ciasto pol kg maki

- 1 szklanka cukru - 1 3/4 szklanki maki -4 jajka - 2 lyzeczki proszku do pieczenia - 1 szklanka oleju slonecznikowego - 1 kg truskawek - cukier puder do posypania * Jajka ucieramy z cukrem i powoli Zobacz więcej
Polecam dzis cos na pyszny obiadek, wbrew pozorom nie taki klopotliwy a smaczny, zwlaszcza z filizanką cieplego barszczyku. Zapraszam Przepis pochodzi ze zbiorow s. Anastazji 20 dag maki pszennej 1/4 Zobacz więcej
Dzisiaj buleczki szybki przepis, szybkie wykonanie a smak wysmienity, zapraszam :) 1 kg miekkiej maki 1 opakowanie drozdzy 2 lyzeczki soli 1/2 l mleka 200 g margaryny 50 ml oliwy 200 ml kwasnego mleka Zobacz więcej
Tradycyjne ciasto, które zam od dzieciństwa. Czas śliwkowych zbirów, mieszanie powideł i wypieki ciast przybliża mnie do tamtych chwil. Dziś tak jak u babci wtedy, pachnie śliwkami, cynamonem i Zobacz więcej
Danie dla wielbicieli pierogow i szpinaku.Bardzo smaczne pierogi na lato.Maz,ktory nie jest pierogowym fanem ,zjadl te szpinakowe z wielkim apetytem.Oczywiscie na jego talerzu nie zabraklo boczku i Zobacz więcej
: 350 g maki pszennej durum - semola di grano duro rimacinata De Cecco 200 ml cieplej wody szczypte soli Wysypujemy make na stolnice lub do jakiejs miski. Dodajemy szczypte soli i zaczynamy wyrabiac Zobacz więcej
Moja rodzina uwielbia serniki praktycznie raz na dwa tygodnie musi być.Robię na wiele sposobów. Moim zdaniem ten jest genialny,rewelacyjny,puszysty wilgotny a zarazem bardzo lekki. Myślę ze to zasługa Zobacz więcej
Jak pisałam Wam wcześniej mam gości ciasto powinno być do kawki,dobrze by było jakby było codzienne inne. A ze Patka najbardziej lubi serniki z myślą o niej przygotowałam sernik dla niej ze specjalną Zobacz więcej
wspolczesnej bo chcial nauczyc sie rzezbic... tak wiec zyczenie zacznie sie spelniac! A przepis na placek, przeze mnie nieco zmodyfikowany... na duza blache... Ciasto: 400 g maki 2 jajka sol 1/4 szk Zobacz więcej
Przepis dostalam od mamy kolegi. Jablecznik proste i smaczne ciacho. Skladniki na biszkopt 6 jajek 1 szklanka maki pszennej 1 szklanka cukru 1,5 lyzeczki proszku do pieczenia 1 budyn waniliowy lub Zobacz więcej
Wywodza sie z kuchni zydowskiej , ale podbily cala Polske.Mozna je kupic w prawie kazdej piekarni , jednak nie sa tak dobre jak te oryginalne lubelskie.W przepisie nie bylo doprawionej cebuli, jednak Zobacz więcej
: http://www.chefkoch.de/rezepte/114761048418449/Osterbrot.html. Polecam tez jako chlebek do swienconkowego koszyczka. W Bawarii tez jest swieconka, wiecie? Tyle, ze w pierwszy dzien swiat, na glownej Zobacz więcej
Jedynka
Jedynka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jedynka gotuje
Chrupiace bagietki

Chrupiace bagietki 53

0
grubasne, ale pyszne. Skladniki: * 1 kg. maki * 600ml wody * pol op. suchych drozdzy * lyzeczka cukru * 2 lyzeczki soli Wszystkie skladniki zagniatamy na dosc elastyczne ciasto, przykrywamy folia i Zobacz więcej
Jedynka
Jedynka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jedynka gotuje
Pierozki drozdzowe

Pierozki drozdzowe 179

1
Pyszne, delikatne pierozki, ktore bardzoszybko sie robi. Sa pyszne zarowno gorace, jak i zimne spakowane na drugie sniadanie nastepnego dnia. Musicie je zrobic! Skladniki na ok 40szt ciasto: * 500g Zobacz więcej
! Torcik "maruda" Ciasto ucierane .2 jajka .2 szklanki maki pszennej .1/2 szklanki cukru .1/3 szklanki oleju roslinnego .1/3 szklanki likieru kokosowego "malibu" .1 lyzka Zobacz więcej
jednak, ze mimo takich niescislych danych buleczki wychodza przepyszne :) Na 12 bulek 1/5 kg maki 5 plaskich lyzek masla lub margaryny (ok. 50 g) 4 czubate lyzki cukru (ok. 50 g) 1 niepelna szklanka Zobacz więcej
min: 30 minut wczesniej musza byc w tej samej temperaturze. 500 g maki 50 g drozdzy 2 jajka i 1 zoltko 100 g cukru 1/2 szklanki mleka 100 g masla i kwasna smietana - ilosc zalezy od stopnia Zobacz więcej
Knedle ze sliwkami wpisane sa w tradycje polskiej kuchni.Potrawa ta jest rowniez bardzo popularna w Niemczech (skad zreszta pochodzi) oraz Austrii.Nie znam nikogo kto ich by nie lubil.Bo wlasnie te ze Zobacz więcej
, 75g cukru i 100g maki Jajka utrzec z cukrem, wymieszac z grysikiem (kasza manna;), a nastepnie z twarogiem. Morele wypestkowac i powtykac w ciasto, posypac migdalami, na wierzch pokruszyc kruszonke. Zobacz więcej
1 aromat waniliowy Dr Oetkera 5 łyżek cukru palmowego lub1 1/3 szklana cukru 1/szkl cukru 100 mleka na kruchy spód 1/2 kostki masła 1 1/2 szkl maki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szkl cukru 1 Zobacz więcej