ciasto z gotową masą makową

Seromak bez spodu to ciasto, które zawładnęło nami w minione święta. Używając gotowej masy makowej czas przygotowania sernika z makiem skraca się znacząco. Pominięcie w przepisie pszennego spodu Zobacz więcej
Wiem, ze juz sezon swiateczny sie skonczyl, ale... zachcialo mi sie makowca ;) Makowiec upieklam w formie z kominkiem o srednicy 26 cm: Ciasto: 2 szklanki maki 80 g cukru 1 jajko i 2 zoltka 1/2 Zobacz więcej
Poppy seed cake, food photography, Christmas Makowiec na kruchym cieście z gotową masą makową "Makowiec w wersji dla zapracowany, zabieganych, początkujących w kuchni lub po prostu leniwych osób :D Zobacz więcej
Masa makowa zrobiona samodzielnie to jest cały sekret udanych makowców. Masa jest gęsta, pełna ulubionych bakalii, pozbawiona wody, która powoduje w cieście zakalca. Jeśli nie macie możliwości zmielić Zobacz więcej
Składniki na ciasto kruche: 3 szklanki mąki pszennej tortowej 3 łyżki cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy 250 g margaryny Kasia 1 łyżka gęstej śmietany 3 żółtka (białka będą Zobacz więcej
bietka
bietka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchnia u bietki
Tort makowy z masą kawową

Tort makowy z masą kawową 259

Pyszny tort makowy z masą z kawy prawdziwej, raj dla podniebienia dla smakoszów kawy. Tort ten zrobiłam na swoje 40 urodziny i szybko znikał z talerzyków. Składniki: Blaty makowe: 12 jajek 50 dkg maku Zobacz więcej
Rogaliki wykonane z ciasta drożdżowo-francuskiego ale lekko w innym stylu niż rogale Marcińskie, jak wiadomo jest to okres na pieczenie rogali znanych w Wielkopolsce czyli rogali Marcińskich z białym Zobacz więcej
Zapraszam na pyszny, wilgotny makowiec z brzoskwiniami i bezą migdałową. Przygotowałam go z gotowej masy makowej. Chociaż musimy przygotować parę warstw to uważam, że jest szybki w przygotowaniu. Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Poezja-smaku
Szybki makowiec z gotowej masy

Szybki makowiec z gotowej masy 7264

Gotowe masy makowe w puszkach są dla mnie zbyt słodkie, a ilość maku w porównaniu do objętości jest bardzo mała (mniej niż 50%). Zawsze do wypieków polecam zmielony, suchy mak w torebkach, jednak Zobacz więcej
Just My Delicious
Just My Delicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Just My Delicious
Masa Makowa

Masa Makowa 152

Masa makowa jest świetna również do innych słodkości, poza okresem świątecznym. Bardzo lubię mieć ją w swojej lodówce i co pewien czas uzupełniać jej zapas. Sprawdza się doskonale jako nadzienie do Zobacz więcej
Ten tort zrobiłam koleżance dla córki na urodziny. Jest to mój czwarty tort z masą cukrową. Upiekłam biszkopt w 25 cm tortownicy, Przedzieliłam tort na trzy części, każdą nasączyłam przegotowaną Zobacz więcej
Ciasto czekoladowe z masą makową Do grudniowych Świąt co raz bliżej, najwyższy więc czas podrzucić Wam kilka nowych przepisów. Mam nadzieję, że zainspirują Was, a może nawet uwzględnicie je w swoich Zobacz więcej
Wiem, że już po świętach...a ja tutaj serwuję wypieki z typowo świątecznym, makowym akcentem...ale wybaczcie, nie mogłam się oprzeć, bo...puchate, mięciutkie ciasto drożdżowe ze słodkim makowym Zobacz więcej
Z ciasta zostało nam nieco masy makowej i cóż z nią zrobić?? u nas odpowiedz jest prosta owsiankę albo muffiny. Tym razem padło na owsiankę bo dawno nic nowego w tej materii nie było. Tradycyjne Zobacz więcej
Uwielbiam makowiec, choć jest to ciasto, które robi się dość długo. W okresieświatecznym na wszystko brak czasu, z wszystkim ciężko się wyrobić, dlatego chciałabym Wam zaprezentować moją wersję Zobacz więcej
Babeczki to pyszne ciasteczka które można zapiec z dowolną masą lub nadziać kremem. Bardzo smaczne i efektownie wyglądają na stole. Przygotowałam je z gotową masą makową ponieważ to szybki sposób na Zobacz więcej
Aż trudno uwierzyć, że tak szybki w przygotowaniu wypiek jest tak smaczny:). Wystarczy arkusz ciasta francuskiego, masa makowa i trochę lukru. Uwaga - wciągają, na jednym się nie kończy:). 1 arkusz Zobacz więcej
Gdy czasem zostaje nam masa makowa po zrobieniu makowca,możemy zrobić sobie te proste i pyszne ciasteczka. Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 1 szkl.masy makowej (domowej lub kupnej) Przygotowanie: Zobacz więcej