ciasto na wonton

borgia
borgia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Świat od kuchni
Ciasto wonton

Ciasto wonton 3135

0
To proste ciasto na pierożki chińskie. I choć wolałabym pewnie pójść i kupić gotowe, ale nie mam takiej mozliwości. To z kolei zmusza mnie do zakasania rękawów i zrobienia. Nie umiem stwierdzić, jaka Zobacz więcej
Jeśli jesteście fanami chińskiej kuchni z pewnością znacie już pierożki dim sum albo wonton. Dzisiaj przedstawie wam przepis na ciasto, oraz dam kilka porad na to jak je przechowywać. Samo Zobacz więcej
Uwielbiam pierożki wonton i żałuję, że we Wrocławiu tak trudno je dostać (i zazdroszczę Sylwii, że nieopodal jej domu w Warszawie jest pyszne miejsce z tymi pierożkami). Czasem sama je przygotowuję, Zobacz więcej
Top 10 przepisów w2010 Dziękuję wszystkim za życzenia :) Poniżej znajdziecie 10 najpopularniejszych przepisów w 2010 :) Beef Wellington – grudniowe wyzwanie Daring Cooks Zupa Wonton Kurczak Generała Zobacz więcej
Top 10 przepisów w2011 Dziekuję wszystkim za życzenia, i na sam koniec małe podsumowanie :) GoSushi – czuli jak zrobić sushi w domu! Pieczona dynia Zupa wonton Pasztet z wątróbki Ciasto na pizzę Zobacz więcej
Post miał być wczoraj i zupełnie o czym innym. Ale lepiłam pierożki pól dnia i chcę się Wam pochwalić. Po pierwsze, znajoma na FB entuzjastycznie zachwalała przepis na ciasto na wontony. Na tyle Zobacz więcej
Od czasu do czasu nachodzi mnie ochota na kuchnię azjatycką. Tak było w tym tygodniu kiedy to zaczęły mi chodzić po głowie pierożki wonton, które jadłam kiedyś w restauracji. Wbrew pozorom danie to Zobacz więcej
Bulion z pierogami to moja odpowiedź na chińskie pierożki Wonton. Szukałam dania równie sycącego ale z polskim akcentem. Idealne więc, wydaje się połączenie tradycyjnych pierogów z esencjonalnym Zobacz więcej
Wonton, bo o nich mowa, to małe pierożki z cienkiego ciasta (z mąki i wody) smażone w głębokim oleju lub gotowane na parze. Ja wybrałam tą drugą wersję. Przygotowałam je z prostym nadzieniem z Zobacz więcej
Pierożki wonton z chilli i trawą cytrynową :) Cudowne by oszukać przyjaciół, że umie się gotować. Składniki: - 1 mały por - 1 papryczka chilli - 1 łyżeczka oleju sezamowego - 1 łyżka świeżej trawy Zobacz więcej
Francuska zupa cebulowa z serowymi won tonami Dodane 12 lutego, 2013 w Dania główne, Zupy i kremy Francuska zupa cebulowa z chrupiącymi wontonami wypełnionymi serem. Składniki: 2 cebule małe 2 cebule Zobacz więcej
marchewki 1 pietruszka imbir 2 szalotki 1 ząbek czosnku udziec z indyka (zmielony) sól pieprz 2 łyżki sosu sojowego łyżka masła cytryna 3 łyżki oleju roślinnego chilli w proszku Przygotowanie: Zobacz więcej
Pierożki wonton chodziły za mną już od dłuższego czasu. Dzisiaj nie wytrzymałam i musiałam spróbować je ulepić. Nie są to wontony z jakiegoś konkretnego chińskiego przepisu, raczej są one połączeniem Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Wontony wersja 3 :)

Wontony wersja 3 :) 447

0
rozwałkowałam ciasto. Powinno być cieńsze.Niemniej deser był bardzo smaczny :)SŁODKIE PIEROŻKI WONTON Z OWOCAMI(na 12 sztuk)12 arkuszy ciasta wonton (kupić lub zrobić samemu - przepis),175g suszonych Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Wontony wersja 2 :)

Wontony wersja 2 :) 874

2
winem),12 arkuszy ciasta wonton,1 łyżeczka oleju sezamowego,sól i pieprz,słodki sos chili do podania (lub inny wg uznania)Krewetki drobno posiekać. Wymieszać wieprzowinę, krewetki, posiekane chili Zobacz więcej
baaaraneeek
baaaraneeek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ALBA
Wonton

Wonton 1795

0
Wonton „Pierożki wonton to specjalność kuchni chińskiej. Ja przygotowałam je z z nadzieniem z mięsa wieprzowego z dodatkiem aromatycznego imbiru, sosu sojowego oraz cebuli. Ciasto na pierożki wonton Zobacz więcej
vegan monkey
vegan monkey Obserwuj blogaObserwujesz bloga
vegan monkey
Pierożki wonton

Pierożki wonton 992

0
Pierożki wonton Tradycyjne pierożki wonton składają się z ciasta i krewetkowego albo świńskiego farszu. Ponieważ farsz taki jest pomysłem okrutnym i bezsensownym nawet ze zdrowotnego punktu widzenia, Zobacz więcej
o średnicy około 7-8 cm. Wypełniamy odrobiną farszu, brzegi ciasta zwilżamy niewielka ilością wody i lepimy zgrabne "sakiewki". Gotowe wontony układamy w naczyniu do gotowania na parze (na kawałku Zobacz więcej