ciasto pieczone z daktylami i gruszką

posmarować tłuszczem. Masło rozpuścić. Każdy płat ciasta filo smarować masłem, składać wzdłuż na pół, smarować masłem i bakaliami, składać wzdłuż na pół, smarować masłem, składać wzdłuż na trzy i Zobacz więcej
Myszka
Myszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Myszka gotuje
Słoneczne ciasto

Słoneczne ciasto 66

0
Składniki : 1/2 szklanki cukru 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki 100 ml oleju 1/2 szklanki mleka szczypta soli tłuszcz + bułka tarta do tortownicy jabłka + gruszki aromat Zobacz więcej
... która babcia nie jest mistrzynią w pieczeniu ciast dla swoich wnuczków ? A oto śniadanie : Kasza Jaglana z cynamonem , gruszką , daktylami ; karmelowa Inka z dużą ilością mleka Lubię daktyle ... Zobacz więcej
Chutney z Bananów Jabłka z Kruszonką Rolada Marchewkowa Owsiane Ciasteczka z Jabłkami i Krówkami Grzanki z Dynią i Czekoladą Baba Ghanoush, czyli Arabska Pasta z Bakłażana Tarta z Jabłkami, Orzechami Zobacz więcej
pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 80g brązowego cukru 80 suszonych fig 50g suszonych daktyli 250ml mleka ryżowego 1 gruszka 4 łyżki oleju słonecznikowego płatki migdałów do Zobacz więcej
na około 20 sztuk: 250 g serka mascarpone 2 dojrzałe gruszki 2 czubate łyżki mąki pszennej płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 żółtko 1 białko 4 suszone daktyle Gruszki obrać i zetrzeć na grubej Zobacz więcej
Brownie z ciecierzycy z daktylami i gorzką czekoladą, gruszka (vegan) Ciepłe, klejące, maziste,może za bardzo, ale akurat mi to nie przeszkadza. i znów mi gdzieś weekend, tydzień, miesiąc ucieka, jak Zobacz więcej
Składniki na ciasto: - 200 g mąki - 100 g zimnego masła - 70 g daktyli - 2 żółtka - 2 łyżki jogurtu naturalnego Dodatkowo: - 3 łyżki mielonych migdałów - 3 łyżki cukru trzcinowego - 2 gruszki - 6 - 8 Zobacz więcej
Krokodyl
Krokodyl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomarańcza
Korzenne ciasto z whisky

Korzenne ciasto z whisky 275

0
Ciasto korzenne, z dodatkiem imbirowego dżemu, obsypane gruszkami i żurawinami, z daktylami w środku, oblane sosem z trzcinowego cukru i whisky. Nie można się od niego oderwać. :-) Korzenne ciasto z Zobacz więcej
dzieło Nabokova wszystkim, którzy mają „dzikość w sercu” Kiedy będziecie odwracać głowę nie mogąc znieść plugawości opisów Nabokova, odłóżcie książkę i dla uspokojenia zróbcie różowe ciasto bananowe, Zobacz więcej
, taka mała, smaczna niespodzianka w środku:) Przepis znalazłam na bloguGruszka z Fartuszka. Składniki na 36 sztuk średnich muffinek: 2 szklanki cukru 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki Zobacz więcej
Szarlotka lub jak kto woli jabłecznik to ciasto dobre na każdą okazję, jak i bez niej. Jabłecznik jest z jabłkami, więc moja wersja z gruszkami to chyba gruszecznik... do tego sypany, bez białego Zobacz więcej
Poszukiwałam przepisu na ciasto z gruszkami bez mąki pszennej i białego cukru. Chciałam, żeby były to całe gruszki w cieście, podobne do tych, które „zapakowałam” kiedyś do słoików (przepis). Nie Zobacz więcej
Jest pyszne,delikatne i rozpływające się w ustach.Na pewno też o wiele zdrowsze od klasycznego tiramisu,przepis wzorowany był na wegańskim tiramisu zeSmakoterapii.Zapewniam,że próbując go każdy Zobacz więcej
Jesień za oknem, oby jak najdłużej taka złota, więc pora na ciasto z jesiennymi owocami w kolorach jesieni :). Tym razem w roli słodzika daktyle i cukier kokosowy czyli z kwiatu palmy kokosowej. Zobacz więcej
i razem ze słonecznikiem dodaję do ciasta. Ja wykorzystałam rodzynki i banany, ale równie dobrze sprawdzą się morele, śliwki czy daktyle. Mieszam wszystkie składniki i odstawiam na 10 minut. W tym Zobacz więcej
Ciasto daktylowe, pyszne i aromatyczne tylko nie jest specjalnie fotogeniczne. Poprzez dodatek daktyli jest ciemne jak piernik ale za to pyszne a dodatek gruszek sprawia że jest bardzo wilgotne. Zobacz więcej
Daktylowiec mojej Mamy Daktylowiec mojej mamy to ciasto które smakuje jak karmelowe, chyba daktyle powodują taki smak. Warto je zrobić ponieważ smakuje bardzo dobrze oraz trzymane w foli w lodówce Zobacz więcej
Daktylowiec mojej Mamy Daktylowiec mojej mamy to ciasto które smakuje jak karmelowe, chyba daktyle powodują taki smak. Warto je zrobić ponieważ smakuje bardzo dobrze oraz trzymane w foli w lodówce Zobacz więcej