ciasto pierogowe z cieciorki

Danie będące namiastką pierogów z kaszą gryczaną, serem i miętą. W zasadzie może trochę więcej niż tylko namistką, bo z powodzeniem nie decydując się na tradycyjne lepienie w niedzielny poranek, Zobacz więcej
Dziś postanowiłam zrobić PIEROGI!! Moje pierwsze samodzielnie zrobione pierogi w życiu ;) Zawsze robiłam pierogi z babcią na święta - to już tradycja :) W tym roku na pewno też do niej pójdę i Zobacz więcej
Niedawno dostałam cudne wałki od STODOLAi postawnowiłam je sprawdzić. Jako, że ja jestem ja, zrobiłam coś w rodzaju wspomnień. Kurpiowskie wzory skłoniły moją pamięć do pracy i przywołały ciekawe Zobacz więcej
Jedna z moich ulubionych potraw typu "hapsik" - czyli coś na jeden, maksymalnie dwa hapsy/gryzy :-) Czym są w ogóle Samosy? Są to po prostu indyjskie trójkątne pierożki smażone na głębokim tłuszczu z Zobacz więcej
które przepis poniżej. Idąc w zdrową stronę żywienia oczytałam się jak głupia różnych artykułów o zdrowych tzw. super food, z których o dziwo część można zrobić w domowym zaciszu niewielkim nakładem Zobacz więcej
lawinę nie do końca spójnych emocji, a te zmobilizowały mnie do intensywniejszego niż zwykle myślenia o potrawach pozbawionych jakiegokolwiek pierwiastka zwierzęcego. Efektem przemyśleń jest danie Zobacz więcej
ALERGIACH O BADANIACH O ELIMINACJI MIKROFLORA W KUCHNI BLOG PRZEPISY DO POBRANIA kontakt O MNIE Do you want search ? Close Follow Me Close ByJoanna Dronka BLOG,PRZEPISY Bezglutenowe paszteciki (bez Zobacz więcej
ziemniaczana. Ziemniaczana musi być. Do zagęszczenia sosu. I to by było na tyle. Pełne ziarno? Przecież nasiona to dla ptaków. Glut…glut… jaki glut? Ten? Oczywiście sprawa tyczy się laika, który na Zobacz więcej
łyżek miałkiego cukru, 4 dkg drożdży, posolić i wszystko doskonale razem ubić na pianę, potem wsypać 40 dkg suchej, dobrej mąki, wlać kieliszek alkoholu i wybijać łyżką na misce, uważając, aby ciasto Zobacz więcej
swojej córki. I pierwsza, którą spróbowała i którą uwielbia do dzisiaj. Proste, kruche ciasto i nadz... 8 godzin temu Gotuj się! Ryba nie-ryba ale jakże pyszna - Najczęściej spotykamy toto w postaci Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Hiszpan

Hiszpan 1292

0
zmiksować z resztą cukru i wlać do zimnej masy kakaowej. Dodać mąkę z sodą i wymieszać. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do Zobacz więcej
cocktail for Summer! 6 godzin temu w mojej kuchni Ciasto klonowe -- torta klonowe - *Składniki* - 1/2 szklanki miękkiego masła - 1/2 szklanki cukru białego - 1/2 szklanki syropu klonowego - 1 Zobacz więcej