ciasto w kształcie marchewki

- mąka kukurydziana - powidła śliwkowe - seler - marchewka Wykonanie: Ziemniaki gotujemy, odsączamy i studzimy. Dodajemy trochę mąki ziemniaczanej i otrębów, i ugniatamy aby uzyskać zwarte ciasto. Zobacz więcej
marchewki ok 20 dag cukier puder 2 łyżeczki proszek do pieczenia Mąkę przesiewamy na stolnicę dodajemy proszek do pieczenia i odrobinę soli. Następnie dodajemy pokrojona margarynę i cukier . Zobacz więcej
Jeszcze 3 tygodnie i Walentynki. Jedni uwielbiają ten dzień, inni nienawidzą :) Ja zdecydowanie należę do pierwszego grona. Tym razem prezentuję jednak coś na słono, ale z lekkim akcentem Zobacz więcej
kasinteks
kasinteks Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z rozkoszą;)
Tarta warzywna

Tarta warzywna 2006

5
Składniki: 275 g mąki pszennej 100 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 jajka 150 g kwaśnej śmietany 300 g mrożonego groszku 200 g mrożonej marchewki 8 pomidorków pół pęczka szczypiorku sól, Zobacz więcej
. Do startych marchewek dodać resztę składników ( oprócz powideł ). Wszystko razem dobrze ugnieść. Ciasto podzielić na porcje. Każdą porcję rozwałkować, podzielić na 8 trójkątów. Na górę każdego Zobacz więcej
brązowego 1/3 szklanki oleju rzepakowego łyżeczka cynamonu szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Banana rozgnieść i zmiksować z cukrem, olejem i marchewką. W drugiej misce wymieszać mąkę Zobacz więcej
Składniki: ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki letniej wody 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli farsz: 2 udka z kurczaka 2 cebule 2 marchewki 1 pietruszka sól. pieprz, majeranek Sposób Zobacz więcej
Ciasto francuskie daje mnóstwo możliwości. Można nadziać je prawie wszystkim, a zamiast proponowanych trójkątów przygotować pierożki, tarteletki lubpaszteciki w kształcie rurek. 1 opakowanie ciasta Zobacz więcej
mieszamy z mąką. Papilotki wypełniamy ciastem i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 25-30 minut Ja dodatkowo udekorowałam muffinki rozpuszczoną czekoladą i marchewką wykrojoną w kształt serduszek. Zobacz więcej
wodą , dodajemy grzyby suszone, liść laurowy, ziele angielskie, cukier, około 1 łyżeczki soli i gotujemy na małym ogniu ok. 30 minut. Wlewamy sok z cytryny lub ocet winny, aby barszcz nie stracił Zobacz więcej
mąki. Doprawiamy sola i pieprzem. Na koniec dodajemy drobno posiekany świeży koperek. Wyrabiamy na jednolite ciasto , które lekko odchodzi od ręki. Przekładamy na podsypaną mąką stolnice i dzielimy Zobacz więcej
) 2 szkl. mąki 3 łyżki cukru pudru dżem Marchewkę ścieramy na drobnych lub średnich oczkach. Wyrabiamy ciasto (jak kruche) z mąki, posiekanego zimnego masła, startej marchewki i cukru pudru. Dzielimy Zobacz więcej
do wyrośnięcia na 40 minut. Rozciągnąć ciasto palcami na kształt prostokąta i przenieść na blachę wyłożoną pergaminem. Ponacinać ciasto w kwadraty, posmarować wodą i posypać sezamem. Odstawić Zobacz więcej
Kasiadc
Kasiadc Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Góralskie Jadło
Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem 352

0
Do ciasta na pierogi można dodać jajko. Chociaż ja osobiście nigdy nie dodaję i ciasto jest Super. SKŁADNIKI NA CIASTO: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka letniej wody Sól do smaku SKŁADNIKI NA Zobacz więcej
Evenka
Evenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Arabeska
Rogaliki marchewkowe

Rogaliki marchewkowe 955

2
pomarańczowy kolor :-) Składniki: - 200 g marchewki startej na drobnych oczkach - 250 g masła lub margaryny - 2 szklanki mąki - 2-3 łyżki cukru pudru - marmolada lub gęsty dżem Masło posiekać z mąką Zobacz więcej
minuty od momentu wypłynięcia). Ja do zupy preferuję kształt uszek, ale mogą być też w tradycyjnej formie. Bulion pieczarkowy: wywar z łopatki (pozostawiam część wywaru i rozcieńczam go wodą w Zobacz więcej
Jeżeli lubicie ciasta marchewkowe, to te ciasteczka na pewno przypadną Wam do gustu:) Są pyszne, z wierzchu chrupiące, w środku miękkie. Marchewkowe o delikatnym aromacie cynamonu i przełamane smakiem Zobacz więcej
, połowę z cynamonem).Formę z wgłębieniami w kształcie misiów posmarowac masłem. Nakładac ciasto do 3/4 wgłębień. Piec w 180 stopniach do suchego patyczka. Ostygnięte misie udekorowac rozpuszczoną w Zobacz więcej
Tak przygotowaną marchewką dekoruje się ciasta i mazurki wielkanocne, oraz desery i lody. W ten sam sposób można przygotowywać buraczki i dynię. Składniki: 50 kg ładnej, dojrzałej, równej wielkości Zobacz więcej