ciasto na pierogi z mąki żytniej razowej

sylwia.siudym
sylwia.siudym Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
NutriPlan
Naleśniki z mąki żytniej

Naleśniki z mąki żytniej 1

Składniki: 100g mąki żytniej typ 2000 (1 szklanka) 100g mąki żytniej typ 720 (1 szklanka) 2 jaja 2 łyżki oliwy 700ml gazowanej wody dolewany partiami Wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy razem Zobacz więcej
Zdrowsza alternatywa dla tradycyjnej pizzy - spód z mąki żytniej lub pszennej razowej. Polecam! Ciasto na pizzę z mąki żytniej Składniki: 250 g mąki żytniej typ 720 pół szklanki ciepłej wody 7 g Zobacz więcej
Ciasto drożdżowe z dodatkiem mąki razowej - Wiszniówka Toggle navigation O Blogu Przepisy Porady przepisy, porady, gadżety Ciasta i Ciastka Drugie śniadanie Ciasto drożdżowe z dodatkiem mąki razowej Zobacz więcej
Makaron z mąki żytniej - Kulinarni.info.pl Strona główna Kategorie Artykuły Kulinarne eksperymenty Opowieści Boże Narodzenie Chleb, bułki i bułeczki Ciasta i ciasteczka Desery Dodatki do potraw Grill Zobacz więcej
Omlet z mąki żytniej z masłem orzechowym – Fit Food Brunetki Przeskocz do treści Strona główna Fit Przepisy Fit Śniadania Fit Obiady Fit Przekąski Fit Kolacje Fit Ciasta Galeria Kontakt Strona główna Zobacz więcej
goga0908
goga0908 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Marcepanowy Kącik
Gofry z mąki żytniej

Gofry z mąki żytniej 516

Wytrawne gofry z mąki żytniej, bardzo chrupiące. Doskonałe do sałatek, mięs i ulubionych sosów. Mogą posłużyć jako kanapki na śniadanie. Składniki na dwa duże gofry; 3 łyżki mąki żytniej Typ 720 1/3 Zobacz więcej
Składniki:pół kg mąki,2 jajka,2 łyżki oleju,260 ml wrzącej wodymąka bezglutenowa do podsypywania Wykonanie:Ciasto wyrobiłam w mikserze z hakiem - możesz też wyrobić w termomiksie lub robotem tego Zobacz więcej
sniezka
sniezka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Śnieżka gotuje
Pierogi leniwe z makiem

Pierogi leniwe z makiem 13

Na fali słowackich smaków, których kosztowałam z okazji festiwalu kulinarnego "Europa na widelcu", zrobiłam swoją wersję pierogów leniwych z makiem. Fajnie wyglądają - nakrapiane, piegowate. Powiecie Zobacz więcej
Paluszki rybne w cieście z maki żytniej - KUCHNIA TOMKA KUCHNIA TOMKA Przekonaj się, że można jeść smacznie na co dzień. Blog Przepisy Tomka Moje podróże kulinarne Muzyka w mojej kuchni Te miejsca Zobacz więcej
Składniki 600 g mąki pszennej razowej 60 gram drożdży łyżeczka miodu 1,5 łyżeczki soli 300 ml letniej wody około 45 stopni łyżka oliwy/oleju roślinnego dalej … Mąkę wsypujemy do misy, dodajemy miód, Zobacz więcej
Witam serdecznie Propozycja na ciasto na pierogi z mąki pszennej pełnoziarnistej, ciasto jest bardzo smaczne, łatwo się z niego lepi pierogi. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania ciasta na Zobacz więcej
W ramach diety Naturhouse, mąkę pszenną zastępujemy np. pełnoziarnistą. Całe szczęście, takową znalazłam w szafce i szybciutko usmażyłam kilka mini naleśników. Moje naleśniki z mąki pełnoziarnistej Zobacz więcej
Bardzo dobre, pełnoziarniste herbatniki wypieku swojej mamy przywiozła do nas Gosia. Chrupiące, kruche, prawdziwie domowe ciastka z sercem. Niezbyt słodkie, zdrowsze niż te ze zwykłej mąki pszennej, z Zobacz więcej
Uwielbiam pierogi, jednak nie są zbyt dietetyczne... to istna bomba kaloryczna! niestety! Ale ja tak łatwo nie rezygnuję z tego co lubię :) Postanowiłam więc zrobić wersję light, dla łakomczuchów Zobacz więcej
PannaLusianna4 kwietnia 2014 08:00 jaki jest przepis na ciasto do tych pierogow? OdpowiedzUsuń Zobacz więcej
Są takie dni, że chętnie znikam w kuchni. Tata bawi się z dzieckiem, a ja zajmuję się gotowaniem. Praca w kuchni potrafi być wówczas prawdziwym relaksem. Zwłaszcza, gdy do wykonania są zadania Zobacz więcej
cookingmarta
cookingmarta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
cookingMarta
Pierogi z mąki orkiszowej

Pierogi z mąki orkiszowej 7163

Długo mnie tu nie było, mało gotowałam, przeprowadzka temu z pewnością nie sprzyjała. Pierwszy naprawdę wolny weekend więc gotujemy pierogi! Mąkę zwykłą zastąpiłam orkiszową, do każdego włożyłam Zobacz więcej
Składniki: CIASTO ŻYTNIE: mąka żytnia z Kopytowa 3 szklanki, mąka pszenna 500 z Kopytowa 2 szklanki, śmietana gęsta 2 łyżki, masło 1 łyżeczka, sól 1 łyżeczka, woda 1,5 szklanki FARSZ RUSKI: ziemniaki Zobacz więcej
renatar
renatar Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia niewyszukana
Naleśniki z mąki żytniej

Naleśniki z mąki żytniej 4996

Naleśniki kochają wszyscy, albo prawie wszyscy. Ja kocham :). Nie lubię za to dań opartych na bazie mąki pszennej. W tych naleśnikach wykorzystałam mąkę żytnią razową. Naleśniki są zdrowsze i przez to Zobacz więcej
Niby nic takiego, zwyczajowa i zwyczajna potrawa Bożonarodzeniowa, ale w trochę innym wydaniu. Tą "innością" jest ciasto, które przygotowałam z mąki żytniej chlebowej typ 720. Nie dodawałam mąki Zobacz więcej