ciasto z serem ricotta

Przepis pochodzi z programu Anny Olson " Na słodko ". Składniki na ciasto: - 4 jajka - 1 i 1/3 szklanki cukru ( może być mniej ) - 2/3 szklanki oleju - 2/3 szklanki sera ricotta - 1 i 1/2 łyżki Zobacz więcej
. Wprowadziłam kilka zmian mam nadzieje, że Kasia się nie obrazi :D Ciasto zrobiłam z podwójnej porcji, twaróg zamieniłam na ricottę i dodałam borówki. Rewelacja! Po oryginał zapraszam do Kasi Zobacz więcej
Pyszne i bardzo wilgotne ciasto na bazie sera ricotta, brązowego cukru i oleju z dodatkiem kawałków brzoskwiń. Ciasto z serem ricotta i brzoskwiniami z przepisu Anny Olson, jest bardzo szybkie w Zobacz więcej
Składniki na ciasto: 2 jajka 4 łyżki cukru 1/4 kostki masła 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 dojrzałe gruszki 250 gram sera ricotta Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Masło Zobacz więcej
francuskiego 120g - zielonego groszku - mrożonego lub świeżego 200g - ziemniaków 300g - pory 250g - sera ricotta oliwa z oliwek sól i pieprz Na patelnię wlać odrobinę oliwy, dodać groszek i smażyć Zobacz więcej
Zapraszam Was na roladki z ciasta francuskiego. Jest to kolejny przepis na pyszne przekąski do podania na ciepło lub zimno. Do przygotowania i upieczenia tego dania wystarczy 30 minut. Składniki na Zobacz więcej
w sumie przepis na babeczki, ale forma ciasta mi bardziej odpowiada. Składniki i przygotowanie: Składniki 2 szklanki mąki uniwersalnej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej Zobacz więcej
Jakiś czas temu na blogu był przepis na ciasteczka z łososiem i warzywami (tutaj). Tym razem polecam Wam wypróbować łososia w cieście francuskim ze szpinakiem i serem ricotta. Jest to propozycja na Zobacz więcej
Proponuje Wam dzisiaj ciasto z kaszy mannej, śliwek i sera ricotty. Rewelacyjnie delikatne ciasto rozpływające się w ustach. Kwaskowatość śliwek miesza się idealnie ze słodyczą masy z kaszy manny. Zobacz więcej
Dyniowo-ricottowe ciasto orkiszowe zrodzynkami, orzechami włoskimi i migdałami podane z figą i smażonym serem brie PRZEPIS AUTORSKI: SKŁADNIKI:(forma 20x13cm) 1 szkl. puree z dyni 200g ricotty (lub Zobacz więcej
W takie upały nie chce się gotować, więc dzisiaj coś prostego i mało pracochłonnego. To można to nazwać kanapką z pomidorów – roladki z ciasta francuskiego zapieczonego z szynką, ricottą i pomidorami. Zobacz więcej
Po zrobienie tarty zostaje (przynajmniej mi) kulka ciasta. Tylko jak ją potem wykorzystać ? Można zrobić kruche ciasteczka lub małe tarteletki. Tym razem postanowiłam zrobić małe, wytrawne tarteletki Zobacz więcej
Składniki: Ciasto naleśnikowe: 1,5 szkl. mąki orkiszowej 0,5 szkl. mąki pszennej pełnoziarnistej 0,5 l mleka 2 jajka szczypta soli łyżka oleju Farsz: szpinak (ja użyłam świeżego, ale może być mrożony) Zobacz więcej
Ciasto: 250 g ciasta kadayif (zamiennie chleb tostowy) 100 g masła klarowanego Masa serowa: 250 g sera mozzarella lub 250 g sera ricotta 200 ml gęstej śmietany Syrop: 200 ml miodu (cukru) 1/2 szklanki Zobacz więcej
Ciasto: 2 szklanki mąki 150 ml gazowanej wody 5 łyzek oliwy z oliwek pół łyżeczki soli szczypta cukru Nadzienie: 250 gram ricotty 1 jajko 50 gram tartego parmezanu łyżeczka oregano Moja rada:Jeśli ser Zobacz więcej
Omlet na bazie kalafiora Według ilości odsłon, to te właśnie przepisy cieszyły się Waszym największym zainteresowaniem :) Wegańskie drożdżówki z bananem Deser owsiany z ricotty Naleśniki z serem Zobacz więcej
Ricotta, figi, pesto bazyliowe i rukola to cudowne połączenie. Jeśli nie macie wystarczająco dużo czasu, by upiec ciasto na pizzę, a chcecie wypróbować tę kompozycję smaków, posmarujcie swoje ulubione Zobacz więcej
Tarta na bogato, przygotowana z ciasta francuskiego, sera ricotta i kwiatów cukinii. Wykwintne, nietuzinkowe danie. Najlepiej smakuje podana lekko ciepła w sałatką. Jeśli pierwszy raz przygotowujesz Zobacz więcej
Tarta na bogato, przygotowana z ciasta francuskiego, sera ricotta i kwiatów cukinii. Wykwintne, nietuzinkowe danie. Najlepiej smakuje podana lekko ciepła w sałatką. Jeśli pierwszy raz przygotowujesz Zobacz więcej
2 puszki tuńczyka w sosie własnym 200 gram sera ricotta 2 ząbki czosnku 1 opakowanie ciasta francuskiego sól pieprz Tuńczyka odciskamy i podsmażamy na patelni razem z przeciśniętym przez praskę Zobacz więcej