ciasto równo ważone

PrzepisyBasi
PrzepisyBasi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepisy Basi
Kluski śląskie

Kluski śląskie 33

7
jajko, sól i zagniatamy ciasto. Posypujemy blat mąką pszenną i robimy wałeczki, które nożem kroimy na równe części. Następnie kulamy kluski i wykańczamy je dziurką. Układamy je na posypanym mąką Zobacz więcej
W końcu wzięłam od Mamy przepis na tytułowe ciasto. Mama znalazła je w internecie, ale nie pamiętała gdzie, więc poszukałam i znalazłam. Oryginał znajduje się w serwisie eDziecko. Ja troszkę go Zobacz więcej
(babeczki i babeczki...). Przepis własny, który dodaję do akcji Owocowe ciasta zimowe ze względu na zawartość ananasów i cytryny w babeczkach :) Ciasto: 200 g masła 1 i 1/2 szklanki mąki (najlepsza Zobacz więcej
Skórka pomarańczowa w syropie -idealny dodatek do ciast i różnych deserów.Dzięki smażeniu w cukrze jest niezwykle aromatyczna. Łatwa w przygotowaniu, a w dodatku można ją spokojnie przechowywać do 2-3 Zobacz więcej
To było ciasto z rabarbarem ostatniej szansy na ten weekend, ponieważ to ostatnia porcja rabarbaru jaka mi została. I wyszło bardzo dobre :) Składniki: - migdały mielone 60 g - wiórki kokosowe mielone Zobacz więcej
Z uwagi na fakt, że po ostatnim cieście z mlekiem kokosowym zostało mi go jeszcze dość sporo - postanowiłam je szybko wykorzystać! Składniki na ciasto : - mielone wiórki kokosowe 30 g - mielone siemię Zobacz więcej
Gofry z żeliwnej gofrownicy - jeszcze można takie kupić Gofry pieczone na wsi na płycie kaflowej i jak to na wsi nikt nie bawi się w mierzenie i ważenie, więc przepis „na oko”, ale zawsze wychodzi. Zobacz więcej
Tym razem wpadłam na pomysł połączenia lekkich biszkoptów z delikatnym kremem i wyszło to całkiem nieźle :) Piekąc je nie przypuszczałam, że wyjdą mi tak lekkie. Z ciekawości sprawdziłam, ile waży Zobacz więcej
Mój pierwszy w życiu mazurek :). Oj, wyszedł baaardzo udany :), ale koniecznie użyjcie do niego pokruszonych bezików - bez nich to nie będzie ten sam smak...! :) Zapraszam na moją słodko - słoną Zobacz więcej
, 75g cukru, szczyptę soli, jajko do smarowania ciasta. Nadzienie: 400g sera białego tłustego, 60g gęstej śmietany, 1 jajko, 100g cukru. do części sera dodałam odrobinę soku z czarnego bzu. Zobacz więcej
Pannakota
Pannakota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PANNAKOTA
TORT KROWA

TORT KROWA 565

0
mikserem masło, na gładką puszystą masę po czym dodajemy cukier a następnie białka po jednym, ucieramy cały czas. Do masy maślanej dodajemy na zmianę mleko i składniki suche. Powstanie jednolita masa Zobacz więcej
ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia aż podwoi objętość. Ciasto ważymy i dzielimy na 10 równychczęści. Z każdej części wyrabiamy zgrabną okrągłą bułeczkę. Kładziemy je na formie, na której będziemy je Zobacz więcej
W moje ręce dostał się rabarbar, który bardzo lubię - wręcz przeciwnie do mojego męża. Długo szukałam przepisu, który mógłby mu smakować. I tak oto powstało to ciasto. Smakuje nawet zagorzałym Zobacz więcej
nogami. Następnie przekładamy na niego masę kokosową i równo rozsmarowujemy, na wierzch wysypujemy pozostałe prażone wiórki i ponownie odstawiamy do stężenia na około 1h. Całość ciasta waży około Zobacz więcej
Evenka
Evenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Arabeska dodatkowa
Kluski śląskie

Kluski śląskie 106

0
lub zmielić. "Uklepać" w misce, żeby utworzyły równą płaszczyznę. Następnie ciasto podzielić na 4 równe części. Wyjąć jedną ćwiartkę, w powstałe zagłębienie wsypać mąkę ziemniaczaną na równo z Zobacz więcej
Jeżeli jeszcze nigdy nie próbowaliście tortu bezowego, to powiem Wam, że jest to ciasto, które dosłownie rozpływa się w ustach :-) Jest przepyszne i choć zdecydowanie słodkie, to szybko znika z Zobacz więcej
Wielkie Chocolate Chip Cookie, z czekoladowym nadzieniem, czekoladkami Kinder i truskawkami. :) Bardzo proste i efektowne. Prawdziwy raj dla łasuchów. :) Składniki: I. Ciasto: 170 g (3/4 szklanki) Zobacz więcej
Witam serdecznie Chciałabym się podzielić przepisem na ciasto red velvet, które jest pyszne i bardzo efektownie wygląda, idealnie nadaje się do podania na różnego rodzaju uroczystościach rodzinnych. Zobacz więcej
na malutkim ogniu pod przykryciem aż zaczęła się rozpadać - zmiksowałam i ostudziłam - przyznam, że samej dyni wcześniej nie ważyłam, zważyłam dopiero gotowy mus. Ja użyłam świeżej dyni bo taką Zobacz więcej