ciasto z suską sechlońską

Składniki: · 200g ciemnej czekolady · 220g masła · 3 jajka · Ziarenka z laski wanilii · 270g cukru ciemnego muscovado · 135g maki pszennej · Szczypta soli · Garść połówek orzechów włoskich · Garść Zobacz więcej
Na ostatnim Małopolskim Smaku w Miechowie przygotowaliśmy muffinki, które nazwaliśmy Małopolski Smak Było to podyktowane tym, że do ich wypieków użyliśmy produktów lokalnych dostawców tj. śliwki Zobacz więcej
Na ostatnim Małopolskim Smaku w Miechowie przygotowaliśmy muffinki, które nazwaliśmy Małopolski Smak Było to podyktowane tym, że do ich wypieków użyliśmy produktów lokalnych dostawców tj. śliwki Zobacz więcej
na eksperymenty. Stąd dzisiejsza jego prezentacja. Pierogi wychodzą rzeczywiście bardzo smaczne, więc zachęcam do wypróbowania przepisu! Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki, 1 jajko, 3/4 szklanki Zobacz więcej
wielkopolskim serem smażonym utartym z miodem spadziowym i odrobiną wanilii. Śliwkowy smak podkręca dodatkowo odrobina suski sechlońskiej. Prosty a zarazem wykwintny deser gotowy! Pełnoziarnisty Zobacz więcej
Zapraszam na pyszny i zdrowy torcik bez grama mąki za to na pysznym, sezonowym bobie z dodatkiem suszonej śliwki, prażonego sezamu i miodu kurpiowskiego. Ciasto wychodzi bardzo wilgotne, mocno Zobacz więcej
Składniki 170 g czekolady 75% kakao, 4 jajka, 90 g cukru, 80 g masła, 3 łyżki mąki pszennej, 20 szt. śliwki suszonej, np "Suska sechlońska", 70 ml rumu, 2 łyżki podkarpackiego modu spadziowego, 100 g Zobacz więcej
Bardzo prosty i tradycyjny obiad urozmaicony o kluseczki z bryndzą , skórkę z pomarańczy, tymianek i goździki...... Pełno zapachu i aromatu :) Składniki: Mięso: 500 g schabu z kością 8 śliwek Zobacz więcej
Bardzo wilgotne ciasto czekoladowe, któremu charakteru i wyrazu nadaje suszona, podwędzana śliwka- suska sechlońska. Ma ona mięsisty miąższ i pomarszczoną, lepką skórę w kolorze od ciemnigranatowego Zobacz więcej
smażony i karp w galarecie, kapusta z grzybami i grochem, pierogi z suską sechlońską, śledzie w oleju i śledzie w śmietanie, gołąbki z pęczakiem i grzybami, małopolska kutia, kluski z makiem, Zobacz więcej
Pierogi z suską sechlońską i orzechami – Wigilijny przepis Pierogi z suską sechlońską – przepis na pierogi, które dzisiaj serwowałam na krzeszowickim Rynku wraz z Berniką z bloga Mój Kulinarny Zobacz więcej
z regionem pochodzenia : suskę sechlońską i miód drahimski. Pod tajemniczą nazwą suski sechlońskiej kryje się suszona i podwędzana w gorącym dymie ( 45-60 C) śliwka z okolic miejscowości Sechna w Zobacz więcej
koryciński swojski, suska sechlońska, śliwka szydłowska, truskawka kaszubska/kaszëbskô malëna, wielkopolski ser smażony. Wniosek o rejestrację cebularza lubelskiego jako ChOG czeka na pozytywną Zobacz więcej
, do ciasta dodałam w drugiej wersji na koniec wyrabiania wędzoną, suszoną śliwkę zwaną suską sechlońską, posiadającą "chronione oznaczenie geograficzne". Marcinowi bardzo dziękuję za recepturę, a Zobacz więcej
dalej będzie. Okazało się, że jest pięknie wyrośnięty i leciutko tylko przy brzegach zszedł niżej. Był pyszny, ale moim gościom ( egzotycznym, rodem z Etiopii ) smakował i tak bardziej mój Zobacz więcej
+ i Marcina Kocha. Obaj panowie są dla mnie klasą samą w sobie, a zaserwowane przez nich dania dały mi nowe spojrzenie na gotowanie. Pan Adam przygotował perliczki z suską sechlońską i selerem pod Zobacz więcej
spotkań przy blasku świec i zapachu choinki. Przypominamy sobie smaki i aromaty świątecznych potraw, które zawsze gościły na naszym wigilijnym stole - nasze małopolskie smaki z dzieciństwa : czerwony Zobacz więcej
Wigilijne pierogi z suską sechlońską w ramach akcji "Święta jak w Domu. Małopolska" Przepisy.com " blog kulinarny ::: bartek usydus " Kulinarne domeny na sprzedaż O mnie Kontakt Wigilijne pierogi z Zobacz więcej
anyż, strączki kardamonu, laska wanilii, imbir, skórki otarte z cytryn i pomarańczy, gałka muszkatołowa, ziele angielskie, nasiona kopru włoskiego, nasiona kolendry, ziarenka kolorowego pieprzu) 5 ml Zobacz więcej
szklanki mąki 1/2 słoika tartych buraków z folwarku w Wąsowie 1/3 szklanki wrzątku FARSZ: 300 g ugotowanej fasoli Wrzawskiej 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 kabanosy wiejskie Mróz sól olej rydzowy SOS: 4 Zobacz więcej