ciasto z brzoskwiniami bez masła

szybkie ciasto z jagodami i brzoskwiniami bez użycia miksera SKŁADNIKI blaszka o wym 10x30 cm 1 jajko, szkl. kefiru, szkl. oleju, 1/3 szkl. cukru, olejek waniliowy, 1 1/3 szkl. mąki, 1 łyżeczka Zobacz więcej
Babeczki z brzoskwiniami i kruszonką, posypane cukrem pudrem, można też zrobić je bez kruszonki i cukru pudru, wtedy będą zwyczajne, tylko z owocami. Składniki: - 1/2 kostki margaryny, - 1/3 szklanki Zobacz więcej
cukier waniliowy dowolne owoce(u mnie truskawki,czereśnie,winogrona i brzoskwinie) Składniki na ciasto zagnieść,zwinąć w folię i schłodzić 1/2-1 h w lodówce Składniki na masę serową zmiksować(bez Zobacz więcej
tortownicy wykładamy biszkoptami. W 1 szklance wody i 1 szklance soku z brzoskwiń robimy galaretkę brzoskwiniową. Zostawiamy aż prawie stężeje. Zalewamy biszkopty i wstawiamy do lodówki, aż prawie Zobacz więcej
CIASTO MICHALINKA BEZ PIECZENIA Składniki: 370 g ciastek Petit – Beurre kakaowych 1 szklanka cukru 5 szklanek mleka 1 kostka masła (250g) 4 budynie śmietankowe lub waniliowe 1 puszka brzoskwiń Zobacz więcej
Bardzo lubię ten serniczek. Robi się szybko, bardzo mało opada. Ja zrobiłam z brzoskwiniami i nektarynkami świeżymi, bardzo dojrzałymi. Smakował rewelacyjnie i bardzo szybko zniknął. SKŁADNIKI CIASTO Zobacz więcej
Lekka tarta brzoskwiniowo-budyniowa Składniki na spód: 200 g ciasteczek 80 g stopionego masła/ margaryny Kasia Masa budyniowa: 2 budynie na 0.5l 600 ml soku 3 łyżki cukru 3 dojrzale brzoskwinie 250 ml Zobacz więcej
szarlotka z gruszką, autor: zufikz bloga Zufikowo Urodzinowy tort Bruna, autor: mycha_1018 z bloga W kuchni i w podróży z butelką mleczka w tle Razowe ciasto śliwkowe, autor whiness z bloga Relish it Zobacz więcej
dkg brzoskwiń - 10 dkg cukru brązowego - 10 dkg cukru pudru Sposób przygotowania: Mąkę wymieszać z proszkiem, cukrem i pokrojonym masłem najlepiej w misce. 2/3 ciasta wyłożyć do formy 24 cm i mocno Zobacz więcej
Sernik z brzoskwiniami i bezą Nie ma weekendu bez pysznego ciasta. Sernik smakuje bardzo wiosennie. Jest bardzo delikatny i przepyszny. Składniki ciasto : 1 szklanka mąki 2 żółtka 100g masła (zimnego) Zobacz więcej
Jak go pierwszy raz spróbowałam to wiedziałam, że już będzie u mnie często gościł :) Jest bardzo łatwy, bardzo szybki w przygotowaniu. Nie ma możliwości by się nie udał, ponieważ jest to torcik BEZ Zobacz więcej
polać masłem lub śmietaną i posypać cukrem. Moje truskawki były trochę kwaśne więc bez cukru się nie obyło. Składniki: 250 g sera białego szklanka mąki (lub trochę więcej) 1 jajko szczypta soli małe Zobacz więcej
- masa będzie "zważona" ale to ma tak być wsypać do masy przesianą mąkę z proszkiem i mikserem połączyć na gładkie ciasto ze 2 minuty tortownica 24 cm na dno wyłożyć papier do pieczenia a boki Zobacz więcej
Chyba każdy zna ciasto „brownie” i chyba każdemu smakuje ;-) ale czy zastanawialiście się co by się stało gdyby przefarbować brownie na blond? Muszę powiedzieć, że ciasto wyszło przepyszne i smakuje Zobacz więcej
Macie ochotę na pyszny sernik, który przygotowuje się w 20 minut? Jeśli tak to zapraszam na dzisiejszy przepis. Ciasto kokosowe: 200g wiórków kokosowych 100g masła 100g cukru pudru Połączyć składniki, Zobacz więcej
Przepis na to ciasto znalazłam kiedyś w internecie, jest bardzo smaczne i robi się je bez pieczenia. Składniki: 40 dkg herbatników olejek migdałowy 20 dkg masła 1 puszka słodzonego mleka Zobacz więcej
Ciasto owocowe o smaku migdałowych ciasteczek amaretto bez dodatku tłuszczu. To taki mały eksperyment w poszukiwaniu nowych smaków i połączeń składników. Ciasto bardzo smaczne, wilgotne, niezbyt Zobacz więcej
serową: 500-700 g sera 1 jajko 1 budyń śmietankowy/waniliowy bez cukru 1/3 szklanki cukru 1/2 kostki masła 1 puszka brzoskwiń Twaróg ucierać z jajkiem, budyniem, cukrem i masłem do otrzymania Zobacz więcej
Wytrawna tarta z bardzo intensywnym kozim serem, brzoskwiniami i rozmarynem to świetne, letnie połączenie smaków, jednak dla zdecydowanych miłośników serów :-) W przepisie podaję proporcje na Zobacz więcej
mleko, śmietanę, jajka cukier i ostudzone masło. Miksuję do uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec do ciasta wrzucam pokrojone na mniejsze kawałki nektarynki. Ciasto powinno mieć konsystencję Zobacz więcej