ciasto równoważone

anpapi12 września 2012 09:06 uwielbiam ciasta z porzeczkami! są takie kwaskowe, a cukier puder na wierzchu to równoważy, więc na słodkość są idealne! a jeszcze taka migdałowa kruszonka, pycha<3 Zobacz więcej
daydreamer
daydreamer Obserwuj blogaObserwujesz bloga
daydreamer's kitchen
3.

3. 66

1
mazurek ombre w kratkę malinowo-brzoskwiniową kruche ciasto i dżem brzoskwiniowy plus dżem malinowy, a raczej mrożone maliny przesmażone z cukrem kwaśne maliny równoważą słodkie brzoskwinie i słodkie Zobacz więcej
Idealne śniadanie na leniwe letnie poranki. Borówki możemy użyć zarówno w cieście jak i na wierzchu racuszków polewając je jogurtem wymieszanym z ksylitolem równoważąc w ten sposób kwaskowatość Zobacz więcej
Są takie ciasta. że po jednym ich kawałku nie możemy już patrzeć na słodkie. Mimo, że popiliśmy je gorzką herbatą lub kawą nadal czujemy nadmiar cukru. Tarta cytrynowa jest tego przeciwieństwem. Zobacz więcej
Czasami mam ochotę na coś malutkiego, takiego na jeden kęs … Tym razem wypróbowałam przepis na klasyczne magdalenki, pochodzący w oryginale chyba od Rachel Khoo. Ciasto na nie jest idealnie delikatne, Zobacz więcej
"Według mnie najlepsze ciasto na muffinki, jest wtedy kiedy robimy je z dodatkiem oleju, nie masła. Dzięki temu są lekkie, puszyste i nie zbite. Co więcej długo zachowują świeżość. Do muffinek dodałam Zobacz więcej
"Według mnie najlepsze ciasto na muffinki, jest wtedy kiedy robimy je z dodatkiem oleju, nie masła. Dzięki temu są lekkie, puszyste i nie zbite. Co więcej długo zachowują świeżość. Do muffinek dodałam Zobacz więcej
Jeżeli zastanawiacie się czy połączenie marchewki z rabarbarem to dobry pomysł, to z czystym sumieniem mówię Wam, że tak! Ciasto jest delikatne i puszyste, słodkie lecz słodycz równoważy kwaskowaty Zobacz więcej
W sklepach już szparagi, młode ziemniaki i rabarbar! To był mój pierwszy pęczek w tym roku. „Poszedł” na kompot (ach, te przedszkolne wspomnienia!) i ciasto (naturalnie!). Rabarbar świetnie sprawdza Zobacz więcej
"Ciasto pieczone specjalnie dla naszego taty na imprezę firmową. Jest to typowe ciasto do niedzielnej kawy - z chrupiącymi orzechami laskowymi, puszystym biszkoptem i delikatnym kremem maślanym z Zobacz więcej
To ciasto czekoladowe nie jest mokrym, miękkim brownie. To raczej klasyczny, francuski, czekoladowy placek – dzięki zmniejszonej ilości cukru dosyć wytrawny. Najlepiej mi smakuje polanycrème anglaise, Zobacz więcej
w prostocie siła. Mus truskawkowy z połączeniu z mascarpone smakuje wyśmienicie, jest lekki i mocno owocowy, dzięki czemu idealnie równoważy konsystencję ciasta. Nie ma przecież nic lepszego niż Zobacz więcej
surowystan
surowystan Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Surowy Stan
Trójnik RAW

Trójnik RAW 122

2
Trójnik powstał z (prawie) połączenia sernika (z nerkowców) w 3 warstwy. Ciasto rozpływa się w ustach. Lekko kwaskowata warstwa malinowa równoważy słodycz warstwy czekoladowej i jagodowej. Cudo ;) Zobacz więcej
lucyna
lucyna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pyszna piecze...
Ciasto "balowe"

Ciasto "balowe" 886

0
Ciasto smakuje wyśmienicie, zwłaszcza drugiego dnia. Słone krakersy równoważą słodycz karmelu. Polecam nie tylko bale ;-) Składniki: MASA: 2 szklanki mleka szklanki cukru 3/4 kostki masła 3-4 żółtka Zobacz więcej
Muffinki z mąką gryczaną i malinami. Pyszne, wilgotne i puszyste ciasto, białe, mimo dodania mąki gryczanej (sama mąka była jasna). Na pewno, dzięki niej, zdrowsza wersja muffinek. Maliny doskonale Zobacz więcej
Dzień dobry! Czy nachodzi Was czasem ochota na coś słodkiego, ale niekoniecznie ciasto czy czekoladkę? To danie na pewno spełni Waszą zachciankę! Przepis poznałam na warsztatach Akademii Smaku Siemens Zobacz więcej
żółtka (białka zostawiamy w osobnej misce) i ubijamy. Dodajemy czekoladę i mieszamy. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy stopniowo do masy czekoladowe. Mieszamy delikatnie do połączenia. Przekładamy Zobacz więcej
Kalina
Kalina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wypieki i Rumieńce
Pani Walewska

Pani Walewska 707

0
Chcecie zrobić wrażenie na gościach? Pani Walewska to idealny sposób by zachwycić każdego. Ciasto słodkie ale równoważy je kwaskowy dżem porzeczkowy. Dodatkowo orzechy włoskie (lub migdały) dodają Zobacz więcej
Poweekendowo... Weekend minął tradycyjnie "za szybko". Spędzony z Rodzicami, za którymi mocno się stęskniłam. Dwa dni, to stanowczo za mało, by nacieszyć się ich towarzystwem... Przy okazji spotkania, Zobacz więcej
Babka śmietanowa z borówką amerykańską Wilgotne ciasto ucierane z naprawdę wyczuwalną nutką śmietany.Borówki idealnie równoważą słodycz ciasta.Ja użyłam zamrożonych borówek,mogą być również inne Zobacz więcej