• 8
  • 1
  • 9
  • 4
  • 1
  • 7
przepisów z 5933 blogów

ciasto ze śmietaną

Klasyka. Kawowy biszkopt, kawowy poncz, słodka śmietanka i znowu kawowy akcent. Dla fanów i fanek kawy - kawoszy, którzy kochają smak kawy ;-) Polecam! Bardzo szybkie i prosto w przygotowaniu. Porada: Zobacz więcej
Ciasto na pożegnanie lata i sezonu węgierkowego - niezawodne i błyskawiczne w przygotowaniu. Zawsze wychodzi i wszystkim smakuje. Trochę szkoda lata, ale już czuję jesienne powiewy aromatów cynamonowo Zobacz więcej
Składniki: Biszkopt: 5 jajek 1 szkl. cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szkl. mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 5 łyżek wrzącej wody Masa pomarańczowa: 1 litr soku pomarańczowego 1/2 Zobacz więcej
Składniki: 500 g kefiru, 2 jajka, 200 g cukru, 1 łyżka proszku do pieczenia, 4 szklanki mąki. Krem: 100 g cukru, 2 szklanki kokosowych wiórków, 1 cukier waniliowy, 200 g śmietany. Przygotowanie: Z Zobacz więcej
Przepis na ciasto znalazłam w tutejszej gazecie, więc możemy powiedzieć, że to ciasto belgijskie. Przepis troszkę zmodyfikowany przeze mnie. Bardzo szybkie w przygotowaniu, niewymagające umiejętności Zobacz więcej
To jedno z moich ulubionych ciast. Jest bardzo proste w przygotowaniu i smaczne. Lubię przeróżne placki ze śmietaną, a to jest najfajniejsze, bo można je zrobić wieczorem, rano dokończyć i iść do Zobacz więcej
Wokresie letnim gdy trwa sezon na truskawki, chyba najczęstszym deserem jaki gości w naszych domach są truskawki ze śmietaną. Ja osobiście uwielbiam ten deser. Jednak postanowiłam go troszkę Zobacz więcej
Przepis, który mi się przeleżał niezauważony w kopiach roboczych, a wielka szkoda bo ciasto było naprawdę smaczne. Teraz za to mamy znów , świeże i słodkie jabłka i pora do niego wrócić :) Lekkie, Zobacz więcej
To jedno z tych ciast, które nie powala wyglądem, ale świetnie smakuje. Jest obłędne. Doskonale kruche dwie warstwy ciasta przełożone bita śmietaną. Karmelowa polewa na wierzchu i chrupiące migdały Zobacz więcej
Bardzo lubię ciasta robione na bazie śmietany. Są takie delikatne, wilgotne, puszyste i lekkie. I pyszne w dodatku :) A najlepsze w tym cieście jest to, że robi się je szybko! Tak sobie myślę, że już Zobacz więcej
Zapraszam na pyszne ciasto do sobotniej kawki. Truskawkowe konfitury na biszkopcie i bita śmietana to po prostu niebo w gębie. Składniki: biszkopt: - 4 jajka - 3/4 szkl. cukru - cukier waniliowy - pół Zobacz więcej
Składniki: jajka 4 sztuki, olej rzepakowy 3/4 szklanki, mleko 3,2% 3/4 szklanki, cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka tortowa 2,5 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, soda Zobacz więcej
W sezonie jabłkowym nie może u nas zabraknąć tego ciasta! To było jedno z pierwszych ciast jakie upiekłam i tak już u nas zostało:)) Zawsze jesienią je piekę. Wtedy tez smakuje najlepiej! Jest bardzo Zobacz więcej
Składniki: Ciasto: 200 g masła,200 g cukru,5 jajek,10 g skórki z cytryny,400 g mąki,1 proszek do pieczenia,60 ml mleka,szczypta soli. Nadzienie: 500 g wiśni(świeżych,z kompotu,mrożonych),1 szklanka Zobacz więcej
Z okazji Światowego Dnia Pieczenia, mam dla Was bardzo kuszące ciasto czekoladowe z warstwą bitej śmietany, przełamane warstewką konfitury truskawkowej. Powstało z mojej wielkiej chęci na coś Zobacz więcej
Uwielbiam połączenie czekolady i bitej śmietany, do tego owoce....mmniam, ciasto dość proste w przygotowaniu, a jest naprawdę pyszne, polecam wszystkim łakomczuchom :) Zobacz więcej
Ciasto na zimno ,delikatne ,nie za słodkie . Potrzebuje nocy na zestygnięcie ,a potem pozostaje tylko jeść i delektować się :):)Składniki :Na spód:- 150 g ciastek digestive z czekoladą- 80 g miękkiego Zobacz więcej
Czasami trzeba osłodzić sobie życie. Najlepiej ciastem czekoladowym z bitą śmietaną - czy może być coś lepszego? :) Składniki: - pół tabliczki czekolady - pół kubka kwaśnej śmietany - 1 śmietana Zobacz więcej
Pyszne ciasto z karmelem, godne polecenia! Składniki: Biszkopt: 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 6 jajek 1i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa Zobacz więcej
Ciasto upiec według wskazówek na opakowaniu Jeśli upieczemy jeden płat ciasta to przekrójmy go na pół póki jeszcze ciepłe, a kiedy ostygnie przełóżmy je bita śmietaną i A jeśli upiekliśmy 2 płaty to Zobacz więcej