ciasto z kremem i migdałami

Zapraszam na kolejne ciasto na niedzielę, ciasto z gruszkami, migdałami i czekoladą. Uwielbiam piec sezonowo. Przyszła więc pora na gruszki w cieście. To ciasto upiekłam z migdałami. Przepięknie Zobacz więcej
Kiedy za oknem zaczyna się mokra, szara, wietrzna jesień, od razu tęsknię za słońcem, które jeszcze kilka tygodni temu brązowiło mi policzki. Żeby chociaż na chwilę wrócić do lata jest kilka sposobów Zobacz więcej
Potrzebny czas: 30 minut + 40 minut pieczenia Porcja: tortownica 22 cm Poziom trudności: Średni Wydrukuj Autor Wysmakowane 12 września 2017 Ciasto dyniowe z migdałami i gruszkąplus przełożenie z masy Zobacz więcej
Ciasto kukurydziane? Tak – z mąki kukurydzianej, którą kupisz w każdym sklepie ekologicznym. Uwielbiam ciasta gdzie jest trochę zwykłej mąki pszennej i trochę jakiegoś zdrowszego dodatku. Jednak nie Zobacz więcej
Czujecie jesień w powietrzu? Ja kilka dni temu piłam już ulubioną herbatę z dodatkiem soku malinowego i goździków, przygotowałam na obiad pierwszą w sezonie zupę dyniową, a wieczorem, podczas Zobacz więcej
Ciasto z rabarbarem i migdałami - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Zobacz więcej
Czas na maliny, teraz powoli kończą się letnie maliny ale niedługo zaczną się te jesienne. Takie ciasto pieczone razem ze świeżymi malinami powinno robić się chociaż raz w sezonie :) Jest proste i Zobacz więcej
Spotkania z przyjaciółmi to najprzyjemniejszy sposób na wolny wieczór, a do tego znakomita okazja by upiec coś nowego! Wczoraj odwiedziła nas dawno nie widziana nasza dobra koleżanka. Wieki temu Zobacz więcej
Potrzebny czas: 30 minut Porcja: 3 osoby Poziom trudności: Łatwy Wydrukuj Autor Wysmakowane 7 lipca 2017 Zupa krem z bobu to moje tegoroczne odkrycie WOW. Połączenie smaków bobu i pora z miętą i Zobacz więcej
Miałam w zeszły weekend ochotę na ciasto. Dawno nie piekłam ciasta a bogactwo owoców o tej porze roku aż naprasza się o ciasto z owocami. Ale żeby było zdrowiej postało ciasto z kaszy jaglanej z Zobacz więcej
Gdy zobaczyłam ten przepis na ciasto filo z masą migdałową i truskawkami, pomyślałam, że muszę go wypróbować. Identyczną masę migdałową wykorzystałam już kiedyś w cieście galette des rois Zobacz więcej
Ciasto pleśniak z daktylami i migdałami Ciasto 3 szkl mąki, 250g masła, 5 żółtek, łyżeczka proszku do pieczenia, cukier waniliowy, 2 łyżki cukru, 2 łyżki kakao, 100 g suszonych daktyli, 2 garście Zobacz więcej
Wspominałam już na fanpage’u bloga, że ostatnio cierpię na przewlekły niedoczas, bo zmieniłam pracę (mogę powiedzieć, że gotuję zawodowo, oł jea!). Próbuję pogodzić bycie matką i żoną z nowymi Zobacz więcej
Kiedyś zobaczyłam w internecie i w telewizji ciasto z czerwonej fasoli. Robiłam już ciastka z czerwonej fasoli, więc czemu nie ciasto? Dodatek kakaa, czekolady i migdałów idealnie uzupełniają to Zobacz więcej
To taka zimowa słodycz pachnąca korzennymi przyprawami. Przepyszna kompozycja z owocami zapieczonymi w smacznym cieście. Polecam gorąco! Składniki: 1 szkl mąki pszennej 2 jajka 1/2 szkl cukru pudru Zobacz więcej
Czy odmówisz takiej słodkości? Oprzesz się czekoladzie? Nie? To świetnie! W takim razie ten przepis jest dla Ciebie. Składniki: 2 jajka 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki Zobacz więcej
Jest wiele dań deserów, których nazwa pochodzi od imienia jakiejś pięknej kobiety np. Piękna Helena, Pawłowa czy właśnie Tosca. Tosca była śpiewaczką i rewolucjonistką z opery Pucciniego, a ciasto Zobacz więcej
Pyszny sernik z książki Siostry Anstazji z powidłem śliwkowym i u mnie z dodatkiem płatków migdałów do Helio. Sernik pyszny, prosty, wszystko pieczemy razem, musimy tylko ponakładać odpowiednie Zobacz więcej
Mąka z siemienia lnianego ma wiele różnych zastosowań. Często dodaję ją do placków i naleśników. Można ją wykorzystać także do przygotowania ciasta. Ciasto z migdałami i siemieniem lnianym – przepis: Zobacz więcej
Ciasto te - to takie moje połączenie kilku przepisów, które już niejednokrotnie gościło na moim stole. Nic dziwnego, bo smakuje reeewelacyjnie - jest lekko wilgotne i cudownie aromatyczne. Doskonale Zobacz więcej