ciasto na pirogi

Pierogi z leśnymi jagodami Wysyp jagód trwa, więc wykorzystajmy to do przygotowania ich na wiele sposobów. Nie wiem jak wy, ale ja uwielbiam pierogi z jagodami i cukrem polane śmietaną. Ciasto Zobacz więcej
Pierogi z jagodami - nic dodać, nic ująć:) Jeśli marzycie o tym,aby je mieć u siebie w domu przepis na ciasto na pierogi jest tutaj: http://gotujzwera.tumblr.com/post/16719576698/pierogi-ruskie Zobacz więcej
Pierogi z jagodami Pierogi z jagodami - nic dodać, nic ująć:) Jeśli marzycie o tym,aby je mieć u siebie w domu przepis na ciasto na pierogi jest tutaj: Zobacz więcej
się zarumieni. I wersja pierogów ruskich: ugotowane pirogi wykładamy na talerz i polewamy tłuszczem z boczkiem i cebulką II wersja to : ugotowane pierogi kładziemy na patelnię na której smażył się Zobacz więcej
Tutaj we Wloszech --to mini calzone,,,w Polsce nazwiemy --pirogi z pieca,,dwa swiaty--jedna potrawa. Takie pyszne pierozki jedlismy podczas naszego pobytu we Wloclawku,- przepyszne!, wypelnione byly Zobacz więcej
Ktoś zapyta o smaki mojego dzieciństwa to jednym z nich będzie właśnie to ciasto,bułka,sama nie wiem jak nazwać :) Zawsze gdy robię lub zajadam się tam ciachem moje myśli uciekają do mojej babci B. To Zobacz więcej
zgęstnienia. Próbujemy i doprawiamy do smaku przyprawami (jeżeli jeszcze czegoś nam tu brakuje). Przecieramy przez sito. Gotowy sos wylewamy na talerze i układamy nasze pirogi. Gotowe. Polskie Zobacz więcej
Tym razem przepis na Piróg z kurczakiem czyli Calzone inaczej Składniki: (na 6 porcji) 1 opakowanie drożdży instant (opakowanie ma 7-8 g) 300 ml ciepłej wody 500 – 600 g mąki podwójny filet z kurczaka Zobacz więcej
pierogów. Dzisiaj będzie równie smacznie, jednak troszeczkę inaczej. Mianowicie pirogi ruskie ugotowaniu zostały upieczone by mieć pięknie zarumienioną skórkę, którą uwielbiam. Sposób ten jest Zobacz więcej
ola.dedio
ola.dedio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ola-w-kuchni
Piróg biłgorajski

Piróg biłgorajski 423

0
Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na regionalny przysmak- ciasto drożdżowe z farszem z kaszy gryczanej i ziemniaków. Ten wypiek moja mama zapamiętała z dzieciństwa dlatego razem z nią postanowiłam go Zobacz więcej
tapenda
tapenda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
TAPENDA
"łysy" w papilotkach ;)

"łysy" w papilotkach ;) 160

0
Piróg biłgorajski to regionalny przysmak Lubelszczyzny. Piroga - „krupniaka” pierwszy raz jadłam kilkanaście lat temu i zachwyciłam się oryginalnym połączeniem ugotowanych ziemniaków, twarogu oraz - Zobacz więcej
pierożków. Wrzucać na osoloną wrzącą wodę, zamieszać łyżką, przykryć. Gdy podpłyną, odkryć, gotować 2-3 minuty. Podawać z roztopionym masłem i cukrem lub sosem wiśniowym lub jogurtem. A jak Zobacz więcej
Ostatnio w domu, mieliśmy ochotę na pierożki. Tylko jakie ? Z mięsem nie bo po Świętach były. To samo z pierożkami z grzybami. Może z owocami ? I tak, owoce wygrały. Postanowiłem zrobić pierogi z Zobacz więcej
Dzisiaj przepis na regionalny przysmak, przy którym trzeba się troszkę napracować, ale smak w 100% odwdzięcza się za trud i czas poświęcony na przygotowanie. Dla tych, którzy jeszcze nie próbowali Zobacz więcej
tofka
tofka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
para w kuchni
Szpanakopita

Szpanakopita 60

0
Dziś coś z kuchni greckiej - u mnie przygotowywane dosyć często. Może nie jest najłatwiejsze, może nie nisko kaloryczne, ale pyszne. A opanowanie przygotowania ciasta pozwoli na inne pirogi, baklawy Zobacz więcej
Składniki na farsz: -4 woreczki kaszy gryczanej - 2 kostki sera białego półtłustego - sól i pieprz do smaku WYKONANIE: Ciasto robimy tak jak na pirogi ruskie, tylko nakładamy farsz z kaszy gryczanej, Zobacz więcej
Rzadko robię pirogi. Nie lubię rozwałkowywania ciasta. Ale jak już się skuszę, nie żałuję czasu poświęconego na ich zrobienie. Tym razem spróbowałam po raz pierwszy nadzienia z soczewicy. Doprawiłam Zobacz więcej
Słodka Strona
Słodka Strona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodka Strona
Pierogi Szwedzkie

Pierogi Szwedzkie 549

2
Kto mieszka lub bywa w Krakowie doskonale zna "pierogi szwedzkie" z ul. Długiej. Drożdżowe ciasto z grzybowym farszem i charakterystycznym posmakiem czarnuszki, a wszystko w formie charakterystycznego Zobacz więcej
Zastanawiałam się nad wegańską propozycją pierogów na świąteczny stół, która jednocześnie będzie odpowiadała z osobom o nietolerancji glutenu oraz wszelkiego nabiału. Wymyśliłam! Pirogi są naprawdę Zobacz więcej
pierogi. Gotować je na małym ogniu i czekać aż wypłyną. Od momentu ich wypłynięcia gotować je przez ok. 5minut. Łyżką cedzakową wyjmować pierogi na półmisek, dokładnie osączając z wody. Smacznego! Zobacz więcej