ciasto wyważone ze śliwkami

Świąteczne inspiracje W tym roku, niestety, nie uczestniczę w przygotowaniach do świąt. W przeciwieństwie do poprzednich lat, nie piekłam w grudniu stosu pierników, pasztecików i ciast, żeby wybrać te Zobacz więcej
Pyszne i ekspresowe w przygotowaniu ucierane ciasto ze śliwkami. Pięknie rośnie i nie opada po wyjęciu z piekarnika. Jest wilgotne i delikatne jednocześnie. Dobrze wyważone pod względem słodyczy. Zobacz więcej
i do świąt to go jeszcze ze dwa razy na pewno upiekę a na same święta to już obowiązkowo. Smaki w chlebku są wyważone i nie jest ani za słodki ani za bardzo cynamonowy ,no zastanawiam się właśnie czy Zobacz więcej
Był taki listopadowy moment,gdy znalazłam się w śliwkowym raju. Na kulinarnych warsztatach królową była śliwka z Kalifornii. Miękka, słodka, gotowa do kreatywnej dyspozycji. Szef kuchni Michał Kpera Zobacz więcej
nie tylko mnie, ale również zespół Luks Pomady! Wspólnie wybraliśmy trzy osoby do których powędrują nagrody: Pierwsze miejsce to pomysł anonimowego autora (ale mamy maila, więc jak się odezwie to go Zobacz więcej
Pogoda nas dzisiaj nie rozpieszcza. Trójmiasto wielokrotnie nawiedzały gwałtowne ulewy. Umiliłam nam ten szary, aczkolwiek ciepły dzień, szybką krajanką z owocami. Wybierzcie tak wiele rodzajów, jak Zobacz więcej
, ale póki co zapraszam na ciasto, które jest połączeniem właściwej dla cieplejszych miesięcy lekkości, ze smakami właściwymi dla obecnej pory roku. Z jednej strony mamy więc delikatną piankową Zobacz więcej
W zeszłym lub poprzednim roku moja Teściowa kupiła w miejscowej piekarni ciasto ze śliwkami. Oczywiście, jestem ciastożerna, uwielbiam słodkości, ale jakoś nie skakałam pod sufit na myśl o śliwkach na Zobacz więcej
Bardzo pyszna tarta rustykalna ze śliwkami, cynamonem i mielonym migdałami, którą musicie koniecznie zrobić w tym sezonie śliwkowym :) Tartę przygotowałam z mąki orkiszowej, dzięki czemu jest na pewno Zobacz więcej
Sezon na śliwki trwa więc jak przystało i ja prezentuję dziś słodki wypiek z tymi pysznymi owocami.Możecie mi wierzyć bądź nie;)może to nie zabrzmi zbyt skromnie;) ale to u mnie znajdziecie najlepszy Zobacz więcej
nich wciąż leży niedoczytana na półce. Właściwie, to nie bardzo lubi świętować. Co robicie? Ja robię sernik :-) Dziś chciałam wam pokazać, jaki sernik przygotowałam na urodziny mojego Pana – nie jest Zobacz więcej
Grahamki z siemieniem lnianym - Desery - Szczypta Słodyczy - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Szczypta Słodyczy Grahamki z siemieniem lnianym (29.08.2014)Ryż z jabłkami - po mojemu Zobacz więcej
Nie jestem wielką fanką śliwek. Owszem lubię, ale jakoś tak... Specjalnie mnie do nich nie ciągnie. Jesienne jabłka, gruszki, kasztany czy dynia - o, to jest to, co mnie kręci! One przychodzą mi do Zobacz więcej
i poszłam do kuchni. Już na etapie przygotowywania składników wprowadziłam zmiany w przepisie (bo w szafce fajne rzeczy znalazłam do tych ciasteczek), a w trakcie pracy zmieniłam go prawie Zobacz więcej
Galette to rodzaj płaskiej, cienkiej i niezwykle kruchej tarty, przygotowywanej bezpośrednio na blasze, bez użycia charakterystycznej formy. Słowo „galette” wywodzi się z języka francuskiego i oznacza Zobacz więcej
Dyniowo – korzenne latte (Pumpkin Spice Latte) – Mada w kuchni Mada w kuchni Ciasta wszelakie Babki i ciasta ucierane Czekoladowe Drożdżowe Kruche i półkruche Serniki Szarlotki Inne Fabryka tart Tarty Zobacz więcej
podgrzewając i cały czas mieszając. Odstawiamy do ostygnięcia, mieszając od czasu do czasu. Gdy przestygnie dorzucamy przyprawy, gorącą czekoladę, rozrobioną w połowie szklanki sodę, ciurkiem wlewamy Zobacz więcej
nie było żadnych niedociągnięć, ale, nie chcę się czepiać, trochę się ich nazbierało. Na szczęście jedzenie było bardzo smaczne, bruschetty chrupiące i z dużą ilością dodatków, a sałatka - z Zobacz więcej
siebie. Kiedy przyjaciółka delektowała się przepięknie zaprezentowanym, fantastycznym kozim serem z konfiturą z cebuli zapiekanym w cieście filo, podawanym z sałatką z gruszką i orzechami laskowymi Zobacz więcej
- nie zawierają sztucznych witamin i minerałów - brak w nich rafinowanego cukru, a słodycz jest idealnie wyważona - są w 100% naturalne - są przechowywane w warunkach zapewniających maksymalną Zobacz więcej