ciasto z brzoskwinią pod kruszonką

{{headerMessage}}
Brzoskwinie zawierają w sobie ok. 12% cukru jest to głównie sacharoza, dużo karotenu, witaminy z grupy B, potas, fosfor, magnez, żelazo. Polecane w walce z anemią i osteoporozą, co najważniejsze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciasto z brzoskwiniami i kruszonką Bardzo długo nie mogłam sobie przypomnieć, skąd wzięłam ten przepis. A przepis wart zapisania, bo ciasto jest pyszne, wilgotne, lekko owocowe i cynamonowo Zobacz więcej
aguzja
aguzja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zjem to!
Ciasto z brzoskwiniami i kruszonką

Ciasto z brzoskwiniami i kruszonką 115

0
{{headerMessage}}
Bardzo proste, domowe ciasto czekoladowe z dodatkiem brzoskwiń i kruszonki. Puszyste i delikatne, ale nie za suche. W sam raz na letnie popołudnie. Składniki: na tortownicę o śr. 30 cm ciasto 5 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Proste ciasto z brzoskwiniami, a na wierzchu z kruszonką. Brzoskwinie można oczywiście zastąpić dowolnymi owocami. Pyszne :-) Składniki: ok 1 kg dojrzałych brzoskwiń cukier do smaku na ciasto: 1 1/2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Domowe ciasto ucierane. Pyszne, delikatne i zdecydowanie moje ulubione w ten letni czas. Wpis przed-urlopowy ;) Miłego weekendu :* Składniki: 200 g masła szczypta soli 160 g cukru 4 duże jajka 200 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Palce lizac! :) Najlepsze zaraz po upieczeniu i wystygnieciu, jeszcze nieco cieple, choc i na drugi dzien smakuje wspaniale! Polecam! Bardzo maslane w smaku, a kruszonka naprawde wyjatkowo krucha. Na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciasto, które łatwo pomylić z drożdżówką – przynajmniej mój tata stwierdził, że „drożdżówka byłą pyszna” i tym razem wcale nie miałam mu tak bardzo za złe, że jak zwykle coś pokręcił. Ciasto z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki na zaczyn: mała kostka drożdży (42 g) pół szklanki mąki pszennej pół szklanki mleka 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią Ciasto: 100 g masła 1 jajko i 1 żółtko szczypta soli 3 szklanki mąki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Hej :)) Jakoś tak ciastowo, ciasteczkowo u mnie na razie ;) Przepis wypatrzyłam na blogu domowe-wypieki. Niestety truskawek już nie ma, ale jabłek i brzoskwiń jeszcze dostatek, więc pomieszałam, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Brzoskwinie w tym roku nam bardzo obrodziły, zrobiłam pyszne dżemy, brzoskwinie w syropie, były też różne desery i ciasta. Jak to na przykład, ucierany spód z dodatkiem kremówki jak w cieście z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie ma to jak domowe drożdżowe ciasto, tym razem z brzoskwiniami i słodką kruszonką. Mięciutkie, pachnące ciasto do kubka herbaty lub kawy w domowym zaciszu albo jako słodka przekąska na wakacyjnym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciasto drożdżowe z brzoskwiniami pod kruszonką Aby ciasto drożdżowe było takie idealne jak u babci potrzeba dużo cierpliwości.... Ciasto to, wymaga trochę czasu aby dobrze wyrosnąć, więc jeśli ktoś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiedy przeczytacie, że do ciasta dodałam brzoskwinie z puszki w samym środku sezonu na cudne, kolorowe i soczyste owoce, pomyślicie, że to jakiś żart. Tłumaczę (się) więc :) To żaden żart, to życie. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszne ciasto ztruskawkami ibrzoskwiniami. Tradycyjne ciasto kuchni polskiej. Znamy je ikochamy wszyscy. Jeśli chcemy, żebyciasto napewno się udało towszystkie składniki naciasto, myszą być ciepłe, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki na blaszkę o wymiarach 20 cm x 27 cm. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Lekko nagrzewamy piekarnik przed pieczeniem. Składniki na ciasto drożdżowe: 500 g mąki pszennej 150 ml mleka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki na blaszkę o wymiarach 20 cm x 27 cm. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Lekko nagrzewamy piekarnik przed pieczeniem. Składniki na ciasto drożdżowe: 500 g mąki pszennej 150 ml mleka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jakiś czas temu skusiłam się na ciasto z budyniem i owocami. Wybrałam przepis Doroty , ale zamiast truskawek użyłam brzoskwiń z puszki, bo upływał termin przydatności do spożycia. Myślę, że ciasto Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, ucierając po każdym dodaniu, dolać mleko -zmiksować Dodać przesiane składniki suche i wymieszać szpatułką, do połączenia się składników. Blachę o wymiarach 20 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Skład. 30 dag mąki orkiszowej 20 dag mąki pełnoziarnistej (u nas żytnia) 1/3 szklanki cukru trzcinowego1 szklanka mleka 2 dag świeżych drożdży 1 jajko 2 łyżki roztopionego masła szczypta soli 3-4 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Byłam przekonana, że to ciasto nie ma prawa mieć typowej konsystencji ciasta drożdżowego. Ciężka mąka orkiszowa, ser - to nie są typowe składniki ciasta drożdżowego.A jednak okazało się, że ciasto Zobacz więcej