ciasto salceson w butelce

Banalnie proste kakaowe ciasto bez pieczenia. Kiedyś ponoć bardzo popularne a teraz troszkę zapomniane. Warto spróbować. 200 g herbatników 250 g margaryny 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 80 g Zobacz więcej
odciąć "szyjkę", wąską część butelki. Pozostałą część lekko natłuścić masłem. Przygotowaną masę wlać do butelki i odstawić do lodówki aby masa stężała. Po wyjęciu z lodówki, przeciąć butelkę i Zobacz więcej
chowu. Z tego samego mleka pani Elżbieta przygotowała też fantastyczny twarożek, który na tę okazję podała ze szczypiorkiem z przydomowego ogródka oraz smażone serki z kminkiem. Już taka kombinacja Zobacz więcej
Pallado było zupełnie niezłe, a czerwony Orient chyba nawet lepszy niż przed rokiem, więc poleciłem zapakować mi dwie skrzynki na wynos. Degustacji towarzyszył suto zastawiony stół biesiadny. Były Zobacz więcej
zachęcają do spróbowania swoich produktów śpiewając ludowe piosenki:) Na Targach można było przede wszystkim spróbować tradycyjnych wyrobów z różnych części Polski - wędlin, miodów, serów, Zobacz więcej
ziemniaczaną), zewelwaï (tarte à l'oignon), bibeleskäs (pieczone ziemniaki podawane z białym serem z dodatkiem siekanych szalotek, czosnku iziół), presskopf (salceson z głowizny wieprzowej), sueri Zobacz więcej
wyrafinowanego śniadania. Jakież więc było moje zaskoczenie, gdy na wiekowym kredensie ustawionym pod ścianą sali jadalnej odkryłem całą paletę niemieckich wurstów, serów i przekąsek. Było tego Zobacz więcej
Babeczki Myszka Minnie i Mickey Tort z malinami Tartaletki Bounty Muffinki z cukrem cynamonowym Pavlova z truskawkami i miętą Ciasto kruche z kremem, rabarbarem i truskawkami Biszkopt z musem Zobacz więcej
dobrze pracować- opowiada mójprzewodnik po Walonii- u nas to co innego...My celebrujemy posiłki.“I rzeczywiście. Zajadam się belgijskimi waflami, grubymi,chrupiącymi frytkami, próbuję ciasta z ryżem Zobacz więcej