ciasto równo ważone

PrzepisyBasi
PrzepisyBasi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepisy Basi
Kluski śląskie

Kluski śląskie 35

7
{{headerMessage}}
jajko, sól i zagniatamy ciasto. Posypujemy blat mąką pszenną i robimy wałeczki, które nożem kroimy na równe części. Następnie kulamy kluski i wykańczamy je dziurką. Układamy je na posypanym mąką Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W końcu wzięłam od Mamy przepis na tytułowe ciasto. Mama znalazła je w internecie, ale nie pamiętała gdzie, więc poszukałam i znalazłam. Oryginał znajduje się w serwisie eDziecko. Ja troszkę go Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(babeczki i babeczki...). Przepis własny, który dodaję do akcji Owocowe ciasta zimowe ze względu na zawartość ananasów i cytryny w babeczkach :) Ciasto: 200 g masła 1 i 1/2 szklanki mąki (najlepsza Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Skórka pomarańczowa w syropie -idealny dodatek do ciast i różnych deserów.Dzięki smażeniu w cukrze jest niezwykle aromatyczna. Łatwa w przygotowaniu, a w dodatku można ją spokojnie przechowywać do 2-3 Zobacz więcej
NieNudnaDieta
NieNudnaDieta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nie Nudna Dieta
Placek z rabarbarem

Placek z rabarbarem 57

0
{{headerMessage}}
To było ciasto z rabarbarem ostatniej szansy na ten weekend, ponieważ to ostatnia porcja rabarbaru jaka mi została. I wyszło bardzo dobre :) Składniki: - migdały mielone 60 g - wiórki kokosowe mielone Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Z uwagi na fakt, że po ostatnim cieście z mlekiem kokosowym zostało mi go jeszcze dość sporo - postanowiłam je szybko wykorzystać! Składniki na ciasto : - mielone wiórki kokosowe 30 g - mielone siemię Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gofry z żeliwnej gofrownicy - jeszcze można takie kupić Gofry pieczone na wsi na płycie kaflowej i jak to na wsi nikt nie bawi się w mierzenie i ważenie, więc przepis „na oko”, ale zawsze wychodzi. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tym razem wpadłam na pomysł połączenia lekkich biszkoptów z delikatnym kremem i wyszło to całkiem nieźle :) Piekąc je nie przypuszczałam, że wyjdą mi tak lekkie. Z ciekawości sprawdziłam, ile waży Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mój pierwszy w życiu mazurek :). Oj, wyszedł baaardzo udany :), ale koniecznie użyjcie do niego pokruszonych bezików - bez nich to nie będzie ten sam smak...! :) Zapraszam na moją słodko - słoną Zobacz więcej
dana
dana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Leśny Zakątek
Bułeczki w trzech odsłonach

Bułeczki w trzech odsłonach 41

0
{{headerMessage}}
, 75g cukru, szczyptę soli, jajko do smarowania ciasta. Nadzienie: 400g sera białego tłustego, 60g gęstej śmietany, 1 jajko, 100g cukru. do części sera dodałam odrobinę soku z czarnego bzu. Zobacz więcej
Pannakota
Pannakota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PANNAKOTA
TORT KROWA

TORT KROWA 600

0
{{headerMessage}}
mikserem masło, na gładką puszystą masę po czym dodajemy cukier a następnie białka po jednym, ucieramy cały czas. Do masy maślanej dodajemy na zmianę mleko i składniki suche. Powstanie jednolita masa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia aż podwoi objętość. Ciasto ważymy i dzielimy na 10 równychczęści. Z każdej części wyrabiamy zgrabną okrągłą bułeczkę. Kładziemy je na formie, na której będziemy je Zobacz więcej
Anicjusz
Anicjusz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z mojej kuchni
Ciasto budyniowe z rabarbarem

Ciasto budyniowe z rabarbarem 203

0
{{headerMessage}}
W moje ręce dostał się rabarbar, który bardzo lubię - wręcz przeciwnie do mojego męża. Długo szukałam przepisu, który mógłby mu smakować. I tak oto powstało to ciasto. Smakuje nawet zagorzałym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nogami. Następnie przekładamy na niego masę kokosową i równo rozsmarowujemy, na wierzch wysypujemy pozostałe prażone wiórki i ponownie odstawiamy do stężenia na około 1h. Całość ciasta waży około Zobacz więcej
Evenka
Evenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Arabeska dodatkowa
Kluski śląskie

Kluski śląskie 106

0
{{headerMessage}}
lub zmielić. "Uklepać" w misce, żeby utworzyły równą płaszczyznę. Następnie ciasto podzielić na 4 równe części. Wyjąć jedną ćwiartkę, w powstałe zagłębienie wsypać mąkę ziemniaczaną na równo z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witam serdecznie Chciałabym się podzielić przepisem na ciasto red velvet, które jest pyszne i bardzo efektownie wygląda, idealnie nadaje się do podania na różnego rodzaju uroczystościach rodzinnych. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, wypróbuj mój przepis. Przy okazji mojego pieczenia testowałam przepiękną, solidną (waży prawie 1 kg!), metalową formę Bavaria ze sklepu Bake Shop.plProducent zapewnia, że została ona wykonana z Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Babka dyniowa z nutą pomarańczy

Babka dyniowa z nutą pomarańczy 159

0
{{headerMessage}}
na malutkim ogniu pod przykryciem aż zaczęła się rozpadać - zmiksowałam i ostudziłam - przyznam, że samej dyni wcześniej nie ważyłam, zważyłam dopiero gotowy mus. Ja użyłam świeżej dyni bo taką Zobacz więcej