Przepis na ciasto z suską sechlońską

Pierogi z suską sechlońską i orzechami – Wigilijny przepis Pierogi z suską sechlońską – przepis na pierogi, które dzisiaj serwowałam na krzeszowickim Rynku wraz z Berniką z bloga Mój Kulinarny Zobacz więcej
ankawell
ankawell Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
życie od kuchni
PIEROGI Z SUSKĄ SECHLOŃSKĄ

PIEROGI Z SUSKĄ SECHLOŃSKĄ 63

PIEROGI Z SUSKA SECHLOŃSKĄ Żadne wędzone śliwki nie mają takiego smaku i aromatu jak suska sechlońska. Nazwa pochodzi z gwary Beskidu Wyspowego, gdzie „suska” oznacza suszoną śliwkę, a „sechlońska” Zobacz więcej
PIEROGI Z SUSKĄ SECHLOŃSKĄ, ORZECHAMI I MIODEM Prezentujemy wam dziś pyszne, małopolskie pierogi. Polecamy je jako deser, ale świetnie nadają się również na słodki obiad. Wykorzystaliśmy do jego Zobacz więcej
To wpis konkursowy z produktami , które cechują Trzy Znaki Smaku. U mnie królują ostatnio jabłka, więc one są bazą tego ciasta a dla ciekawszej faktury prócz mąki dodałam płatki owsiane. Na temat Zobacz więcej
Wigilijne pierogi z suską sechlońską w ramach akcji "Święta jak w Domu. Małopolska" Przepisy.com " blog kulinarny ::: bartek usydus " Kulinarne domeny na sprzedaż O mnie Kontakt Wigilijne pierogi z Zobacz więcej
Zapraszam na pyszny i zdrowy torcik bez grama mąki za to na pysznym, sezonowym bobie z dodatkiem suszonej śliwki, prażonego sezamu i miodu kurpiowskiego. Ciasto wychodzi bardzo wilgotne, mocno Zobacz więcej
ankawell
ankawell Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
życie od kuchni
SUSKA SECHLOŃSKA

SUSKA SECHLOŃSKA 51

Żadne wędzone śliwki nie mają takiego smaku i aromatu jak suska sechlońska. Nazwa pochodzi z gwary Beskidu Wyspowego, gdzie „suska” oznacza suszkę, czyli podsuszaną, podwędzaną śliwkę, a „sechlońska” Zobacz więcej
Zapraszam na pyszny, kruchy placek na bazie sera smażonego w dwóch smakach- czekoladowym i makowym. Ciasto przygotowałam na pełnoziarnistej mące żytniej i miodzie, dzięki czemu zyskuje ono nie tylko Zobacz więcej
Jest taki dzień… Jeden w roku, kiedy staramy się być ze sobą bez pośpiechu i wymówek… W wyjatkowych okolicznościach, z radością i dobrym słowem. Ściągamy do swoich gniazd z bliska i z daleka na ten Zobacz więcej
Pasztet z gęsi był naturalną konsekwencją przerabiania całej gęsiej tuszki. Zrobiłam peklowany półgęsek pieczony w niskiej temperaturze, konfitowane udka, faszerowaną szyjkę az mięsa ugotowanego w Zobacz więcej
ladykitchen
ladykitchen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Lady Kitchen
Pierogi z śliwką wędzoną

Pierogi z śliwką wędzoną 23

Pierogi z suską sechlońską, to wyzwanie smakowe dla każdego wielbiciela pierogów. Święta to taki czas, kiedy ostatnie co chcemy to eksperymenty. Jednocześnie w święta robimy postanowienia. Ja zawsze Zobacz więcej
Minął już prawie tydzień, od kiedy spakowałam plecak i z Mazur przez Łódź i Gdańsk dotarłam do Beskidu Wyspowego. Zatrzymałam się w starej chacie z zielonym dachem, 100m poniżej szczytu Korab. W Zobacz więcej
Wegański smalec to kolejna kontrowersja w naszym roślinożernym świecie. Ale kto spróbował tej bajecznej pasty na bazie fasoli, już nigdy nie skrzywi się na słowo "smalec". Tak, bo nie ma brzydszych Zobacz więcej
Pierwszy świąteczny zapach, który wkrada się do naszego domu to zapach piernika. Jest korzenny,intensywny; skrywany później na czas skruszenia w szczelnie zamkniętych słojach lub puszkach, by w Zobacz więcej
Bardzo wilgotne ciasto czekoladowe, któremu charakteru i wyrazu nadaje suszona, podwędzana śliwka- suska sechlońska. Ma ona mięsisty miąższ i pomarszczoną, lepką skórę w kolorze od ciemnigranatowego Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Pierogi wigilijne

Pierogi wigilijne 65

Uszkaczy pierogito stały element wigilijnego menu. Czy do barszczu czerwonego, czy grzybowegopodaje się pierogi lub uszka, które przeważnie są z grzybami lub z kapusta i grzybami. Proponuję coś na Zobacz więcej
– Taki gęsi listopad, że chce się go jeść łyżkami! – powiedział J. sięgając po kolejny plaster pasztetu. – Gdyby nie gęsi i ten smak, plus wino zacnie uwarzone, nie wiem, jak bym przetrwał do Bożego Zobacz więcej
Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia. Dobra organizacja to podstawa by nie wpaść w świąteczną panikę. Teraz jest ten czas gdy czynicie przygotowania, planujcie, wybieracie dania, które staną na Zobacz więcej
Rozpoczął się właśnie kolejny etap konkursu. Eksperci magazynu Usta ponownie wyróżnili mój przepis Na pierożkimożecie glosować tu, za każdy głos będę ogromnie wdzięczną A to danie koniecznie zróbcie w Zobacz więcej
Na ostatnim Małopolskim Smaku w Miechowie przygotowaliśmy muffinki, które nazwaliśmy Małopolski Smak Było to podyktowane tym, że do ich wypieków użyliśmy produktów lokalnych dostawców tj. śliwki Zobacz więcej