ciasto z malinami i kruszonką

Ciasto z rabarbarem lubią chyba wszyscy. Ale ileż razy można piec to samo kruche czy ucierane... No więc właśnie :) Specjalnie dla was przetestowałam znaleziony w internecie przepis na Zobacz więcej
Pyszne wilgotne ciasto jogurtowe które można upiec z dowolnymi ulubionymi owocami, aromatyczne, mięciutkie i łatwe do przygotowania, cytrynowa kruszonka dodaje mu rześkości, doskonałe na słodki Zobacz więcej
Ekspresowe ciasto na sobotę, do przedpołudniowej herbatki. Robiłam je już jakiś czas temu, zdjęcia więc zaległe, ale jest na tyle smaczne, łatwe do przygotowania i przede wszystkim bardzo szybkie, że Zobacz więcej
Dziś dla odmiany coś łatwego i przyjemnego, a równie smacznego. :) Przepis pochodzi z miesięcznika "Moje Gotowanie", ale został przeze mnie lekko przerobiony. Składniki: Ciasto (forma o średnicy 26 Zobacz więcej
Po sukcesie pancakes z mąki kokosowej przyszła kolej na nowe eksperymenty, znów wyglądające jak klasyk, smakujące zaskakująco. Tym razem powstało ciasto, ale nie takie zwykłe, bo nadające się jako Zobacz więcej
Udało się!!! Znalazłam w końcu najlepszy przepis na ciasto ucierane Bardzo mnie to cieszy, przepis ten zapiszę sobie na kartce i głęboko schowam, ale oczywiście najpierw się nim z wami podzielę. Zobacz więcej
Składniki na maliny: -0,5 kg malin (użyłam mrożonych) -płaska łyżeczka masła -5 łyżeczek cukru Składniki na kruszonkę: -100 g. masła -100 g. cukru (pół szklanki) -200 g. mąki (3/4 szklanki) Sposób Zobacz więcej
W zamrażalniku miałam pudełko malin. Wykorzystałam je do drożdżowego ciasta, które zniknęło momentalnie :) Składniki: 500 g mrożonych malin 4 łyżki cukru 50 dag mąki 1 szklanka ciepłego mleka 4 dag Zobacz więcej
Jest to ciasto bardzo smaczne, proste i szybkie w wykonaniu. Maliny można zastąpić innymi owocami, świeżymi lub zamrożonymi. Składniki na dużą blachę; 1 kostka margaryny 1 łyżeczka cukru z wanilią 1 i Zobacz więcej
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką to klasyka wśród wypieków. Ciasto z poniższego przepisu wychodzi delikatne, puszyste, rozpływa się w ustach, a kruchutka kruszonka idealnie komponuje się z Zobacz więcej
Składniki: 200g mąki pszennej 1 opakowanie (40g) budyniu waniliowego lub śmietankowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 200g masła 160g drobnego cukru 4 jajka 300g borówek amerykańskich Zobacz więcej
W powietrzu czuć już jesień. Dni są coraz krótsze i coraz chłodniejsze. Liście pomału zmieniają kolor... Na szczęście to dopiero wrzesień i jeszcze można mieć nadzieję na ciepłe i słoneczne dni. A Zobacz więcej
W tym roku raczyliśmy się dużą ilością działkowych malin, z ziemi tłokińskiej oraz z ziemi szubińskiej :) Wszystkim, którzy obdarzyli mnie malinami serdecznie dziękuje. Powstało wiele soków, dżemów, Zobacz więcej
Sprawdzony i niezawodny przepis na ucierane ciasto piaskowe, tym razem wzbogaciłam go malinami i kruszonką, ale można go zrobić z różnymi miękkimi owocami. Bez kruszonki też smakuje. Jeden przepis a Zobacz więcej
Pyszne ciasto z przepisu Anny Starmach, który znajdziecie pod tym linkiem: Ciasto z jagodami i kruszonką.W przepisie podanym poniżej wprowadziłam małe zmiany. Cukru dodałam tyle ile podano w Zobacz więcej
Niepozorne ciasto z jabłkiem i malinami za sprawą kruszonki ze skórką z cytryny staje się wyjątkowe. Aromatyczny dodatek w chrupiącej warstwie przykrywającej kwaskowate maliny i wilgotne ciasto o Zobacz więcej
Maliny najlepiej jest pożreć. Jedna po drugiej lub też garściami. Postanowiłam jednak zaznaczyć malinowy sezon jakimś wypiekiem. Przepisu na pożarcie malin nikomu podawać nie trzeba przecież. Dostałam Zobacz więcej
Przyszła jesień, a z nią w mojej kuchni pojawiły się dynie. Poza tym, że lubię na nie patrzeć (są moim ulubionym elementem jesiennych dekoracji), uwielbiam wszystkie dyniowe wariacje kulinarne. Miąższ Zobacz więcej
MarciaTime
MarciaTime Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MarciaTime
Ciasto ze śliwkami i kruszonką

Ciasto ze śliwkami i kruszonką 13

Ciasto ze śliwkami i kruszonką chodziło za mną od dawna. W końcu nadszedł moment aby je zrobić. Jest bardzo proste w wykonaniu i nie zabierze nam wiele czasu. Na przygotowane ciasto nakładamy jedynie Zobacz więcej
Sezon na maliny trwa dość długo. Warto się skusić kochani na takie pyszne ciasto. Dbającym o linie polecam zamiast spodu kruchego spód biszkoptowy LINK albo biszkopty. Biszkopt, jak i kruche trzeba Zobacz więcej