ciasto proszkowe z olejem

laleczka20
laleczka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozowakuchnia
Naleśniki orzechowe

Naleśniki orzechowe 219

1
{{headerMessage}}
do naleśników , jeśli macie). Nalewamy ciasto łyżką najlepiej wazową ( Ciasto rozprowadzamy po całej patelni , lekko ja przechylając ). Przekładamy naleśniki na talerz .Dzięki proszkowi do pieczenia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dodaje wszystko na wyczucie tak, aby uzyskać pożądaną konsystencję. POTRZEBNE SKŁADNIKI: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki żytniej pełnoziarnistej 3/4 szklanki mleka łyżeczka proszku do Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Piernik marchewkowy

Piernik marchewkowy 969

2
{{headerMessage}}
się na święta i pieką w ostatniej chwili, a nie chcą korzystać z proszkowych gotowców. Dla tych, którzy lubią wilgotne i aromatyczne ciasta :)PIERNIK MARCHEWKOWY400g marchwi,4 jajka,1,5 szklanki Zobacz więcej
ciachola
ciachola Obserwuj blogaObserwujesz bloga
atelierwypiekow
Kochanie czas na śniadanie!

Kochanie czas na śniadanie! 200

0
{{headerMessage}}
Najprostsze i najłatwiejsze racuchy z nutą cynamonu. Mąkę cynamonową można przygotować o wiele wcześniej i przechowywać przez sześć miesięcy w słoiku. Przed smażeniem należy dodać mleko, jajko oraz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, o który teraz coraz ciężej. Te w sklepach nie przypominają tamtego prawdziwego boczku w smaku. Słyszeliście o aromaciedymu wędzarniczego w proszku??? Temu cudownego proszkowi zawdzięczamy smak , a Zobacz więcej
kasiac
kasiac Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Posadzone i zjedzone
Zebra na maśle

Zebra na maśle 102

0
{{headerMessage}}
Zebra to ciasto popularne w czasach mojego dzieciństwa. Pamiętam, że nigdy za nim nie przepadałam. Przypomniałam sobie o nim niedawno, gdy znalazłam przepis w jednej z moich książek kucharskich. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Święta i babka świetnie ze sobą współgrają. Może być nawet taka najprostsza, szybka i nieskomplikowana baba pełna słodyczy i waniliowego zapachu... BABKA PROSZKOWA NAJZWYKLEJSZA (przepis z książki Zobacz więcej
vesenka
vesenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fabryka Przepisów
Chleb pszenno-żytni

Chleb pszenno-żytni 70

0
{{headerMessage}}
suszone drożdże. Mieszamy. Wlewamy wodę (ciepła, tak ok. 50-60 stopni) . Wyrabiamy gładkie ciasto (wyrabiam ręcznie i zajmuje mi to ok 10 minut) Ciasto wkładamy do wysmarowanej olejem i oprószonej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
trzcinowego szczypta soli kilka kropel aromatu waniliowego 1 łyżka oleju 130g mąki pszennej (może być pełnoziarnista) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na ciasto oprócz mąki, proszku do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przekładamy do formy o średnicy 22cm. Dół formy wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy olejem. Całość pieczemy ok. 45-50 minut w temperaturze 180 stopni. Dzięki płatkom owsianym nawet po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam ciasto drożdżowe, choć muszę przyznać, żenie czuję się wirtuozem wdziedzinie jego wypiekania. Tradycja cukiernicza wmoim rodzinnym domu optowała zdecydowanie wstronę ciasta proszkowego. Zobacz więcej
deserektv
deserektv Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Deserek.TV - Telewizja Deserowa
Fale Dunaju

Fale Dunaju 631

0
{{headerMessage}}
Fale Dunaju Dziś kolejny przepis z rodzimej kolekcji przepisów rodzinnych. Większość z Was zna to ciasto i pewnie pod różnymi nazwami, choć najbardziej popularna nazwa tego proszkowego ciasta to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nazwą ‚Gofry belgijskie’.Nadał im taką nazwę, ponieważwielu Amerykanów nie mogło poprawnie zidentyfikować Brukseli jako stolicy Belgii. Te gofry były podawane zbitą śmietanąi truskawkami, a Zobacz więcej
okurrrka
okurrrka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
O kurrrka!
Omlet śniadaniowy

Omlet śniadaniowy 255

1
{{headerMessage}}
pieczenia olej do smażenia Dodatki: żółty ser (4-5 plastrów) szynka gotowana (4 plastry) 1/2 cebuli 1/4 główki sałaty pomidor 3 rzodkiewki szczypiorek/pietruszka chilli Białka ubijamy ze szczyptą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nam około 50 minut). Jest pełno przepisów i na mini i duże, i na wiedeńskie pączki ale tych ani widu ani słychu. Co najciekawsze - dzięki proszkowi do pieczenia nie trzeba czekać na wyrośnięcie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Pyszna jest na ciepło jak i na drugi dzień. SKŁADNIKI: 3 jabłka 2 jajka 1/2 szklanki rodzynek 3/4szklanki mleka 1/3 szklanki oleju 1 i 1/3 szklanki mąki 3/4szklanki cukru 1 op. cukru waniliowego 1/2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nic na to nie poradzę, że bardzo smakuje mi większość produktów skierowanych do dzieci – wszelkiej maści dania i desery w słoiczkach mogę jeść non-stop. Mieszanki owoców, z dodatkiem zbóż lub bez tego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dzieciństwa i takie tam...dla mnie sreberko to pomysł z dupy wzięty i tyle. Pomijając fakt wnerwiającego sreberka, przejdę do opakowania. Jest żółte, w ciepłych barwach, przyciąga oko, a na nim Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepraszam za brak skromności i to już na wstępie, ale... dzisiejsze śniadanie było cudowne! Aż trudno opisać słowami, to trzeba po prostu spróbować! :) O czym mowa? O BROWNIE z cukinią. Całkowicie Zobacz więcej