ciasto parzone

Rewelacyjne knedle z ciasta parzonego z borówką amerykańską z sosem także z borówki :).Przepis znalazłam na blogu SMAKI KATRINY Wyszły obłędne,robi się je naprawdę szybko i są bardzo mięciutkie.Jako Zobacz więcej
Sprawdzony i niezawodny przepis na parzone ciasto ptysiowe. Składniki: 125 g masła 1 szklanka wody 1 szklanka mąki 5 małych lub średnich jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sposób Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
GNIAZDKA Z CIASTA PARZONEGO

GNIAZDKA Z CIASTA PARZONEGO 22

GNIAZDKA Z CIASTA PARZONEGO - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto Zobacz więcej
Składniki: Ciasto parzone: – 200ml mleka 3,2% – 180ml śmietanki 30% /wody lub soku owocowego czy wina – 1/3 łyżeczki soli – 125g masła – 150g mąki pszennej – 250g jajek (ok. 5 sztuk) Wykonanie: Mleko, Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
GNIAZDKA Z CIASTA PARZONEGO

GNIAZDKA Z CIASTA PARZONEGO 46

GNIAZDKA Z CIASTA PARZONEGO - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto Zobacz więcej
Chrusciki robi sie blyskawicznie,nieco czasu zabierze nam parzenie ciasta ,potem juz tylko przekladamy calosc do worka cukierniczego i smazymy nasze karnawalowe slodkosci. Przyznam ,ze nie beda tak Zobacz więcej
Wielkanoc już tuż tuż, powoli przygotowuję chlebowe koszyczki, które będę wypełniała pierniczkami :-) Fajna ozdoba, jak będą gotowe, pokażę na blogu efekt :-) A na razie zapraszam na pyszna przekąskę, Zobacz więcej
Mięciutkie i puszyste pączki z ciasta parzonego, najlepsze jeszcze cieplutkie, ale są smaczne też na drugi dzień. Możemy je wypełnić dowolną konfiturą lub owocami z kompotu, a oprószyć cukrem pudrem Zobacz więcej
ewuska2016
ewuska2016 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
To be
Sałata parzona

Sałata parzona 208

Sałata parzona, o co właściwie chodzi? O nic innego jak zupę z zielonej sałaty. Może i nie wygląda ale smakuje naprawdę dobrze. Zupę powinny znać osoby z okolic lublina,chociaż sporo moich znajomych Zobacz więcej
Karnawał trwa! Pora więc na karnawałowe desery... Zamiast faworkówi pączków postanowiliśmy usmażyć gniazdka wiedeńskie, zwana także hiszpańskimi. Są przepyszne, mimo, że ciasto nie zawiera ani grama Zobacz więcej
kolorowytalerz
kolorowytalerz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kolorowy Talerz
Schab parzony i marynowany

Schab parzony i marynowany 193

Mójsympatyczny kolega zpracy, Jurek, jest niezłym wirtuozem kulinarnym. Wymieniamy się czasem przepisami idoświadczeniami zkuchni. Właśnie odJurka dostałam ten bardzo ciekawy przepis naproste Zobacz więcej
SUROWIEC -1,5 kg podgardle z przyrostem mięsnym PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól w ilośći -do parzenia :liść laurowy kilka sztuk i ziele angielskie 10-15 kulek -sznurek wędzarniczy lub Zobacz więcej
Pierogi wywodzą się przypuszczalnie z dawnej kuchni słowiańskiej, ludowej. Było to ciasto obrzędowe, świąteczne, jadane tylko na specjalne okazje i najważniejsze święta. Na ziemiach polskich od wieków Zobacz więcej
MonikaSmakoszka
MonikaSmakoszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Różne smaki w kuchni
Babka parzona

Babka parzona 14

Święta Wielkanocne to musi być babka :) Jaka babka? Tym razem po raz pierwszy piekłam babkę parzoną. Bardzo prosta w wykonaniu i niezwykle puszysta, to takie stwierdzenie na sam początek. Nie wiem Zobacz więcej
Miękkie i wilgotne pierniczki. Zrobiłam je na bazie ciasta parzonego. W całości jest tylko jedna łyżka cukru, a i tak są słodkie :) Resztę słodyczy dodaje miód i bakalie. Nie potrzebują leżakowania. Zobacz więcej
Kluski parzone zapiekane z serem oryginalny przepis Ciasto parzone kojarzy mi się głównie z...ptysiami. Pulchnymi, pieczonymi, pustymi w środku, lecz jednak z nadzieniem ptysiami :) A co dziś nam Zobacz więcej
Kiełbasa krojona parzona - Kulinarni.info.pl Strona główna Kategorie Artykuły Kulinarne eksperymenty Opowieści Boże Narodzenie Chleb, bułki i bułeczki Ciasta i ciasteczka Desery Dodatki do potraw Zobacz więcej
StaryZeszyt
StaryZeszyt Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Stary Zeszyt
Schab parzony

Schab parzony 250

Aromatyczny, pachnący ziołami, pikantny schab pokryty grubą warstwą przypraw gotowany na parze to kolejna wersja domowej wędliny. Z sosem z suszonych śliwek lub sosem tatarskim interesująca propozycja Zobacz więcej
Czegoś takiego nie kupicie w żadnym sklepie. Mogę dać gwarancję. To co pokażę dziś, wychodzi zawsze spod ręki mojego taty i jest nie do podrobienia. Podawałam wam już przepis na kiełbaskę podsuszaną, Zobacz więcej
edith
edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pasja Smaku
ParZona Cafe – Lublin

ParZona Cafe – Lublin 39

ParZona Cafe - Lublin - Pasja Smaku Strona główna O mnie W mediach Kontakt | Współpraca Toggle navigation Kuchnia Śniadania Przystawki Zupy Obiady Pieczywo Przetwory Przyprawy Sałatki Na słodko Zobacz więcej