłkami.

rogaliki z jabłkami. 202

0
Przepis na pyszne,lekkie i delikatne rogaliki z jabłkami od koleżanki z pracy. Robi je się szybko i jeszcze szybciej zjada. Ciasto nie jest słodkie, więc jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta to musicie Zobacz więcej
szczypta chilli 100 g żółtego sera Dodatkowo: 1 jajko 2 łyżki oleju 2 arkusze papieru do pieczenia Przygotowanie: Po kupieniu gotowego ciasta, wkładamy je do lodówki na przynajmniej godzinę, by po Zobacz więcej
effien
effien Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Od kuchni
Naleśniki z farszem

Naleśniki z farszem 442

0
No, więc jednak na słono. Wróciłam z zajęć piekielnie głodna i stwierdziłam, że nie najem się wersją słodką, bo co to jest... Dżem? Może i się napcham, ale po godzinie zacznę buszować po lodówce. Zobacz więcej
kiedyś zapewne przerzucę się na dzieci... mam nadzieje. W zamrażarce i lodówce wylądowały wegetariańskie burgery, pierogi z soczewicą i paszteciki ze szpinakiem i porem. Natomiast w puszce z Zobacz więcej
Krucho-drożdżowe paszteciki, nadziane pieczarkami i cebulką. Rewelacyjne na każdą okazję, nie tylko na Święta. Ciasto robi się błyskawicznie i bez żadnych komplikacji. Z barszczykiem smakują wybornie. Zobacz więcej
(1) DESERY (18) INDYJSKIE INSPIRACJE (6) KREMY (3) MAKARONY I SOSY (3) MUFFINKI SŁODKIE (3) MUFFINKI WYTRAWNE (1) NAPOJE (2) OBIADY (32) PASTY i DIPY (1) PASZTECIKI (1) PASZTETY (2) Piszemy, piszemy… Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Limonkowy
KRUCHE CIASTO

KRUCHE CIASTO 644

4
Charakteryzuje się kruchością, którą zawdzięcza dużej ilości zastosowanego tłuszczu (proporcje tłuszczu do mąki - 1:2).Najbardziej uniwersalne ciasto. Podstawa każdej udanej tarty, tartaletki, czy Zobacz więcej
-50 szt): ciasto drożdżowe: 400 g mąki pszennej 60 g świeżych drożdży 240 g margaryny 9 łyżek mleka 1 łyżeczka cukru szczypta soli farsz: 500 g kiszonej kapusty garść suszonych grzybów 1 mała cebula 1 Zobacz więcej
w mundurkach (najlepiej odmiany Lord) pół czerwonej cebuli 5 ogórków kiszonych mały pęczek szczypiorku sos: 5 łyżek oliwy z oliwek 3 łyżki octu winnego 1,5 łyżeczki musztardy sól, pieprz Zobacz więcej
Dzisiejsza propozycja pasztecików idealnie sprawdzi się podczas imprezy sylwestrowej jako ciepła przystawka z kubkiem gorącego barszczyku czy na powitanie nowego roku po alkoholowej nocy. Bardzo Zobacz więcej
Gdybym zapytała was na jaki francuski wynalazek macie ochotę ? Odpowiedzi pewnie mniej lub bardziej by mnie zaskoczyły. Z francuskich wynalazków lubię oczywiście ser i wino innych nie wymienię bo moje Zobacz więcej
Ciasto francuskie jest niesamowite. Można z niego zrobić niemal wszystko - od pizzy po paszteciki, płynnie przechodząc przez wszelkiego rodzaju tarty czy ciastka. Nie wspomnę o łososiu w cieście Zobacz więcej
przeciwutleniaczy (sulforafanu) oraz profilaktyce chorób serca. Jarmuż bogaty jest w białka, błonnik i witaminy, głównie C i K oraz sole mineralne (wapń i potas). Tak więc warto go wprowadzić do Zobacz więcej
pragnienie lub na jego bazie przygotować różne barszcze, w tym ukraiński oraz chłodniki. Barszcz, który jedliśmy w czasie świąt był zrobiony z bulionu i kwasu. Nie ma żadnego porównania ze smakiem Zobacz więcej
Podlasie ma najlepszą kuchnię w całej Polsce. Jestem otwarta na dyskusję na ten temat, ale zdania nigdy nie zmienię. Zbyt dobrze gotują wszystkie mamy, babcie i ciocie, które znam by zwykłe słowa były Zobacz więcej
Makaron ze szpinakiem, pomidorami i mozzarellą Kategorie ARABSKIE SMAKI (3) BEZY (4) CHLEBY (4) CIASTA I WYPIEKI (25) DANIA JEDNOGARNKOWE (2) DESERY (36) DROŻDŻOWE (5) INDYJSKIE INSPIRACJE (7) KREMY Zobacz więcej
z sałatką i dipem. Smacznego! Powiązane wpisy: Tarta ze szpinakiem, łososiem i beszamelem na oleju rzepakowym Naleśniki na oleju rzepakowym z wędzonym łososiem i serkiem śmietankowo-koperkowym Zobacz więcej
i wyrabiać krótką chwilę aż stanie się gładkie. Uformować z niego kulę: zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto z lodówki, odkroić połowę kuli (resztę zawinąć w Zobacz więcej
na czarną godzinę). Czarna godzina nadeszła w trybie natychmiastowym. Dodałam kilka nowych składników, włożyłam do ulubionego ciasta francuskiego i wyszły piękne pierożki, które w smaku są Zobacz więcej
Tydzień Weganizmu trwa. Po niedzielnym pokazie gotowania zostało mi sporo cebuli i soczewicy, oraz trochę pieczarek. Szkoda było to zmarnować. W lodówce łypały na mnie dwa opakowania ciasta Zobacz więcej