ciasto równoważone

{{headerMessage}}
anpapi12 września 2012 09:06 uwielbiam ciasta z porzeczkami! są takie kwaskowe, a cukier puder na wierzchu to równoważy, więc na słodkość są idealne! a jeszcze taka migdałowa kruszonka, pycha<3 Zobacz więcej
daydreamer
daydreamer Obserwuj blogaObserwujesz bloga
daydreamer's kitchen
3.

3. 112

1
{{headerMessage}}
mazurek ombre w kratkę malinowo-brzoskwiniową kruche ciasto i dżem brzoskwiniowy plus dżem malinowy, a raczej mrożone maliny przesmażone z cukrem kwaśne maliny równoważą słodkie brzoskwinie i słodkie Zobacz więcej
MilionSmakow
MilionSmakow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Milion Smaków
Racuchy z borówkami

Racuchy z borówkami 147

0
{{headerMessage}}
Idealne śniadanie na leniwe letnie poranki. Borówki możemy użyć zarówno w cieście jak i na wierzchu racuszków polewając je jogurtem wymieszanym z ksylitolem równoważąc w ten sposób kwaskowatość Zobacz więcej
ale-pycha
ale-pycha Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mmm... ale pycha!
Tarta cytrynowa z bezą

Tarta cytrynowa z bezą 155

1
{{headerMessage}}
Są takie ciasta. że po jednym ich kawałku nie możemy już patrzeć na słodkie. Mimo, że popiliśmy je gorzką herbatą lub kawą nadal czujemy nadmiar cukru. Tarta cytrynowa jest tego przeciwieństwem. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czasami mam ochotę na coś malutkiego, takiego na jeden kęs … Tym razem wypróbowałam przepis na klasyczne magdalenki, pochodzący w oryginale chyba od Rachel Khoo. Ciasto na nie jest idealnie delikatne, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Według mnie najlepsze ciasto na muffinki, jest wtedy kiedy robimy je z dodatkiem oleju, nie masła. Dzięki temu są lekkie, puszyste i nie zbite. Co więcej długo zachowują świeżość. Do muffinek dodałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Według mnie najlepsze ciasto na muffinki, jest wtedy kiedy robimy je z dodatkiem oleju, nie masła. Dzięki temu są lekkie, puszyste i nie zbite. Co więcej długo zachowują świeżość. Do muffinek dodałam Zobacz więcej
NaMiotle
NaMiotle Obserwuj blogaObserwujesz bloga
NaMiotle
Ciasto marchewkowe z rabarbarem

Ciasto marchewkowe z rabarbarem 198

2
{{headerMessage}}
Jeżeli zastanawiacie się czy połączenie marchewki z rabarbarem to dobry pomysł, to z czystym sumieniem mówię Wam, że tak! Ciasto jest delikatne i puszyste, słodkie lecz słodycz równoważy kwaskowaty Zobacz więcej
agata
agata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Agaty
Ciasto z rabarbarem i kruszonką

Ciasto z rabarbarem i kruszonką 111

0
{{headerMessage}}
W sklepach już szparagi, młode ziemniaki i rabarbar! To był mój pierwszy pęczek w tym roku. „Poszedł” na kompot (ach, te przedszkolne wspomnienia!) i ciasto (naturalnie!). Rabarbar świetnie sprawdza Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Ciasto pieczone specjalnie dla naszego taty na imprezę firmową. Jest to typowe ciasto do niedzielnej kawy - z chrupiącymi orzechami laskowymi, puszystym biszkoptem i delikatnym kremem maślanym z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To ciasto czekoladowe nie jest mokrym, miękkim brownie. To raczej klasyczny, francuski, czekoladowy placek – dzięki zmniejszonej ilości cukru dosyć wytrawny. Najlepiej mi smakuje polanycrème anglaise, Zobacz więcej
Słodki Warsztat
Słodki Warsztat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodki Warsztat
Babeczki Truskawkowe

Babeczki Truskawkowe 457

1
{{headerMessage}}
Urocze, delikatnie truskawkowe babeczki, ze słodkim truskawkowym kremem i intensywnie czekoladowym spodem. Czyż nie prezentują się pięknie? Wprost stworzone na przywitanie wiosny :) Babeczki są Zobacz więcej
surowystan
surowystan Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Surowy Stan
Trójnik RAW

Trójnik RAW 131

2
{{headerMessage}}
Trójnik powstał z (prawie) połączenia sernika (z nerkowców) w 3 warstwy. Ciasto rozpływa się w ustach. Lekko kwaskowata warstwa malinowa równoważy słodycz warstwy czekoladowej i jagodowej. Cudo ;) Zobacz więcej
lucyna
lucyna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pyszna piecze...
Ciasto "balowe"

Ciasto "balowe" 1026

1
{{headerMessage}}
Ciasto smakuje wyśmienicie, zwłaszcza drugiego dnia. Słone krakersy równoważą słodycz karmelu. Polecam nie tylko bale ;-) Składniki: MASA: 2 szklanki mleka szklanki cukru 3/4 kostki masła 3-4 żółtka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Muffinki z mąką gryczaną i malinami. Pyszne, wilgotne i puszyste ciasto, białe, mimo dodania mąki gryczanej (sama mąka była jasna). Na pewno, dzięki niej, zdrowsza wersja muffinek. Maliny doskonale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzień dobry! Czy nachodzi Was czasem ochota na coś słodkiego, ale niekoniecznie ciasto czy czekoladkę? To danie na pewno spełni Waszą zachciankę! Przepis poznałam na warsztatach Akademii Smaku Siemens Zobacz więcej
{{headerMessage}}
żółtka (białka zostawiamy w osobnej misce) i ubijamy. Dodajemy czekoladę i mieszamy. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy stopniowo do masy czekoladowe. Mieszamy delikatnie do połączenia. Przekładamy Zobacz więcej
Kalina
Kalina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wypieki i Rumieńce
Pani Walewska

Pani Walewska 824

1
{{headerMessage}}
Chcecie zrobić wrażenie na gościach? Pani Walewska to idealny sposób by zachwycić każdego. Ciasto słodkie ale równoważy je kwaskowy dżem porzeczkowy. Dodatkowo orzechy włoskie (lub migdały) dodają Zobacz więcej
milka1204
milka1204 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pszczółkowe gotowanie
Poweekendowo...

Poweekendowo... 43

0
{{headerMessage}}
Poweekendowo... Weekend minął tradycyjnie "za szybko". Spędzony z Rodzicami, za którymi mocno się stęskniłam. Dwa dni, to stanowczo za mało, by nacieszyć się ich towarzystwem... Przy okazji spotkania, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Babka śmietanowa z borówką amerykańską Wilgotne ciasto ucierane z naprawdę wyczuwalną nutką śmietany.Borówki idealnie równoważą słodycz ciasta.Ja użyłam zamrożonych borówek,mogą być również inne Zobacz więcej