ciasto z ryżu

KasiekK
KasiekK Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magiel Kuchenny
Ciasto z ryżu

Ciasto z ryżu 620

2
Bardzo zaintrygował mnie przepis na to ciasto. Jeszcze nigdy nie piekłam ciasta z ryżu. Owszem używałam kaszy manny, ale ryżu nigdy. Ciasto można przygotować z dowolnymi owocami. Zobacz więcej
Nawet się nie spodziewałam że ciasto którego głównym składnikiem jest ryż będzie tak dobre :-) Smakuje jak połączenie jogurtowego ciasta ucieranego z kaszką, mniam! PRODUKTY: 1 szklanka ryżu 1 Zobacz więcej
Nigdy nie robiłam jeszcze ciasta z ryżu czy kaszy. To jest mój debiut i chyba udany. Ciasto jest delikatne ale syte za razem. I nawet bym powiedziała dietetyczne ;-) Składniki - 200 g suchego ryżu Zobacz więcej
To ciasto polecam wszystkim łasuchom, na każdą okazję. Doskonałe jest na święta, imieniny, urodziny czy po prostu do niedzielnej kawy. Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej ” Słodkie wypieki z Zobacz więcej
To ciasto polecam wszystkim łasuchom, na każdą okazję. Doskanałe jest na święta, urodziny, imieniny czy po prostu do niedzielnej kawy. Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej "Słodkie wypieki z Zobacz więcej
Ciasto o bardzo oryginalnym smaku :) Dosyć łatwe i nieskomplikowane. Z płatkami kokosowymi i sokiem z cytryny. Ryż ugotowałam na mleku kokosowym, co dodatkowo wzbogaciło smak ciasta. Udekorowane Zobacz więcej
Czasem mam ochotę na deser, który kojarzy mi się z dzieciństwem, czyli ryż na słodko! :) Nie jest to może górnolotny smak, jednak ma wartość sentymentalną! Ale żeby nie było zbyt prosto tym razem taki Zobacz więcej
Smakowite, lecz pracochłonne ciasto nie tylko na święta. Ciasto straciatella z ryżem preparowanym ryż preparowany 60 g dżem porzeczkowy 1 słoik lukier różowy 1 sztuka Ciasto jajka 5 sztuk mąka 3/4 Zobacz więcej
Składniki: kruche ciasto: 150 g zimnego masła 250 g mąki pszennej szczypta soli 70 g cukru pudru 1 duże żółtko Ponadto: 500 ml mleka 2 łyżki cukru pudru(do ryżu) 1 paczka (100 g) ryżu 1 kg jabłek mała Zobacz więcej
Przez to, że jestem zawalona lekcjami i nauką , ostatnio wchodzę do kuchni tylko po to, żeby zrobić śniadaniową owsiankę lub pancakes, ale dzisiaj, ze względu na to, że cały dzień siedzę w domu, Zobacz więcej
Będąc w sklepie z żywnością orientalną, kupiłam kilka różnych mąk, wśród których znalazła się lekko fioletowa, miałka mąka z czarnego kleistego ryżu. Tę odmianę ryżu uprawia się głównie w Indonezji, Zobacz więcej
Jedliście kiedyś ciasto z ryżem? Moja rodzinka była bardzo zaskoczona tym nietypowym połączeniem i smakowali ciasto z małą obawą, ale okazało się, że nie było najmniejszej potrzeby:) Delikatny Zobacz więcej
poprosili mnie o przygotowanie małego przyjęcia. Oprócz innych wielu rozmaitości zrobiłam też batoniki i mam nadzieję, że gościom będą smakować. Wyglądają cudnie. Są dobre na kinder party i Zobacz więcej
Naszła mnie wielka ochota na rybę. Tak wielka, że postanowiłam nie czekać tylko czym prędzej wyciągnęłam filety, które akurat leżały w zamrażarce i zaczęłam je rozmrażać. Chciałam czegoś nowego i na Zobacz więcej
Witam. Niedawno trafiłam na bardzo ciekawy przepis, postanowiłam go wypróbować, i muszę powiedzieć, że jest to jedne z najlepszych ciast jakie ostatnio piekłam. Przepis znalazłam tu Zobacz więcej
Ryziok to wysokie ciasto drożdżowe wypełnione ugotowanym wcześniej na pół twardo ryżem na mleku, zamkniętym w niezbyt grubej otoczce z ciasta. Drożdżowy wierzch ciasta smaruje się roztrzepanym Zobacz więcej
Uwielbiam ciasto francuskie. Nie tylko ze względu na wygodę, jaką daje nam gotowa jego wersja kupiona w supermarkecie, ale z powodu delikatnego maślanego smaku i faktu, iż można z niego przygotować Zobacz więcej
w przygotowanym wcześniej cieście naleśnikowym i usmażyłam na oleju. Ważne by obsmażyć mięso z każdej strony, tak by nie okazało się surowe w środku. Roladki drobiowe podałam w towarzystwie ryżu z Zobacz więcej
Czarny, kleisty ryż jest często używany w azjatyckich deserach. Nadaje on jedzeniu delikatny smak i jedwabistą fakturę. Przyjemnie komponuje się z mlekiem kokosowy, wanilią, cynamonem, kardamonem, a Zobacz więcej
Najłatwiejsze ciasto czekoladowe na świecie, nie ma wymówek wyjdzie każdemu. Jednocześnie jest bardzo pyszne, aromatyczne i wilgotne, ciężko doszukać się jego słabych stron. Warto podkreślić, że Zobacz więcej