ciasto z maki zytniej

konsti
konsti Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Apparecchiamo?
Rustic bread

Rustic bread 262

0
{{headerMessage}}
Zaczyn: · 250 g pszennej maki chlebowej (użyłam mąki Manitoba) · 150 g wody · 5g soli · 1/16 łyżeczki drożdży instant (ja dałam okruszek świeżych drożdży) Do mąki dodać drożdże, potem sól, na końcu Zobacz więcej
Netka
Netka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Netka w kuchni
Tatterowiec

Tatterowiec 482

0
{{headerMessage}}
Tym razem nic nie zmienialam,upieklam tak jak go Tatter stworzyla:) Kochamy Tatterowca,jest pyszny! Skladniki: 400g zakwasu zytniego (u mnie gesty) 150ml wody 100g maki zytniej razowej 300g maki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chodzi o to, ze jest z roznych rodzajow maki. Jest to jeden z "szybszych" chlebow, ale wcale nie gorzej smakuje od tych dluzej wyrastajacych ;) Polecam! Na 1 bochenek ok. 750 g: 250 g maki pszennej Zobacz więcej
mila-gotuje
mila-gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mila-gotuje
Fit Nachosy z sosem jogurtowym

Fit Nachosy z sosem jogurtowym 189

1
{{headerMessage}}
Skladniki 60 gram maki kukurydzianej 40 g maki zytniej 60 ml goracej wody Przyprawy Duza szczypta soli odrobina pieprzu, pol lyzeczki papryki slodkiej, szczpta papryki ostrej odrobina curry Zobacz więcej
{{headerMessage}}
www.gotujezcorka.blog.pl Na niedzielne sniadanie malenstwo zazyczylo sobie nalesniki. Oczywiscie ciasto miala robic sama. Przystawila sobie taboret do kuchennego stolu, podwinela rakawy i czekala, az Zobacz więcej
{{headerMessage}}
www.gotujezcorka.blog.pl Potrzebujemy: 700 g maki zytniej razowej, 450 ml cieplej wody + 3 lyzki, 1 opakowanie drozdzy instant, 100 ml oliwy z oliwek + 3 lyzki, 1/2 lyzki czarnuszki, 3 lyzki ziarenek Zobacz więcej
cookingmarta
cookingmarta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
cookingMarta
Tatterowiec

Tatterowiec 251

0
{{headerMessage}}
zakwasu zytniego razowego plynnego (np. 150%)* 150ml wody** 100g maki zytniej/pszennej razowej 300g maki pszennej chlebowej zwyklej lub Manitoby 1 lyzka soli morskiej 1 lyzeczka demerary *jesli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Znow chleb :) Pozywny a jakze :) Dzis musze nastawic nowy zakwas. ostatnio mi nie podchodzily zakwasowce nic a nic, a teraz ochota wraca :) Z chlebowych nowosci, to nareszczcie zakupilam keksowke o Zobacz więcej
Netka
Netka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Netka w kuchni
Tatterowiec troche odmieniony:)

Tatterowiec troche odmieniony:) 283

0
{{headerMessage}}
Uwielbiam Tatterowca. Pieke go od roku,i prawie zawsze tak jak trzeba...to znaczy wedlug przepisu Tatter.Czasami jednak sie zdarza,ze nie mam pod reka razowej maki zytniej no i wtedy musze ten przepis Zobacz więcej
muffingirl
muffingirl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
muffingirl
Gotujemy po polsku - Solanki

Gotujemy po polsku - Solanki 194

0
{{headerMessage}}
. Solanki przygotowałamw ramach akcji Gotujemy po polsku!, której patronem jest serwis zPierwszegoTłoczenia.pl. Solanki Składniki (na około 20 dużych bułek): * 100% aktywnego bialego zakwasu 100%,* Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do niego za bardzo nie trzeba. Można go wcinać saute;) Składniki: 200 g zakwasu 200 g maki chlebowej zytniej (typ 720) 200 g wody 200 g maki chlebowej razowej (typ 2000) 225 wody 125 g rodzynek 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
skladniki: 400 g zakwasu zytniego 150 ml wody 100 g maki zytniej typ 720 300 g maki pszennej chlebowej 1 lyzka soli 1/2 lyzeczki cukru wszystkie skladniki ciasta umiescilam w misce i wyrobilam lyzka Zobacz więcej
Grace
Grace Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grace w kuchni
Chleb Tatterowiec

Chleb Tatterowiec 80

0
{{headerMessage}}
z tego! REWELACJA! Chleb Tatterowiec Składniki: 400g zakwasu zytniego razowego plynnego (np. 150%)* 150ml wody** - ja użyłam ok. 220 ml 100g maki zytniej/pszennej razowej 300g maki pszennej chlebowej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejny chleb z ksiazki"Chleb"J.Hamelmana.Bardzo smaczny,aromatyczny chlebek z cienka,chrupiaca skorka.Tak nam posmakowal,ze pieklam go 3 razy z rzedu.Maka pszenna razowa dodaje nute smakowa,ktorej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W kuchni niemieckiej nie moze zabraknac piwa :) Tym razem pyszne pieczywo z piwem. Tlo pierwszego zdjecia w barwach landu w ktorym mieszkam. Kto zgadnie jakiego? ;) Na 4 sztuki: 500 g maki pszennej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i podwoilo objetosc,nastepnie dzielena 8 kulek i walkuje na cienkie placki okolo 3,4 mm rozplaszczone zostawiam na 15 min zeby odpoczely rozgrzewam piec do 220 stopni wkladam blache zeby sie nagrzala Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wiekszy bo chlebki wyszly nieduze). Polecam :) Chleb pełnoziarnisty J. Hamelmana Skladniki na zaczyn: 230 g maki zytniej pelnoziarnistej 185 g wody 1 lyzka i 1 lyzeczka dokarmionego zakwasy zytniego Zobacz więcej
Gucio
Gucio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaGucia
Chleb moskiewski

Chleb moskiewski 90

0
{{headerMessage}}
"Na zakwasie i na drożdżach" cd... Chlebek wymaga więcej czasu w przygotowaniu ale jest tego warty: qd na cincin podała dokładną instrukcję wykonania: Chleb Moskiewski żytni Źródło:Chleb moskiewski Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z chrupiącą skórką... Polecam! Cytuję za Tatter : 400g zakwasu zytniego razowego plynnego (np. 150%)* 150ml wody** 100g maki zytniej/pszennej razowej 300g maki pszennej chlebowej zwyklej lub Manitoby Zobacz więcej
karto_flana
karto_flana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z kartoflanego pola
Chleb polski mieszany

Chleb polski mieszany 64

0
{{headerMessage}}
Oj, bardzo dawno juz nie pieklam chleba, az moj prawie juz 4loetni zakwas zasnal w lodowce i bardzo trudno bylo go ponownie ozywic. Niemniej jednak operacja sie udala i chleb wyszedl przepyszny. Zobacz więcej